Παρ’ όλα αυτά, το Παυσίλυπο κλειστό


Ανταπάντηση της μείζονος μειοψηφίας στους ισχυρισμούς του κ. Βερίλλη.

Θα προσπαθήσουμε να είμαστε σύντομοι σεβόμενοι τον πολύτιμο, αυτές τις μέρες, χώρο της εφημερίδας σας. Ο κ. Βερίλλης απαντά με αοριστολογίες, ανακρίβειες, ανούσιες επαναλήψεις γνωστών θεμάτων, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ. Ανταπαντάμε με στοιχεία και γεγονότα:

  • 1) Το Δημοτικό Συμβούλιο την 13/2/2009 πήρε δύο αποφάσεις για το ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ. Η μία αφορούσε την λειτουργία του (καταστατικό, διοικητικό συμβούλιο κ.λπ.) και η άλλη την παραχώρηση του κτιρίου στην υπό σύσταση Α.Ε. για 30 χρόνια. Στο διοικητικό συμβούλιο της Α.Ε. ορίσαμε σαν εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης τον συνάδελφο κ. Νίκο Λάμπρου. Τα υπόλοιπα μέλη είναι τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του κ. Βερίλλη, ένας εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου και ένας δημότης.
  • 2) Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ( Άρθρο 266 παρ.2) προβλέπει ότι μόνο το 1/3 των μελών του διοικητικού συμβουλίου μπορεί να είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Οι άλλοι πρέπει να είναι ιδιώτες. (Λογικό. Για ανώνυμη, δηλαδή ανταγωνιστική εκτός προστατευτικού καθεστώτος εταιρία μιλάμε). Έτσι ο κ. Βερίλλης αναγκάστηκε να «βαφτίσει» τους συναδέλφους Τάντο, Γεννάδιο Ζησοπούλου… απλούς δημότες (!!). Οι τακτικές αυτές όμως εκτός του ότι είναι παράτυπες αν όχι παράνομες (βέβαια στην απάντησή του ο κ. Βερίλλης ομνύει στην νομιμότητα !!) επέφεραν τεράστια καθυστέρηση στις εγκρίσεις των αποφάσεων που τελικά έγιναν μόλις την 31/3/2009 και 6/4/2009, δηλαδή με καθυστέρηση πλέον του 1 ½ μήνα.
  • 3) Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βερίλλης όφειλε να είχε έτοιμο το σχέδιο της συμβολαιογραφικής πράξης σύστασης και ήδη να είχε υπογραφεί και συσταθεί η Ανώνυμη Εταιρία. Δυστυχώς ούτε αυτό το έκανε. Αν η Ανώνυμη Εταιρία ήταν δικών του συμφερόντων θα καθυστερούσε δύο μήνες;
  • 4) Σε κάθε περίπτωση η δημοσίευση στο ΦΕΚ, η σύσταση του Δ.Σ. σε σώμα, η αναγγελία σε Εφορία, Επιμελητήριο, ΙΚΑ κ.λπ. θα πάρει έναν με δύο μήνες. Οπότε το ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ θα ανοίξει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) όταν οι συμπολίτες μας θα είναι σε διακοπές.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω οι κ. Βερίλλης και Ξυδιάς συνέστησαν μία Ανώνυμη Εταιρία, ανταγωνιστική στα τόσα και τόσα παρόμοια καταστήματα της πόλης μας και την ξεκινάνε με.. τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν μένει παρά να τους ευχηθούμε.. καλές δουλειές.

Από το γραφείο τύπου
της μείζονος αντιπολίτευσης

Προηγούμενο άρθρο Με θεία ευλάβεια ο στολισμός των επιτάφιων στις ενορίες
Επόμενο άρθρο Ο Βασίλης Τσαντήλας σε δήλωση του τοπ. Συμβουλίου Νέων Καλλιφωνίου