Επιτακτική ανάγκη να δοθεί έμφαση στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας


Τα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών καθώς και την κατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, σχολίασε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ. Χρήστος Φωτόπουλος εβρισκόμενος στην πόλη μας, καλεσμένος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας που πραγματοποίησε τη Γενική της Συνέλευση. Οι εργασίες της συνέλευσης άρχισαν με την έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. από το Γενικό Γραμματέα Απόστολο Στίμο, την ομιλία του Προέδρου της Ένωσης κ. Παναγιώτη Γούσιου και ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ. Τη συνέλευση τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Βασίλης Χαλάτσης. Στη διάρκεια της συνέλευσης, υπήρξαν τοποθετήσεις μελών και ακολούθησε γόνιμος διάλογος για τα θεσμικά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και τοπικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, ενώ όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν από το σώμα. Αποφασίστηκε τέλος, ομόφωνα, να διεκδικηθούν αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κλάδου τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο και να διαφυλαχθούν τα κεκτημένα, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία.

Ο κ. Φωτόπουλος

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστος Φωτόπουλος που βρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε:

“Όπως είχα επισημάνει και σε παλιότερη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας χρειάζεται μια άμεση ανασυγκρότηση, επανίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν εισακουστήκαμε, αλλά αντίθετα, από την πλευρά των Υπηρεσιακών παραγόντων υπήρξαν οι ισχυρισμοί ότι η Ελληνική Αστυνομία στηρίζεται σε γερά πόδια, ότι έχει σταθερά θεμέλια και όλοι διαπιστώσατε πως όλο αυτό το οικοδόμημα πήγε να καταρρεύσει μέσα σε μια άσχημη νύχτα! Ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος ήταν η πιο άσχημη περίοδος για την Ελληνική Αστυνομία και για τον εργαζόμενο αστυνομικό. Όλοι οι Υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν εξαφανισμένοι από το προσκήνιο και κανένας δεν αντεπεξήλθε στις εκκλήσεις μας για να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες. Μόνο το συνδικαλιστικό κίνημα και συγκεκριμένα η Ομοσπονδία ανέλαβε να κάνει επαφές με τους φορείς της Πολιτείας και με τα πολιτικά κόμματα και οδήγησε τους συναδέλφους στην Βουλή των Ελλήνων την ημέρα της κατάθεσης του προϋπολογισμού, για να εκφράσουν την ανησυχία τους γι’ αυτά που γίνονταν στη Χώρα. Διαπίστωση όλων ήταν η αδιαφορία της συντεταγμένης Πολιτείας για την ΕΛ.ΑΣ. Με αφορμή όμως τα σημερινά δυσάρεστα γεγονότα φαντάζει πλέον επιτακτική η ανάγκη να δοθεί έμφαση στην εσωτερική ασφάλεια της Χώρας. Με δική μας πρωτοβουλία έχει κατατεθεί πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής αλλά δυστυχώς απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Από ‘κεί και πέρα οι εξελίξεις τρέχουν, το έγκλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, οι πολίτες εναγωνίως επιζητούν την ασφάλεια και ο Πρωθυπουργός της Χώρας εναγωνίως επιζητεί την σταθερότητα και ανάπτυξη της οικονομίας.

Από την πλευρά μας παρακαλούμε τον Πρωθυπουργό να καλέσει τα κόμματα να συναινέσουν για την Αστυνομία, για την ασφάλεια της Χώρας στο εσωτερικό της. Ας μην γελιόμαστε, εάν δεν εμπεδωθεί στην Ελλάδα το αίσθημα ασφάλειας, δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη, διότι κανένας ξένος ή ντόπιος επενδυτής δεν πρόκειται να επενδύσει τα χρήματά του σε ασταθές περιβάλλον”. Ο κ. Φωτόπουλος επισήμανε ακόμη ότι “η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει στους πολίτες το αγαθό της ασφάλειας και όχι να εκχωρεί αυτό το δικαίωμα στις ιδιωτικές εταιρίες” αφήνοντας αιχμές ότι με την αδιαφορία της η κεντρική εξουσία συμβάλλει στην απαξίωση του θεσμού. Αναφορικά με την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του νομού και σωστής κατανομής της αστυνομικής δύναμης, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει σε όλες γενικά τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Χώρας να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας.

Προηγούμενο άρθρο Συνταγματάρχης ο Διοικητής του κέντρου εκπαίδευσης στρατονομίας
Επόμενο άρθρο Μελέτη-εργαλείο για το σχεδιασμό της Καρδίτσας του μέλλοντος