Ερώτηση Ρόβλια για τη δραματική κατάσταση των κτηνοτρόφων


Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας ζητά από το Υπουργείο να λάβει μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων. Σχετικά με το θέμα, ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής: Είναι γνωστή η δραματική κατάσταση της κτηνοτροφίας στη χώρα μας. Ένας ολόκληρος κλάδος βρίσκεται κοντά στην καταστροφή. Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις αρνητικές εξελίξεις χωρίς ουσιαστική παρέμβαση και στήριξη του Έλληνα κτηνοτρόφου. Φέρνω το θέμα στη Βουλή και πάλι προκειμένου να αναγκαστεί ο Υπουργός να πάρει θέση για το πρόβλημα και να παρουσιάσει, αν έχει, τις πολιτικές του για την κτηνοτροφία.  

Το πήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα:    Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι.

Κύριε Υπουργέ,

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της χώρας, οι οποίοι δίνουν μάχη επιβίωσης. Απειλείται σταδιακή εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας και μεθοδεύεται γενικευμένη εισαγωγή γάλακτος από την Ευρώπη. Το τελευταίο τετράμηνο έκλεισαν 500 κτηνοτροφικές επιχειρήσεις αγελαδοτρόφων, διότι οι μειώσεις στις τιμές αγοράς του γάλακτος είναι τέτοιες, που αδυνατούν πλέον να καλύψουν το κόστος παραγωγής. Παράλληλα, οι «ελληνοποιήσεις» κρεάτων επιφέρουν περαιτέρω πλήγματα στην κτηνοτροφία. Το πρόβλημα (και οι εξ αυτού κίνδυνοι) αφορά περίπου 150.000 οικογένειες στην Ελλάδα. Τα ανωτέρω, ενδεικτικά αναφερόμενα, επιβεβαιώνουν την παντελή έλλειψη πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή για την κτηνοτροφία. Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη την καταστροφή ενός ολόκληρου κλάδου.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Εάν σκοπεύει να πάρει μέτρα, ποιά θα είναι και πότε θα τα λάβει, για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και την στήριξη του Έλληνα κτηνοτρόφου.»

Προηγούμενο άρθρο Προτεραιότητα η ριζική μεταρρύθμιση Λυκείου & του συστήματος εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Αναγνωστόπουλου με το νέο Διοικητή του ΙΚΑ