Συνεργασία του Δήμου Καρδίτσας με το ΤΕΙ


Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης είχε συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση και τους καθηγητές του Τμήματος Δασοπονίας και στη συνέχεια μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. κ. Απ. Ξυδιά επισκέφθηκαν τα εργαστήρια του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου

Το άριστο επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας και του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας  επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης με τις Διοικήσεις και καθηγητές των Τμημάτων Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και καθηγητές του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

Αρχικά, ο Δήμαρχος συναντήθηκε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία καθηγητών του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Β. Τάντος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του παλαιότερου Τμήματος του Παραρτήματος του ΤΕΙ.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι στη σημερινή συγκυρία η προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος απαιτείται να τεθεί στις προτεραιότητες της ελληνικής Πολιτείας ώστε να ενισχυθούν με προσωπικό και πόρους οι αρμόδιες υπηρεσίες και να αυξηθούν οι προσλήψεις αποφοίτων του Τμήματος, οι οποίοι μπορούν με τις γνώσεις τους να συμβάλλουν αποφασιστικά στην «θωράκιση» του περιβάλλοντος έναντι των πάσης φύσεως κινδύνων που αντιμετωπίζει.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο παραπάνω αίτημα, αλλά και στην ανάγκη να εκδοθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα κατοχυρώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του Τμήματος και θα είναι όπως είπε συμπαραστάτης στις παραπάνω διεκδικήσεις.

Η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και η στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών με αποφοίτους του Τμήματος θα έχει ως φυσική συνέπεια την αναβάθμιση του Τμήματος και την αύξηση των σπουδαστών του, κάτι που αποτελεί ζητούμενο τόσο για τη Διοίκησή του, όσο και για τους φορείς του Νομού Καρδίτσας.

Επίσκεψη στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καρδίτσας μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρδίτσας κ. Απ. Ξυδιά επισκέφθηκαν τα Εργαστήρια του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, όπου είχαν συνεργασία με τους καθηγητές του Τμήματος κ. κ. Γ. Νταλό και Δ. Λαμπούδη, ενώ είδαν και το καλαίσθητο ξύλινο περίπτερο που κατασκευάζεται στα Εργαστήρια, προκειμένου να τοποθετηθεί στην Πλατεία Πλαστήρα, στην είσοδο του άλσους του Παυσιλύπου, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για να χρησιμεύσει ως τουριστικό περίπτερο για την ενημέρωση των επισκεπτών της πόλης και να καλύψει ένα σημαντικό έλλειμμα  της περιοχής.

Το περίπτερο είναι σχεδόν έτοιμο και θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι υπάρχουν περιθώριο για διεύρυνση της συνεργασίας των δύο φορέων.

Προηγούμενο άρθρο Προτάσεις αναβάθμισης ανατολικού οδικού άξονα Λ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Προς αποκατάσταση και ο τελευταίος ΧΑΔΑ του Δ.Καρδίτσας