Δημοπρατούνται 11 έργα συνολικού προυπ. 3.375.753 €


Πέντε εγγειοβελτιωτικά προυπ. 1.711.753,00€

Τέσσερα σχολικά προυπ. 223.000,00€

Δυο οδοποιίας προυπ. 1.441.000,00€

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του αντινομάρχη κ. Νίκου αποφάσισε:

1.     την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση λειτουργίας ρουφράκτη AVIO του αρδευτικού δικτύου Τ.Ο.Ε.Β. Ταυρωπού» προϋπολογισμού 49.980,00 με ΦΠΑ.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από την ΔΕΒ και το φυσικό αντικείμενο αφορά την αποκατάσταση λειτουργίας ενός (1) ρουφράκτη σταθερής κατάντη στάθμης ΑVIΟ του αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού που παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και η προθεσμία κατασκευής των εργασιών ορίσθηκε σε δύο (2) μήνες ώστε να λειτουργήσει κατά την φετεινή αρδευτική περίοδο.

2.     την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Καθαρισμός στραγγιστικών και αρδευτικών συλλεκτήρων – τάφρων» προϋπολογισμού 612.850,00 με ΦΠΑ. Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από την ΔΕΒ και στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται ο καθαρισμός συλλεκτήρων και τάφρων σε διάφορα αγροκτήματα του Νομού και ο χρόνος κατασκευής των εργασιών ορίσθηκε σε δεκαοκτώ (18) μήνες.

3.     την έγκριση των όρων διακήρυξης για την επαναδημοπράτηση του έργου «Κατασκευή αρδευτικών αντλιοστασίων και ολοκλήρωση δικτύων» προϋπολογισμού μελέτης 987.700,00 με ΦΠΑ.

Το έργο επαναδημοπρατείται γιατί δόθηκε μικρή έκπτωση στην προηγούμενη δημοπρασία. Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή έξι (6) αρδευτικών αντλιοστασίων, ενός θυροφράγματος και η ολοκλήρωση δικτύων σε τρία (3) αγροκτήματα για την βελτίωση της άρδευσης 15.000 στρεμμάτων Ο χρόνος κατασκευής των εργασιών ορίσθηκε σε δώδεκα (12) μήνες.

4.     την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια υλικών άρδευσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εγγειοβελτιωτικών έργων Τ.Ο.Ε.Β. Σελλάνων – Τιτανίου»

Η μελέτη του έργου προϋπολογισμού 16.598,12€ με ΦΠΑ συντάχθηκε από την ΔΕΒ. Στο φυσικό αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνεται η προμήθεια πλαστικών σωλήνων από σκληρό PVC Φ 160χιλ., ονομ. πίεσης 10 ατμ. και ειδικών τεμαχίων άρδευσης για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας υπόγειων αρδευτικών δικτύων του Τ.Ο.Ε.Β. Τιτανίου και 2 ηλεκτροκινητήρων ισχύος 40ιπ. για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας γεωτρήσεων του Τ.Ο.Ε.Β. Σελλάνων. Ο χρόνος παράδοσης ορίσθηκε σε είκοσι (20) ημέρες.

5.     την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Υποστηρικτικές εργασίες ταμιευτήρα Κυψέλης Δήμου Αρνης» προϋπολογισμού 44.625,00€ με ΦΠΑ

Σκοπός του έργου είναι η εκτέλεση γεωτεχνικών εργασιών ώστε να διαπιστωθούν και να προσδιορισθούν κατάλληλες υπαίθριες δειγματοληπτικές γεωτρήσεις και εργαστηριακές δοκιμές οι γεωτεχνικές συνθήκες και οι εδαφομηχανικές παράμετροι του εδάφους θεμελίωσης του προβλεπόμενου ταμιευτήρα, με σκοπό την ασφαλή θεμελίωση και αντιστήριξη των πρανών του κατά τον καλύτερο τεχνικοοικονομικό τρόπο. Η προθεσμία κατασκευής των εργασιών ορίσθηκε σε έξι (6) μήνες.

6.     την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Αντικατάσταση στέγης- οροφής και κουφωμάτων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μακρυχωρίου» προϋπολογισμού 75.000,00€ με ΦΠΑ.

Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει αντικατάσταση στέγης (τεγίδων, επιτεγίδων, σανίδωματος επικεράμωσης), οροφής, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, αντικατάσταση λέβητα και καυστήρα στο Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου καθώς και αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα αλουμινίου, στο Νηπιαγωγείο. Η προθεσμία περαίωσης ορίζεται σε τρεις μήνες (3) και αρχίζει από υπογραφής της σύμβασης.

7.     την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Αντικατάσταση στέγης στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής» προϋπολογισμού 66.000,00€ με ΦΠΑ.

Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Από τη μελέτη προβλέπεται να γίνει αντικατάσταση στέγης στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής.

8.     την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Επισκευή κεντρικής θέρμανσης στο Γυμνάσιο-Λύκειο Φαναρίου», προϋπολογισμού 15.000,00€ με ΦΠΑ.

Η μελέτη συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει αποξήλωση του υφιστάμενου λέβητα και των θερμαντικών σωμάτων που χρήζουν αντικατάστασης, εγκατάσταση νέου χαλύβδινου λέβητα 250.000 kcal/h και καυστήρα, εγκατάσταση νέων θερμαντικών σωμάτων, επισκευή των τεσσάρων αερόθερμων που είναι εγκατεστημένα στο χώρο του Γυμναστηρίου.

9.     την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου « Αντικατάσταση στέγης στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Κοσκινά» προϋπολογισμού 67.000,00€ με ΦΠΑ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας . Από τη μελέτη προβλέπεται να γίνει αντικατάσταση στέγης στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Κοσκινά.

10.      την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση -συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτυού Ν.Α Καρδιτσας (8η εργολαβια)» προϋπολογισμού 1.071.000,00με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΚΑΠ. Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού και αφορούν την αποκατάσταση διαφόρων τμημάτων στους οδικούς άξονες Κέδρο -Λουτρά Σμοκόβου, Ι.Μ. Κορώνας προς διασταύρωση του δρόμου Μεσενικόλα – Μορφοβούνι, Μοσχάτο – Τσαρδάκι, Σαραντάπορο – Νεράιδα, Φύλλο – Αμπελώνας, Άγιος Βησσάριος -Καππαδοκικό, από διασταύρωση προς Ελληνόκαστρο – Αμυγδαλή, Πευκόφυτο μέχρι αυχένα Αγίου Νικολάου καθώς από Δέλτα – Γοργοβίτες – Μάρκο και σε τμήματα που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία.

11.      την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης καθώς και όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Ηλεκτροφωτισμός κόμβων και γεφυρών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ν. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 370,000,00€ με ΦΠΑ. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχν. Υπηρεσιών. Με την συγκεκριμένη εργολαβία θα εκτελεσθούν εργασίες ηλεκτροφωτισμού καθώς και συμπλήρωσης ηλεκτροφωτισμού σε γέφυρες, οδούς και κόμβους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ν. Καρδίτσας. Ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά αναφέρονται η είσοδος του Καρποχωρίου ο κόμβος των Σερβωτών και Αγίας Τριάδας στον άξονα Καρδιτσομάγουλα – Προάστιο -Μαραθέα, το ανάχωμα στο δρόμο Κτημένη – Φράγμα, η διασταύρωση της επαρχ. οδού Αχλαδιά – Κτημένη με το δρόμο προς Φράγμα, η είσοδος Κέδρου, η διασταύρωση της Περιφερειακής οδού Παλαμά με τον δρόμο Παλαμά – Κοσκινά, ο αρχαιολογικός χώρος (θολωτός τάφος) στο Τ.Δ. Ματαράγκας στο δρόμο Καρδίτσας-Ιτέας, η γέφυρα στον ποταμό Καράμπαλη στο δρόμο Καρδίτσας-Αγιοπηγής, ο κόμβος Κρυονερίου στο οδικό κύκλωμα Λ. Πλαστήρα, ο κόμβος στη συμβολή της οδού Καρδίτσας-Μουζακίου με τη οδό προς Μαγουλίτσα, η γέφυρα στην έξοδο του Μουζακίου προς Καρδίτσα (παλλόμενα), η μετατόπιση των στύλων στην Λοξάδα καθώς και όπου αλλού χρειαστεί μετά από υπόδειξη της υπηρεσίας. Η προθεσμία περαίωσης ορίσθηκε σε δώδεκα (12) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Προηγούμενο άρθρο Συντονισμός φορέων εν όψει θερινής περιόδου
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για την άρδευση παρουσία Νομάρχη στον Δ. Παλαμά