Αναγκαιότητα η προώθηση μεγάλων έργων υποδομής για το Νομό


O Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Δημήτρης Σιούφας απέστειλε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γιώργο Σουφλιά επιστολή σχετικά με την αναγκαιότητα προώθησης νέων μεγάλων έργων υποδομής στο Νομό Καρδίτσας.

Η επιστολή του Προέδρου της Βουλής αναφέρει τα εξής:

«Στο Νομό Καρδίτσας βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη μια σειρά σημαντικών οδικών έργων στο πλαίσιο των έργων υποδομής που σχεδίασε και πραγματοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων.

Πέραν αυτών, για την ενίσχυση της ανάπτυξης στη Δυτική Θεσσαλία, είναι απαραίτητη η άμεση προώθηση και νέων έργων υποδομής, με την ένταξή τους στα αντίστοιχα προγράμματα του υπουργείου σας και του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013. Πρόκειται για τα έργα:

– κατασκευής της σήραγγας Τυμπάνου και

– μελέτης της κοιλαδογέφυρας Συκιάς.

Ειδικότερα:

Ι. Για τη σήραγγα Τυμπάνου

Η διάνοιξη της σήραγγας Τυμπάνου συνδέεται με την αναβάθμιση του οριζόντιου οδικού άξονα Δυτικής Θεσσαλίας (άξονας Καρδίτσας – Άρτας) και την οριστική άρση της οδικής απομόνωσης της ορεινής Καρδίτσας. Για το έργο αυτό ιδιαίτερα θετική είναι η θέση τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και της Νομαρχίας Καρδίτσας. Επιπλέον, είναι διαθέσιμη η οριστική μελέτη και υπάρχει ολοκληρωμένος φάκελος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, γεγονός που θα συμβάλλει και στη γρήγορη απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

IΙ. Για την κοιλαδογέφυρα Συκιάς

Συναφές με το έργο της αναβάθμισης του οριζόντιου οδικού άξονα Δυτικής Θεσσαλίας είναι και η κατασκευή της κοιλαδογέφυρας Συκιάς, έργο που καθίσταται απαραίτητο με την κατασκευή του φράγματος Συκιάς. Για το έργο αυτό δεν υπάρχει έτοιμη μελέτη, η οποία  είναι σκόπιμο να εκπονηθεί το ταχύτερο.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα εξετάσετε με ειδικό ενδιαφέρον τη δυνατότητα ένταξης αυτών των έργων στον αναπτυξιακό σας σχεδιασμό, με σαφές χρονοδιάγραμμα, καθώς αποτελούν προτεραιότητα για το Νομό Καρδίτσας, έχουν σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό και θα ωφελήσουν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και των όμορων νομών.»

Προηγούμενο άρθρο Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων έκοψε την πίτα του
Επόμενο άρθρο Bιομηχανική ντομάτα & πιπεριά στο καθεστώς επιστροφής φόρου 12%