ΛΕ.Φ.Κ.Κ – Έκθεση μαθητών φωτογραφίας από 20 έως 27 Μαρτίου


Ο επίλογος ενός σεμιναρίου εκμάθησης της τέχνης και της τεχνικής της φωτογραφίας είναι η έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιείται στο χώρο του Φωτογραφικού Μουσείου της ΛΕΦΚΚ, στην ανατολική εξωτερική πλευρά της Δημοτικής Αγοράς. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 20 Μάρτη και θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή 27 Μάρτη 2009. Αξίζει να την επισκεφθούν οι Καρδιτσιώτες, φίλοι και εραστές της φωτογραφίας για να ιδούν και να πληροφορηθούν. Και αξίζει για ένα ακόμη λόγο: για να  στηρίξουν το αξιόλογο έργο και τους σκοπούς της ΛΕ.Φ.Κ.Κ. και να επιβραβεύσουν τις ανιδιοτελείς προσπάθειες των εκπαιδευτών που με ζήλο και μεράκι δίδαξαν. Ακόμη, να ιδούν και να διαπιστώσουν από κοντά, τι μπορεί να μάθει ένας φίλος της φωτογραφίας παρακολουθώντας ένα  τέτοιο σεμινάριο. 

            Η ΛΕ.Φ.Κ.Κ. από χρόνια έχει καθιερώσει και πραγματοποιεί κάθε έτος πολυήμερα σεμινάρια εκμάθησης της τέχνης της φωτογραφίας σε αρχάριους ενδιαφερόμενους.

          Τα μαθήματα διδάσκουν ανιδιοτελώς  επαγγελματίες φωτογράφοι και έμπειροι ερασιτέχνες φωτογράφοι, μέλη της παραπάνω λέσχης.  Οι εκπαιδευτές που σύμφωνα με το πρόγραμμα δίδαξαν για φέτος ήταν κατά σειρά:

Στάθης Βασίλης, Μπρουζιώτης Θεόφιλος, Στεργιόπουλος Θωμάς, Παπαγεωργίου Λάμπρος, Κορκόντζελος Κώστας, Τρούκης Γιάννης, Σταμπουλούς Γιώργος και Μανώλης Βασίλης. Συντονιστής του προγράμματος ήταν ο κ. Θεόφιλος Μπρουζιώτης ο οποίος έδωσε και κάτι από την ψυχή του για τη σωστή, αποτελεσματική και ουσιαστική εφαρμογή του προγράμματος.

Το εφετινό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από  16/12/08 έως 12/3/09 σε 20 δίωρα μαθήματα (κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 8.00 – 10.00 μ.μ.). Επιπλέον, σχεδόν κάθε Κυριακή πρωί, στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ως πρακτική άσκηση, πραγματοποιούνταν φωτογραφικές εξορμήσεις, σε διάφορες περιοχές του νομού μας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν ανελλιπώς οχτώ μαθητές, οι οποίοι και εκθέτουν  μερικές από τις φωτογραφίες τους, κυρίως από αυτές που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εξορμήσεων. Εκτός των παραπάνω μαθητών, τα μαθήματα παρακολούθησαν και αρκετοί άλλοι ενδιαφερόμενοι ή παλαιότερα μέλη της ΛΕ.Φ.Κ.Κ. Οι «τακτικοί» μαθητές των οποίων οι φωτογραφίες εκτίθενται αυτές τις μέρες, είναι: Βερικίου Έφη, Φούκα Παναγιώτα, Παπαθανασίου Αφροδίτη, Βασιλάκος Σωκράτης, Ψηφής Μάρκος, Πετεινάρα Χρυσάνθη, Τσάτσος Γιάννης και Πολυζόπουλος Γιώργος.

          Οι μαθητές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι αλλά και ενθουσιασμένοι από την άψογη διοργάνωση του σεμιναρίου αλλά κυρίως στην ουσία του που ήταν η εκμάθηση της τέχνης της φωτογραφίας. Ευχαριστούν τους εκπαιδευτές τους, για τους οποίους δηλώνουν ότι όλοι τους ήταν υπέροχοι, ενώ η εμπειρία τους από την παρακολούθηση του σεμιναρίου ήταν μοναδική. Τέλος προτρέπουν τις Καρδιτσιώτισες και τους Καρδιτσιώτες, να παρακολουθήσουν τα επόμενα σεμινάρια φωτογραφίας, όταν πραγματοποιηθούν, γιατί αξίζει.

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Τσιάρα για το πρόγραμμα νέων αγροτών & κτηνοτρόφων
Επόμενο άρθρο 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας