ΟΔήμαρχος στο έργο του παράπλευρου δρόμου της Νότιας Περιφερειακής Οδού


Το χώρο εργασιών του έργου κατασκευής εξωτερικού παράπλευρου δρόμου της Νότιας Περιφερειακής οδού της πόλης της Καρδίτσας από οδό 22 μέχρι Λάππα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Β. Σουφλάκο.

 Το έργο δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων (Δ.Ε.Κ.Ε.) της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το περασμένο καλοκαίρι και ανάδοχος είναι η «Χατζηγάκης Τεχνική», η οποία και ανέλαβε τη διάνοιξη του συγκεκριμένου τμήματος του παράπλευρου δρόμου, με το οποίο διευκολύνονται οι κινήσεις των οχημάτων στην εξωτερική πλευρά του Νότιου Περιφερειακού, συνολικού μήκους 1.280 μέτρων περίπου. Το έργο προχωρεί σε όλο το τμήμα , αν και καθυστέρησε σημαντικά να ξεκινήσει να εκτελείται, καθώς υπήρχαν εμπόδια στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων ιδιοκτησιών, από τις οποίες διέρχεται ο παράπλευρος δρόμος. Σταδιακά το ένα μετά το άλλο τα εμπόδια αυτά ξεπερνώνται, αυτή τη στιγμή έχουν επιδικαστεί από τα δικαστήρια οι αποζημιώσεις των δικαιούχων και  οι εργασίες εκτελούνται ανά τμήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει εργασίες εκσκαφής και επιχώσεων σε συνολικό μήκος 600 μέτρων, ενώ εκκρεμούν οι εργασίες σε συνολικό μήκος 680 μέτρων.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας  κ. Δομ. Βερίλλης συζήτησε με τους αναδόχους του έργου για την πορεία του και σε δηλώσεις του επισήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα των απαλλοτριώσεων και να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς το έργο:

«Το έργο του παράπλευρου δρόμου του Νότιου Περιφερειακού έρχεται να επιλύσει σήμερα τα όποια προβλήματα δημιούργησε η κατασκευή του. Είναι θετικό το γεγονός ότι το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται να γίνουν για τις ανάγκες του έργου, αντιμετωπίστηκε μεν όσον αφορά την επιδίκαση των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, αλλά εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς δεν έχουν καταβληθεί ακόμα τα επιδικασθέντα ποσά.

Αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση των εργασιών, καθώς ο ανάδοχος του έργου αναγκάζεται να προχωρήσει τμηματικά σε όποια κομμάτια οι ιδιοκτήτες επιτρέπουν την εγκατάστασή του, με αποτέλεσμα το έργο να είναι ημιτελές δύο περίπου μήνες πριν και από την πεντάμηνη παράταση που δόθηκε για όλα τα έργα που χρηματοδοτούνται από πόρους του Γ’ ΚΠΣ που ολοκληρώνεται.

Απαιτείται επομένως να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των δικαιούχων, ώστε να εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί του έργου, για να ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών και να μην κινδυνεύσει η απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων.

Ως Δημοτική Αρχή παρακολουθούμε από κοντά την πορεία του έργου και προσπαθούμε με τις παρεμβάσεις μας να συμβάλλουμε στην άρση των εμποδίων που υπάρχουν.

Όσον αφορά τον εσωτερικό παράπλευρο δρόμο του Νότιου Περιφερειακού, ως Δημοτική Αρχή μεριμνήσαμε  και περιλήφθηκε κατά την ένταξη του θύλακα των Ζαχαριωτών στο σχέδιο πόλης και απαιτείται πλέον να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων»

Προηγούμενο άρθρο Η οικονομική κρίση απασχόλησε την ΟΚΕ Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση