Ένα σημαντικό έργο για την Καρδίτσα και όχι μόνο


Ανοικτή επιστολή προς τον Νομάρχη Καρδίτσης.

Αξιότιμε κύριε Νομάρχα Καρδίτσης.

Πρόσφατα, στην καθιερωμένη πανηγυρική του συνεδρίαση του τέλους του 2008, το ύπατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, η Ακαδημία Αθηνών, βράβευσε μεταξύ άλλων και το έργο τριών εξεχόντων συμπολιτών μας, του δασκάλου Δημήτρη Τσιουρή και των θυγατέρων του δικηγόρου Σταυρούλας Τσιουρή και καθηγήτριας φιλολόγου Αθανασίας Τσιουρή, με τον κατατοπιστικό τίτλο «Η γλώσσα της Δρακότρυπας Αγράφων. Γραμματική – λεξιλόγιο».

Επειδή είχα την τιμή να γίνω κοινωνός του περιεχομένου του και διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα πραγματικά αξιόλογο έργο, διαχρονικά πολλαπλά χρήσιμο στον τόπο μας αλλά και πολύτιμο έργο αναφοράς για κάθε ειδικό ερευνητή, πιστεύω ότι επιβάλλεται να εξασφαλιστεί η σταθερή του παρουσία στο πνευματικό μας στερέωμα, με την έκδοσή του σε βιβλίο.

Τέτοια ειδικού περιεχομένου βιβλία δεν μπορούν συνήθως να καλύψουν με τις πωλήσεις τους το κόστος της εκδόσεώς τους αν μάλιστα αυτή είναι και κάπως επιμελημένη, οπότε είναι μάλλον απίθανο να εκδοθεί από κάποιο εκδοτικό οίκο.

Δεδομένης της σημαντικής εισφοράς των συγκεκριμένων γνώσεων στο πνευματικό, πολιτιστικό και εθνικό μας γίγνεσθαι, πιστοποιημένης μάλιστα από την ίδια την Ακαδημία Αθηνών, πιστεύω πως δεν είναι ξένο προς την γενικότερη αποστολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως αλλά αντιθέτως επιβάλλεται, να αναλάβει η ίδια ή να επιδοτήσει την έκδοση του βιβλίου αυτού εφ όσον βεβαίως οι συγγραφείς του δεν επιθυμούν να το κάνουν οι ίδιοι.

Καρδίτσα 7 Μαρτίου 2009

Μετά τιμής

Κώστας Καρδαράς

Χειρουργός

Πρόεδρος

Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσης

Προηγούμενο άρθρο Στη νέα πορεία της χώρας η πράσινη ανάπτυξη θα έχει καθοριστικό ρόλο
Επόμενο άρθρο Κοινωνική αλληλεγγύη και αντίσταση, το μήνυμα γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ