Ξανά στο «τιμόνι» του Εργατικού Κέντρου ο Στεφ. Γούλας


Στην ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας παραμένει για μια ακόμη θητεία ο Στέφανος Γούλας, μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή. Το νέο Δ.Σ. του Ε.Κ. που συνεδρίασε προχθές το απόγευμα, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Στέφανος Γούλας

Α’ Αντιπρόεδρος: Σχιζοδήμος Χρήστος

Β’ Αντιπρόεδρος: Καραμάνης Κώστας

Γραμματέας:

Αναπλ. Γραμματέας: Καπνογιάννης Βασίλης

Ταμίας: Μπολτσή Μαρία

Έφορος: Θυμιάκος Νίκος

Μέλη: Αναστασίου Αντώνης, Δραγούτσος Βασίλης, Μαντζιάρας Αλέκος, Καπράνας Γιώργος, Κρανιάς Βασίλης

Η θέση του γραμματέα θα καλυφθεί σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά από προγραμματική συζήτηση πάνω σε αρχές, στόχους και πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος του νομού.

Ο κ. Γούλας

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος κ. Στεφ. Γούλας, στη σύντομη ομιλία του τόνισε: «Πάγια θέση μας για χρόνια είναι τα προγραμματικά προεδρεία σε όλα τα όργανα του Σ.Κ. Θεωρούμε ότι έτσι μπορούμε να θωρακίσουμε το Σ.Κ., να ενισχύσουμε τον αγώνα μας, να δώσουμε πνοή στους εργαζόμενους αλλά και προοπτική. Ιδιαίτερα σήμερα σ’αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση και συγκυρία χρειάζεται το Μ.Κ. όσο ποτέ ενωμένο. Το μήνυμα που πήραμε από το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου πρόσφατα είναι ότι στο νομό μας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, υπάρχει ανεργία, υπάρχουν άνθρωποι στο περιθώριο, χρειάζεται και από εμάς μια ενιαία αντιμετώπιση. Δεν έχουμε σήμερα την πολυτέλεια της διάσπασης του Μ.Κ., των διαχωρισμών, της ταμπελοποίησης των εργαζομένων. Ο καθένας πρέπει και μπορεί να κρατήσει την αυτονομία του λόγου του, την αυτονομία της παράταξής του, έξω και πέρα από κομματικές παρεμβάσεις στο Σ.Κ. Αγωνιζόμαστε για ένα αυτόνομο ταξικό ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν χωράνε στο συνδικαλιστικό κίνημα χωριστές συγκεντρώσεις, διχαστικές κινήσεις και διαιρετικές λογικές, δεν υπάρχουν απολυμένοι, άνεργοι, φτωχοί, άνθρωποι στο περιθώριο, κόκκινοι, πράσινοι, μπλε. Υπάρχουν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας».

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία το Γ ΠΕΠ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές