Τελειότητα & γελοιότητα στην Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο


Έχοντας συνειδητοποιήσει από την πρώτη μέρα άσκησης των καθηκόντων μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις πολλές και μεγάλες ευθύνες που με αναλογούν στον τομέα ενασχόλησής μου, προσπαθώ να σταθώ στο ύψος των απαιτήσεων με κύρος, διαφάνεια, υπευθυνότητα και φυσικά προσφορά.

Ακόμη, έχω συνειδητοποιήσει και συνάμα έχω αποδεχθεί, πως την τελειότητα στην εν λόγω ενασχόλησή μου, σε καμιά περίπτωση δεν θα την αγγίξω όσο κι αν προσπαθήσω, στοχεύοντας πάντα στην αποφυγή της γελοιότητας των πράξεών μου.

Θα περίμενε κανείς από δήμαρχο ο οποίος διηύθυνε τις τύχες του δήμου μας για οχτώ χρόνια, περισσότερη σοβαρότητα και όχι να αντιμετωπίζει ρατσιστικά το τεράστιο κεφάλαιο του πολιτισμού, όπου καταγράφεται ακόμη μια παράξενη πρωτοτυπία εκ μέρους του κ. Τέγου.

Το βέβαιο κ. Τέγο είναι, πως στη θητεία μας εκκρεμότητες από αγωγές για διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως αυτές που μας «δωρήσατε» για «προίκα», εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε στην επόμενη διοίκηση και ακόμη αντίστοιχο «κατόρθωμα» απουσίας 750.000 ευρώ από το ταμείο μας δεν θα επιτύχουμε.

Αλήθεια συμμετείχατε σε κάποια εκδήλωση και έχετε και ποδοσφαιρική «άποψη», περί ποιότητας προγράμματος ή συμμετασχόντων;

Στη δική μας θητεία κύριε Τέγο, την κάθε δράση και πρωτοβουλία, τον κάθε απολογισμό, το κάθε τιμολόγιο, το κάθε ευρώ, δεν τα εγκρίνει το περιβόητο δικό σας «τμήμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων», γιατί απλά δεν υφίσταται από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας.

Στη συγκεκριμένη «εφεύρεσή» σας, «έμπνευσή» σας, ή και ακόμη πραγματικότητα, μιας και το αναφέρουν οι ορκωτοί λογιστές στην έκθεση ελέγχου για το 2006, ακόμη περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή σας όλοι μας, μιας και ποτέ αυτή δεν έρχεται, για να μάθουμε πότε ιδρύθηκε το εν λόγω τμήμα, ποιος το ίδρυσε και με ποια απόφαση, ποιοι συμμετείχαν και τι δράση ανέπτυξε.

Βασική προυπόθεση αποτελεί για τη δική μας θητεία, να υπάρχουν αποφάσεις και εγκρίσεις του Δ.Σ. της επιχείρησης και σε πολλές των περιπτώσεων και ομόφωνες, έγκριση όμοια με αυτή των εκδηλώσεων Χριστούγεννα 2008 – Πρωτοχρονιά 2009.

Αλήθεια γιατί αποκρύψατε από τους αναγνώστες, στο κουραστικό  και αναληθές «διάγγελμά» σας, ότι όλες οι εκδηλώσεις, όλα τα χρηματικά ποσά για τα οποία ομολογώ ότι με μπερδέψατε για το αν εγκαλείτε κάποιον ή όχι, ήταν απόρροια ομόφωνης απόφασης και έγκρισης του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΚ και στην οποία απόφαση σημαντική και χρήσιμη υπήρξε και η ψήφος του δικού σας εκπροσώπου κ. Τσίπρα;

Προς ενημέρωση των συμπολιτών μου, αναφέρω ότι ουδέποτε πληρώθηκε προσωπικά ο ατζέντης που αναφέρατε ψευδέστατα με ποσό των 18.445 ευρώ, ουδέποτε πληρώθηκε συμμετέχον σχήμα με υπέρογκο χρηματικό ποσό 35.000 ευρώ που περιέργως τελευταία κυκλοφορεί από άλλη «πηγή» (άραγε γιατί;) και δεν είναι της παρούσης για κάτι επιπλέον στο συγκεκριμένο και ουδέποτε δε, ανέφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο για ολοκλήρωση των εκδηλώσεων με το ποσό των 23.000 ευρώ, παρά μόνο ότι θα στοχεύσουμε στη δυνατόν καλύτερη οικονομία, το οποίο και πράξαμε.

Επίσης προς ενημέρωση των συμπολιτών μου, μιας και η προσπάθεια του αναληθούς εντυπωσιασμού σας δεν σας άφησε, εξηγώ πως το συνολικό ποσό έγκρισης προς χρήση των εκδηλώσεων  από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν 45.000 ευρώ και στο οποίο βασισθήκαμε, όπως και είχαμε υποχρέωση.

Ως ΔΗΚΕΚ χρησιμοποιήσαμε 36.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προήλθαν από νέες χορηγίες, από υπάρχον αντίστοιχο παλαιό ταμείο χορηγιών και από εισιτήρια εκδηλώσεων, έτσι ώστε ως η επιχείρηση στην πράξη, να ξοδέψουμε ένα μικρό ποσό που αντιστοιχεί με αυτό των 5.500 ευρώ και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε συνολική χρέωση εκδηλώσεων επί της ουσίας 76.000 ευρώ όπως εσείς «καλοπροαίρετα» παρουσιάζετε και φυσικά πραγματοποιήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις πλην μεμονομένων περιπτώσεων, οι οποίες δεν θα χρεωθούν σε δική μας υπαιτιότητα (καιρικά φαινόμενα κλπ).

Όσο για την προεδρία της ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε., προκειμένου να μην έχετε άγχος, μιας και διακρίνω κρυφό ενδιαφέρον σας, δεν έχω κανένα δισταγμό να σας προτείνω έστω και τώρα εσάς για πρόεδρο στον κ. Δήμαρχο, με την ελπίδα να εισακουστώ.

Όταν εγκαταλείψετε το μονόλογο και νοιώσετε ότι μπορείτε να συζητήσετε μαζί μου δημόσια, με χαρά θα δηλώσω παρόν, έτσι ώστε να πούμε με μεγαλύτερη άνεση πιο πολλά και πιο σημαντικά στους συνδημότες μας.

Αντέχετε σε δημόσιο διάλογο; Eγώ ναι και τον επιλέγω. Εσείς;

Είναι σίγουρο, αφ’ ενός μεν, πως την τελειότητα στο συγκεκριμένο κείμενο δεν την πέτυχα, αφετέρου δε, στόχευσα και προσπάθησα να μην αγγίξω την γελοιότητα.

Απόστολος Ξυδιάς

Δημοτικός Σύμβουλος – Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ

Προηγούμενο άρθρο Θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους στον Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο To Τμήμα Δασοπονίας Καρδίτσας στην 11η Διεθνή Έκθεση Εκπαίδευσης