Η στήριξη των νέων ανθρώπων ελπίδα για την αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου


Η στήριξη της επαγγελματικής δραστηριότητας και της απασχόλησης  κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι νέοι και οι γυναίκες, πρέπει να αποτελεί  εθνική στρατηγική. Είναι γνωστό ότι οι ομάδες αυτές συναντούν μεγαλύτερες δυσκολίες σήμερα στην αγορά εργασίας και πλήττονται περισσότερο από την ανεργία,

Σε μια δύσκολη στιγμή για την παγκόσμια αλλά και την εγχώρια οικονομία, είναι ευθύνη της οργανωμένης πολιτείας να σταθεί δίπλα στους νέους ανθρώπους, που τώρα ξεκινούν για πρώτη φορά την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Τόσο οι νέοι επαγγελματίες και επιστήμονες όσο και οι νέοι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με τις ίδιες δυσκολίες, τα ίδια προβλήματα, την ίδια δυσχερή εθνική και παγκόσμια οικονομική συγκυρία, κατά τα πρώτα βήματα τους στην αγορά εργασίας.

Η επίσημη πολιτεία οφείλει να ενθαρρύνει και να στηρίξει κάθε νέο και νέα  της χώρας, που επιθυμεί να επιδιώξει την επαγγελματική του ανάπτυξή προς τη σωστή κατεύθυνση, να αποκτήσει καλύτερες προοπτικές και να συμβάλει σε μια δυναμική και παραγωγική οικονομία. Για αυτό και η παροχή επιχορηγήσεων, οικονομικών κινήτρων και φορολογικών διευκολύνσεων από την πλευρά του Κράτους κρίνεται επιβεβλημένη. Άλλωστε η νεανική επιχειρηματικότητα μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών και της πληθυσμιακής αναζωογόνησης της υπαίθρου, που τόσο ανάγκη έχει η Ελληνική επαρχία.

Έχει διαπιστωθεί πως κυρίως οι νέοι στην Ελλάδα, ηλικίας 18 μέχρι 39, επιχειρούν λιγότερο απ’ ότι οι άνθρωποι της ίδιας ηλικίας στις ευρωπαϊκές χώρες. Πως οι νέοι πτυχιούχοι επιχειρούν λιγότερο, ενώ θα έπρεπε να είναι οι άνθρωποι με τάση  για μεγαλύτερη καινοτομία και φυσικά για να φτιάξουν περισσότερες και βιώσιμες επιχειρήσεις. Πρέπει λοιπόν να δοθεί έμφαση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα με κίνητρα ώστε να ενταχθεί αυτόνομα στην αγορά εργασίας. Να συνδυαστεί η νεανικότητα και η σφριγηλότητα των νέων ανθρώπων, με τις νέες ιδέες και τις νέες τεχνολογίες, καθώς η σύνθεση αυτή αναμένεται να εισφέρει σημαντικά στοιχεία στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Είναι σημαντικό οι νέοι και οι νέες να μένουν στον τόπο μας, να δημιουργούν και να συμβάλλουν ενεργά στην αναπτυξιακή διαδικασία. Μαζί με τους νέους ανθρώπους η κυβέρνηση επιδιώκει να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής, να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας για την ελληνική επαρχία. Στόχος είναι να μετατραπεί η νεανική επιχειρηματικότητα σε κυρίαρχο και δυναμικό τοµέα της οικονομίας της υπαίθρου. Να δημιουργηθούν δουλειές και εισοδήματα, όχι μόνο από την αγροτική παραγωγή, αλλά και σε νέους δυναμικούς κλάδους προσφοράς προϊόντων και υπηρεσιών. Να δημιουργηθεί στις μικρές πόλεις και στα χωριά, ποιότητα ζωής που θα συγκρατήσει και προσελκύσει ακμαίο δημογραφικά πληθυσμό. Να ανοιχθούν προοπτικές στους νέους με την ανάπτυξη νέων μορφών απασχόλησης και κυρίως της αυτοαπασχόλησης σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς.

Η ύπαιθρος πρέπει να ξαναζωντανέψει. Αυτό μπορεί να γίνει με την παραμονή των νέων  ανθρώπων στον τόπο τους. Η ένταση των προσπαθειών μας για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του Έλληνα. Έτσι θα βρουν διέξοδο οι νέοι μας, είτε ως νέοι επιχειρηματίες, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως εργαζόμενοι σε νέες θέσεις εργασίας. Αναμφίβολα, η διεθνής συγκυρία επιτείνει ακόμη περισσότερο ένα πρόβλημα που ήταν και παραμένει μεγάλο.

Η Νέα Δημοκρατία  ως κυβερνητική παράταξη έχει πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων. Έχουμε σαφή γνώση των προβλημάτων της νέας γενιάς. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις της διεθνούς συγκυρίας, αλλά και για να διασφαλίσουμε μια καλύτερη επόμενη ημέρα. Είναι χρέος μας απέναντι στον τόπο, και κυρίως χρέος μας απέναντι στους νέους ανθρώπους της χώρας.

Προηγούμενο άρθρο Το 3ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας γιόρτασε την 25η Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Ρόβλια για ένταξη έργων του Δήμου Καλλιφωνίου στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ