Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Ν. Καρδίτσας έκοψε την πίτα του


Την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε την Κυριακή 01 Μαρ. 2009 το μεσημέρι στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Καρδίτσας ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Ν. Καρδίτσας.

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε εκπρόσωπος της εκκλησίας μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κον Κων/νο Αντωνίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Ν.Δ κος Τσιάρας Κων/νος, ο Νομάρχης Καρδίτσας κος Αλεξάκος Φώτιος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας και ιδρυτής του Συλλόγου κος Δομίνικος Βερίλλης, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος ΤΕΔΚ κος Γ. Κωτσός, ο Δήμαρχος Παλαμά κος Β. Καραδήμος, ο Δήμαρχος Πλαστήρα κος Τσιαντής, ο Δήμαρχος Φύλλου κος Δ. Αγγέλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Τάτσιος, οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ.κ. Γενάδιος Ιωάννης και Αντωνίου Σωτήριος, ο κος Φ. Φυτσιλής Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κου Σιούφα Δημήτριου, ο πρώην Υπουργός κος Σαλαγιάννης, οι πολιτευτές Ασημίνα Σκόνδρα της ΝΔ, οι κα Θεοχάρη Μαρία, Καφαντάρης Ευριπίδης και Φ. Σπύρου του ΠΑΣΟΚ, ο κος Καραγιάννης Βασίλειος του ΣΥΡΙΖΑ ο κος Καρδαράς του ΛΑΟΣ, ο κος Αθ. Σίσκος Γραμ. ΝΕ ΠΑΣΟΚ, ο Νομαρχιακός σύμβουλος κος Σβάρνας Ιωάννης, ο κος Πέτσας Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων κος Γ. Κρανιάς, εκπρόσωποι άλλων φορέων, εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και πλήθος κόσμου μέλη του συλλόγου.

Χαιρετισμούς έστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κος Δημ. Σιούφας, ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Σπύρος Ταλιαδούρος και ο Βουλευτής της ΝΔ Καρδίτσας κος Αναγνωστόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου στον λόγο του είπε:

«Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλοι του Σιδηροδρόμου, σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 2000 και είναι μη κερδοσκοπικός. Σκοπός του Συλλόγου είναι η αγάπη για τον σιδηρόδρομο, η υποστήριξη και η βελτίωση του, κατά κύριο λόγο στη Δυτική Θεσσαλία αλλά και σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο. Δεν θα μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε οποιανδήποτε ενέργεια , η οποία υπό το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού και της εξυγίανσης, θα περιορίσει μέρος του δικτύου, το οποίο για πάρα πολύ χρόνο δεν έχει εξελιχθεί όπως θα έπρεπε. Πολύ περισσότερο δεν θα δεχθούμε περιορισμό των δρομολογίων με την αστεία δικαιολογία των ζημιογόνων και σε καμιά περίπτωση κατάργηση των απευθείας δρομολογίων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Απεναντίας απαιτούμε πύκνωση των δρομολογίων που εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση και υπάρχει πληρότητα που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και το 100%.

Ζητάμε την σύνδεση της Δυτικής Θεσσαλίας με την Λάρισα και τον Βόλο με συχνά δρομολόγια. Δηλαδή την δημιουργία του Θεσσαλικού Προαστιακού, που θα συνδέει όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας.

Σε λίγο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η ηλεκτροκίνηση στο Βόρειο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, και η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Δομοκού θα είναι πλήρως ηλεκτροκινούμενη, ενώ μέχρι το 2013 όλη η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα είναι ηλεκτροκινούμενη.

Ο Σύλλογος μας ζητά την ηλεκτροκίνηση του τμήματος Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας , μήκους 80 χλμ. Το κόστος υπολογίζεται σε 20 εκατ.€ και θα μπορούσε κατά ένα μέρος τουλάχιστον να χρηματοδοτηθεί και από τα περιφερειακά προγράμματα(ΕΣΠΑ).

Το κλίμα είναι ευνοϊκό στον ΟΣΕ στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην τοπική κοινωνία.

Έχοντας ως δεδομένο ότι ο σιδηρόδρομος είναι το ασφαλέστερο, οικολογικότερο, οικονομικότερο μέσο μεταφοράς, ζητάμε την επέκτασή του από Καλαμπάκα προς Κοζάνη, Ηγουμενίτσα και προς το εξωτερικό, την ανανέωση του τροχαίου υλικού με σύγχρονα ηλεκτροκίνητα τρένα, ώστε ο Ελληνικός σιδηρόδρομος να καταστεί εφάμιλλος των αναπτυγμένων χωρών, Με αυτές τις επισημάνσεις σας εύχομαι σ΄όλους τους παρευρισκομένους προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και προκοπή αλλά πάνω από όλα υγεία ευτυχία και καλή χρονιά».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κόσμος επισκέφθηκε τα γραφεία του συλλόγου στο παλαιό γραφείο εμπορευμάτων, τα οποία θα είναι ανοικτά κάθε Πέμπτη στις 19:00 μμ. Τηλ. 2441070019 – 6973383516 και email: s.f.s.kard@gmail.com και geantoniou@sch.gr.

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Απάντηση στο N. Ρόβλια για τις στέγες αμιάντου στο Μουζάκι