Σεμινάριο επιμόρφωσης για την άθληση στην παιδική ηλικία


Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Μητρόπολις» διεξήχθη το Σεμινάριο «Άθληση στην παιδική ηλικία» που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσ. Αγωγής κ. Απόστολος Φιρφιρής.

          Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σχολικού τους Συμβούλου αποζημιώθηκαν από τα αξιόλογα νέα επιστημονικά δεδομένα που άκουσαν από τον εισηγητή κ. Χρήστο Κοτζαμανίδη, καθηγητή της Προπονητικής με ειδικότητα τη νευρομϋική συναρμογή.

          Ο «Δάσκαλος» όπως συνηθίζουν να αποκαλούν οι παλιοί φοιτητές του και σήμερα καθηγητές Φυσικής Αγωγής τον Χρήστο Κοτζαμανίδη είχε την ευκαιρία να θυμηθεί παλιές ωραίες στιγμές με τους φοιτητές του.

          Πρώτος και καλύτερος ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Γιώργος Κωτσός ο οποίος θυμήθηκε και το θέμα της διπλωματικής του στον κ. Κοτζαμανίδη.

Ο κ. Κοτζαμανίδης εκθείασε και το σημαντικό έργο του παλιού του φίλου, του Σχολικού Συμβούλου Απόστολου Φιρφιρή. Θυμήθηκε τους κοινούς αγώνες από το μακρινό 1979 για την καθιέρωση του Χειρόσφαιρου (Χαντμπωλ) στο Ελλαδικό χώρο. Ο χρόνος όμως αποδείχθηκε πολύ λίγος για να αναπτύξει ο εισηγητής τα νέα επιστημονικά δεδομένα για ένα τέτοιο θέμα. Ο κ. Απόστολος Φιρφιρής υποσχέθηκε ότι σύντομα θα είναι και πάλι στην Καρδίτσα ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Χρήστος Κοτζαμανίδης για ένα νέο σεμινάριο.

          Κατά την διάρκεια της διαμονής του ο κ. Κοτζαμανίδης αναφέρθηκε πολλές φορές στο παραδεισένιο τοπίο της Ορεινής αλλά και Πεδινής Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Νέες επιτυχίες των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο «Με διάλογο προωθούμε την Παιδεία του αύριο»