Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση


Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, απηύθυναν οι συνδικαλιστικοί φορείς του Νομού μας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Στεφ. Γούλας, τόνισε: «Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της 2ας Απρίλη. Αγωνιζόμαστε να αποκρούσουμε τις απολύσεις, την ανεργία, την κρίση και τα προβλήματα που δημιούργησαν οι κυβερνώντες και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές τους. Αγωνιζόμαστε για να ενισχυθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές. Όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, της φτώχειας, της ανασφάλειας, ιδιαίτερα οι νέοι και οι γυναίκες. Αντιδρούμε στην αντεργατική και αντιαναπτυξιακή πολιτική γιατί όλα φορτώνονται στην πλάτη των εργαζομένων. Αφήνει στο απυρόβλητο τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο. Διεκδικούμε απαγόρευση των απολύσεων, ενίσχυση της εργασίας με αποτελεσματικά μέτρα, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80%, αυστηρή εφαρμογή της ΣΣΕ και της εργατικής νομοθεσίας, δημοκρατική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των εργαζομένων και συνταξιούχων, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, πάγωμα και μειώσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Όλοι μαζί στον αγώνα, όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς διαχωρισμούς και διασπαστικές συγκεντρώσεις. Όλοι την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας».

Ο κ. Παπατζιμούλης

Ο Γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ κ. Κώστας Παπατζιμούλης, τόνισε: «Τα νέα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης στοχεύουν στη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο, στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Η πολιτική της λιτότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους συνεχίζεται και εντείνεται με πρόσχημα και την οικονομική κρίση. Τα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων που συνδέονται με το ΤΠΔΥ και το ΟΠΑΔ οξύνονται και οι λύσεις που προσανατολίζεται να δώσει η κυβέρνηση (δάνειο αντί επιχορήγηση) θα οδηγήσει στη διάλυση του ΤΠΔΤ. Απεργούμε την Πέμπτη 2 Απριλίου με βασικό στόχο να μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης. Αίτημα όλων των δημοσίων υπαλλήλων είναι η άμεση επιχορήγηση του ΤΠΔΥ και όχι ο δανεισμός του, η οικονομική ενίσχυση του ΟΠΑΔ, η αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, η χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων και νέου μισθολογίου, η μονιμοποίηση των έκτακτων αορίστου χρόνου, η κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο».

Ο κ. Παππάς

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Σωκράτης Παππάς σημείωσε: «Εμείς οι καθηγητές θεωρούμε ότι θιγόμαστε από την οικονομική και εισοδηματική πολιτική που ανακοινώθηκε για το 2009. Βεβαίως δεν ξεχνάμε και τα αιτήματά μας που αφορούν ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά αλλά και θεσμικά αιτήματα του κλάδου. Είναι και αυτά μέσα στο πλαίσιο που διακήρυξε η ΟΛΜΕ γι’αυτή την απεργία. Καλώ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν ενεργά και μαζικά σε αυτή την κινητοποίηση της 2ας Απριλίου».

Προηγούμενο άρθρο ΟΔήμαρχος στο έργο του παράπλευρου δρόμου της Νότιας Περιφερειακής Οδού
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ & η εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές