Εθνικό Αγροτικό Μουσείο διεκδικεί ο Δήμος Καρδίτσας


Επαναφέρει το αίτημα με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χατζηγάκη ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης.

Την κατασκευή και λειτουργία Εθνικού Αγροτικού Μουσείου στην Καρδίτσα που ταυτίστηκε  διαχρονικά με όλους τους αγώνες του αγροτικού κινήματος διεκδικεί ο Δήμος Καρδίτσας.

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτ. Χατζηγάκη ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης επαναφέρει το σχετικό αίτημα εξηγώντας τους λόγους που συνηγορούν στην δημιουργία του.

Η επιστολή

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως καλά γνωρίζετε, ο νομός Καρδίτσας, είναι ο κατεξοχήν αγροτικός νομός της χώρας μας, ο οποίος συνδέεται άμεσα και ταυτίζεται ολοκληρωτικά με την γεωργία, καθώς και με τους ιστορικούς και αιματηρούς αγώνες του αγροτικού κινήματος για τη διασφάλιση των δίκαιων αιτημάτων και συμφερόντων των αγροτών όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Τα ιστορικά γεγονότα και οι ιστορικές παρακαταθήκες της περιοχής μας αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν τις ανωτέρω διαπιστώσεις.

Γι’ αυτό θεωρούμε πως η Καρδίτσα όχι απλά δικαιούται, αλλά επιβάλλεται να  είναι ο τόπος, όπου θα κατασκευαστεί το Εθνικό Αγροτικό Μουσείο, το οποίο εκτός από την ιδιαίτερη ιστορική και μουσειακή αξία του, θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση και πρόοδο της περιοχής μας, η οποία, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται για διάφορους λόγους, που έχουν να κάνουν κυρίως με τη γενικότερη μείωση του αγροτικού εισοδήματος και τη δύσκολη οικονομική θέση των αγροτών, σε οικονομικό και αναπτυξιακό αδιέξοδο.

Αναπτυξιακά, η χωροθέτηση αυτή θεωρούμε ότι είναι αρίστη, γιατί, αφ’ ενός συνδέεται με τον αναδυόμενο ρόλο της λίμνης Νικολάου Πλαστήρα ως τουριστικού πόλου εθνικής εμβέλειας και αφ’ ετέρου, γιατί βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλικής Περιφέρειας, στο κέντρο της Ελλάδος.

Από την πλευρά μας, ως Δήμος Καρδίτσας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να εξασφαλίζουμε διαρκώς την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του Μουσείου, δίνοντάς του πανελλήνια διάσταση και αξία.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας επ’ αυτού, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και πληροφορία.»

Προηγούμενο άρθρο Bιομηχανική ντομάτα & πιπεριά στο καθεστώς επιστροφής φόρου 12%
Επόμενο άρθρο Έλεγχοι στην Αγορά ενόψει της εορτής των Απόκρεω