Δικαιούχος του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς ο Δήμος Καρδίτσας


Έλαβε Διαχειριστική Επάρκεια από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας να διαχειριστεί πολύπλοκα έργα τοπικής ανάπτυξης και να υλοποιήσει κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ(2007-2013).

Tο σχετικό έγγραφο φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, με ημερομηνία έκδοσης 20-02-09. Η διαχειριστική επάρκεια δικαιούχου, που έλαβε ο Δήμος, είναι απόρροια της αξιολόγησης του πλήρους φακέλου που υπέβαλε στις 13 Νοεμβρίου 2008 και σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ότι ο Δήμος Καρδίτσας εφαρμόζει-μεταξύ άλλων-σύστημα διαχείρισης με τεκμηριωμένες διαδικασίες για τις λειτουργίες του προγραμματισμού και ωρίμανσης έργων-ενεργειών, διενέργειας διαγωνισμού και ανάθεσης συμβάσεων, παρακολούθησης και πιστοποίησης του φυσικού αντικειμένου και οικονομικής διαχείρισης έργου.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την ικανότητα του Δήμου Καρδίτσας να διαχειριστεί πολύπλοκα έργα τοπικής ανάπτυξης και να υλοποιήσει κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ (2007-2013).

Όπως επισημαίνεται στο συγκεκριμένο έγγραφο επιβεβαίωσης: «Ο Δήμος Καρδίτσας ικανοποιεί ως δικαιούχος τις απαιτήσεις διαχειριστικής επάρκειας για έργα με τεχνικό και για έργα χωρίς τεχνικό αντικείμενο».

Ας σημειωθεί, ότι οι υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου Καρδίτσας για τις οποίες παρέχεται επιβεβαίωση είναι οι:

– Διεύθυνση Έργων και Μελετών,

– Διεύθυνση Πολεοδομίας,

– Διεύθυνση Περιβάλλοντος και

– Διεύθυνση Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών.

Δήλωση Δημάρχου Καρδίτσας

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης δήλωσε σχετικά:

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία αξιολόγησης και ο Δήμος μας διαθέτει διαχειριστική επάρκεια για έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013. Θέλω, να συγχαρώ τα στελέχη και το προσωπικό του Δήμου μας, που όλο αυτό το διάστημα εργάστηκαν επίπονα, συστηματικά και μεθοδικά ώστε να προσαρμόσουν τη λειτουργία των Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών στις αυστηρές απαιτήσεις, τις προδιαγραφές και τα κριτήρια, τα οποία έθεσε η Ειδική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Ο Δήμος Καρδίτσας θα μπορεί να είναι ο τελικός δικαιούχος χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ για έργα και δράσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης, προκειμένου να ενισχύσει τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, να εισάγει νέες αρχές και μεθόδους διοίκησης, και να βελτιώσει την επικοινωνία και την εξυπηρέτηση που λαμβάνει ο πολίτης.

Παράλληλα, η διαχειριστική επάρκεια δικαιούχου καταδεικνύει ότι ο Δήμος Καρδίτσας είναι απόλυτα ικανός να εξασφαλίσει και να διαχειριστεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, επιτελώντας σύγχρονο κοινωνικό έργο για όλους τους κατοίκους του Δήμου, με κανόνες διαφάνειας και αποτελεσματικότητας.»

Προηγούμενο άρθρο Υπεγράφησαν δύο συμβάσεις από τον Νομάρχη Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στη νέα πορεία της χώρας η πράσινη ανάπτυξη θα έχει καθοριστικό ρόλο