Ημερίδες ενημέρωσης ΕΠΑ Θεσσαλίας – Απρίλιος 2009


Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι ημερίδες ενημέρωσης που οργάνωσε η ΕΠΑ Θεσσαλίας για τον Τεχνικό κόσμο.

Οι ημερίδες διεξήχθησαν στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία και είχαν ως θέμα:

 «Το παρόν και το μέλλον του φυσικού αερίου στη Θεσσαλία».

Το πρόγραμμα διεξαγωγής των συναντήσεων ήταν το εξής:

  • Βόλος:          Πέμπτη 2 Απριλίου, Ξενοδοχείο Volos Palace
  • Καρδίτσα:      Δευτέρα 6 Απριλίου, Ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ
  • Λάρισα:         Τρίτη 7 Απριλίου, Ξενοδοχείο IMPERIAL
  • Τρίκαλα:        Παρασκευή 10 Απριλίου, Ξενοδοχείο ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ

Τις ημερίδες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επαγγελματίες που ασχολούνται με τον κλάδο του φυσικού αερίου (Μηχανικοί, εγκαταστάτες φυσικού αερίου, υδραυλικοί και συντηρητές καυστήρων).

Την έναρξη της ημερίδας πραγματοποίησε ο Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΕΠΑ Θεσσαλίας κος Λεωνίδας Μπακούρας, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τον επιχειρηματικό σχεδιαμό 2009-2013, την τιμολογιακή πολιτική και την διαμόρφωση τιμών, αναλύοντας διεξοδικά το συγκυριακό φαινόμενο της αυξημένης τιμής του φυσικού αερίου και την αναμενόμενη πτώση και εξομάλυνση των τιμών προς την αστική κατανάλωση κατά το 2009, η οποία ήδη σημειώθηκε στους δύο τελευταίους μήνες. Παρουσιάσθηκε η μέχρι τώρα πορεία της ΕΠΑ και οι μελλοντικές εξελίξεις σχετικά με την ανάπτυξη του φυσικού αερίου στους ήδη τροφοδοτημένους, αλλά και η πολιτική των επεκτάσεων στους νέους Δήμους.

Την σκυτάλη στις παρουσιάσεις πήρε ο Υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης Αγοράς κος Παντελής Ρίζος και ο Υπεύθυνος Τομέα Διαχείρισης  & Εξυπηρέτησης Πελατών κος Αθανάσιος Γούσιος.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα σχετικά με τον Τεχνικό Κανονισμό, την διαδικασία ελέγχου των εσωτερικών εγκαταστάσεων, τη  συντήρησή τους, την ασφαλή και ορθή χρήση, τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο, τις μελέτες φυσικού αερίου για νέες οικοδομές, τις προτάσεις της ΕΠΑ για νομοθετικές ρυθμίσεις προς τους αρμόδιους φορείς, καθώς και τους τρόπους εξεύρεσης λύσεων που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της λειτουργικότητας και της αισθητικής των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.

Τέλος παρουσιάσθηκαν ποσοτικά και ποιοτικά στατιστικά στοιχεία που αφορούσαν τις εσωτερικές εγκαταστάσεις και τις μελέτες φυσικού αερίου για νέες οικοδομές, τα συνήθη  προβλήματα που παρατηρήθηκαν και τρόποι εναρμόνισης με τις απαιτήσεις της ΕΠΑ και του Τεχνικού Κανονισμού, αντλώντας γνώση και εμπειρία που αποκτήθηκε από την πολυετή λειτουργία της εταιρείας.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε ανοικτή συζήτηση, η οποία έθεσε μεγάλο πλήθος θεμάτων που αφορούν τους επαγγελματίες του φυσικού αερίου και τους καταναλωτές, ειδικά το τελευταίο διάστημα με την πρόσκαιρη ανωμαλία των τιμών φυσικού αερίου. Οι απαντήσεις που δόθηκαν εκ μέρους των εκπροσώπων της ΕΠΑ κάλυψαν τα ερωτηματικά των παρευρισκομένων και βοήθησαν στην κατανόηση των συνθηκών που επικρατούν στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στην αγορά του φυσικού αερίου στη χώρα μας.

Τα χρήσιμα συμπεράσματα που εξήχθησαν και το έντονο ενδιαφέρον του Τεχνικού κόσμου, πιστεύεται ότι θα δώσουν νέα ώθηση στην αγορά του φυσικού αερίου, καθώς τα περιθώρια διείσδυσης είναι τέτοια, που σε συνδυασμό με την δυναμική του φυσικού αερίου που απορρέει από το πλήθος των πλεονεκτημάτων της χρήσης του, εξασφαλίζουν ένα ευοίωνο μέλλον στον κλάδο.

Προηγούμενο άρθρο Oικονομική συνεισφορά Σχ. Aστυφυλάκων στο KEKYKAMEA
Επόμενο άρθρο Αλλαγή διοικήσεως στο ΚΕΣΝ