Εργασίες εκσυγχρονισμού Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας


Η δημοπράτηση της Α’ φάσης του έργου, η οποία περιλαμβάνει την κατεδάφιση των παλαιών φυλακών και την ανέγερση του νέου κτιρίου, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου 2009.

Ο  Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας: 

«Με το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουμε διαχρονικά μια εξαιρετική συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας είναι και οι αποφάσεις για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, οι οποίες υλοποιούνται από τον εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ.

Θεωρώ τη Δικαιοσύνη ως τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας. Η ποιότητα της Δικαιοσύνης συναρτάται άμεσα και από τις κτηριακές υποδομές των δικαστηρίων. Για το λόγο αυτό, παρακολουθώ στενά την πορεία του έργου, το οποίο περιλαμβάνει:

  • – Την κατεδάφιση του κτηρίου των παλαιών φυλακών
  • – Την ανέγερση στη θέση αυτή νέου κτηρίου γραφείων
  • – Τη συντήρηση του υφιστάμενου κτηρίου του Δικαστικού Μεγάρου

Όπως με ενημέρωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας, μέσω του Προέδρου της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ κ. Σπύρου Ιωάννου, οι μελέτες του έργου είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης και της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης. Ειδικότερα, η δημοπράτηση της Α’ φάσης του έργου, η οποία περιλαμβάνει την κατεδάφιση των παλαιών φυλακών και την ανέγερση του νέου κτιρίου, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου 2009.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η ανακαίνιση του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας πτέρυγας, διότι με τον τρόπο αυτό θα ελευθερωθούν τμήματα του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου, στα οποία θα μπορέσουν να γίνουν οι απαιτούμενες επεμβάσεις.

Το παραπάνω έργο επιλύει οριστικά τα χρόνια προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας και αναβαθμίζει σημαντικά τόσο τις υποδομές του όσο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.»

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Δημάρχου Ιθώμης για το Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου
Επόμενο άρθρο Υπεγράφησαν 2 συμβάσεις από τον Νομάρχη Καρδίτσας