Οι ετεροδημότες του Δήμου Ιτάμου έκοψαν την πίτα τους


Μεγάλη συμμετοχή ετεροδημοτών του Δήμου Ιτάμου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

– Τιμητικές διακρίσεις σε Δημότες.

          Με μεγάλη συμμετοχή των ετεροδημοτών του Δήμου Ιτάμου, που διαμένουν στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την Κυριακή το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών.

          Η εκδήλωση άρχισε με την κοπή της Βασιλόπιτας και ευχές από τον αιδεσιμότατο π. Κων/νο Παπαγεωργίου, που κατάγεται από το Σαραντάπορο.

          Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Αχαρνών κος Φωτιάδης Παναγιώτης, ο βουλευτής Αττικής κος Καντερές Νίκος, που κατάγεται από τον Δήμο Ιτάμου (Οικισμό Κούτσουρο Αμαράντου), ο πρόεδρος του δραστήριου Συλλόγου Θεσσαλών Αχαρνών κος Οικονόμου και ο εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κος Φ. Φιτσυλής.

          Όλοι τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εκδήλωση, αναφέρθηκαν στους δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα και επαίνεσαν την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιτάμου.

          Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Δημάρχου Ιτάμου Βασίλη Τσαντήλα, ο οποίος συνοπτικά ανέφερε :

Ξεκινήσαμε πέρσι να καθιερώνουμε αυτό το αντάμωμα και διαπιστώσαμε με ιδιαίτερη χαρά ότι ήταν σωστή και επιβεβλημένη ενέργεια.

          Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και έχουμε ανάγκη και της κοινωνικής και ψυχικής επικοινωνίας πέρα από την προώθηση και διεκδίκηση θεμάτων.

          Ο Δήμος είναι άθροισμα πρώτα ανθρώπων και μετά μηχανισμός επίλυσης προβλημάτων.

          Θεωρώ υποχρέωσή μου και θέση υπευθυνότητας, ως άνθρωπος που ασχολείται 30 χρόνια καθημερινά και όχι ευκαιριακά με τα θέματα συνολικά του νομού Καρδίτσας, του Κάμπου, των Αγράφων της Αργιθέας, να κάνω μια περιγραφή της σημερινής εικόνας του νομού Καρδίτσας, του Δήμου Ιτάμου αλλά και των προοπτικών και συνθηκών που πρέπει να αξιοποιηθούν για να ξεκολλήσουμε από τις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης της Ελλάδας  που βρισκόμαστε εδώ και δεκαετίες.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

 1η Ο πληθυσμός του νομού Καρδίτσας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό συρρίκνωσης τα τελευταία χρόνια.

2η Το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι από τα μικρότερα πανελλήνια.

3η Βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις επενδύσεων και μόνιμα τέταρτος στην Θεσσαλία στης Κρατικές επιδοτήσεις έργων.

4η Παρουσιάζει το πιο μεγάλο ποσοστό ανεργίας, και η μεγαλύτερη «βιομηχανική μονάδα» απασχόλησης προσωπικού είναι το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! ! !

5η Δραματική είναι η μείωση του Αγροτικού Εισοδήματος και αποδεικτικά στοιχεία είναι η υπερχρέωση στις Τράπεζες (οι οποίες με τα πανωτόκια υποθηκεύουν τις περιουσίες των Αγροτών), οι πλειστηριασμοί και οι πωλήσεις γης με χαμηλό κόστος.

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΤΑΜΟΥ

Για τον Δήμο Ιτάμου, ο Βασίλης Τσαντήλας ανέφερε:

Δύο χρόνια, θέλοντας ν’ αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα και προοπτική για τον Δήμο μας, αφιερώσαμε όλο  τον χρόνο μας, κινητοποιήσαμε κάθε άνθρωπο και αξιοποιήσαμε κάθε δυνατότητα. Ζητήσαμε βοήθεια και στήριξη απ’ όπου χρειαζόταν και το αποτέλεσμα ήταν:

1ον Να καταφέρουμε να εισρεύσουν στον Δήμο πιστώσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ από κάθε πηγή χρηματοδότησης.

2ον Να συνταχθούν οι δεκάδες τεχνικές μελέτες, να δημοπρατηθούν και ν’αρχίσει η εκτέλεση των έργων.

3ον Σήμερα υπάρχουν  40 εγκατεστημένες εργολαβίες στο Δήμο Ιτάμου και εκκρεμεί η δημοπράτηση άλλων 10 έργων ύψους 1 εκατ.ευρώ.

4ον Έχουμε έτοιμες 10 μελέτες για ένταξη έργων στο 4ο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πιστώσεων και συντάσσονται άλλες 8 νέες μελέτες.

Αγαπητοί Συνδημότες,

ότι γίνεται, ότι καταφέρνουμε, να ξέρετε ότι δεν μας χαρίζεται αλλά τα κερδίζουμε χάριν στον σχεδιασμό, προγραμματισμό, επιταχυμένες παρεμβάσεις και με συνεχή αγώνα.

          Υποσχεθήκαμε περισσότερα έργα, περισσότερη χαρά και δημιουργία και αυτό επιδιώκουμε.

          Θέλουμε να διακατέχεστε από αίσθηση υπερηφάνειας για τον τόπο.

          Χρειαζόμαστε την στήριξη όλων Σας. 

Ακολούθησαν οι απονομές επαίνων σε Δημότες του Δήμου και συγκεκριμένα

  • Στον π. Υφ. Γεωργίας κο Δημ. Σωτηρλή για την προσφορά του στον ν. Καρδίτσας και τον Δήμο Ιτάμου.

Η απονομή έγινε από τον Δήμαρχο Αχαρνών κο Φωτιάδη Π.

  • Στον κο Ζαχαρόπουλο Άγγελο, ανώτερο στέλεχος της Ευρ. Ένωσης για το βιβλίο του « Ταραγμένα Χρόνια 1944-50 ». Η απονομή έγινε από τον επίτιμο Αρχηγό της ΕΛΑΣ κο Φ. Νασιάκο.
  • Στον Σεκλιζιώτη π. Γυμνασιάρχη και συγγραφέα του βιβλίου «ΤΟ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟ» κο Παπαλέξη Κων/νο.

Η απονομή έγινε από τον Αιδ. Παπακώστα Κων/νο.

  • Στον επιχειρηματία κο Κων/νο Μπολτσή, για την χορηγία του στην συγγραφή, βιβλίου για την Ι. Μ. Μούχας και την ανέγερση νέου Ι. Ναού στην Μούχα.

Η απονομή έγινε από τον επίτιμο πρόεδρο Εφετών κο Δημ. Καραμέτο.

  • Στην κα Χαβδούλα Χαρούλα, για την συμβολή της στο κοινωνικό έργο του Δήμου Ιτάμου.

Η απονομή έγινε από την κα Τορτοπήδου. Το φλουρί κέρδισε ο Καταφυγιώτης κος Πολύζος Νίκος.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν τα νέα τουριστικά έντυπα του Δήμου Ιτάμου και παραδοσιακά ποτά (Κρασί – Τσίπουρο) από την Καστανιά του παραγωγού κο Χρ. Εγγλέζου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη :

Σύσσωμο το προεδρείο των Συλλόγων Θεσσαλών .

Οι πρόεδροι των Συλλόγων Αποδήμων κ.κ. Τραχανής Λάμπρος (Καροπλεσίου) Θάνος Βασίλης και Σπανός Γιάννης (Νεράϊδας) Τσιτσιμπής Χρήστος (Σαρανταπόρου), ο Δημ. Σύμβουλος Ιτάμου κος Γιαννουσάς Γιάννης, οι πρόεδροι Τ. Σ., Νεράϊδας κ Καστανιάς κ.κ. Πλατσιούρης Κων/νος κ Μπολτσή Ουρανία, ο ε.α. Στρατηγός κος Δημ. Καντερές, ο π. Δ/ντης της Α.Τ.Ε. κος Ντελής Δημ., η Καθηγήτρια Παν/μίου Αθηνών κα Τσιτσά Πολυξένη, ο εκδότης της εφημερίδας «Αχαρναϊκά Νέα κος Νιώρας.                 

Μηνύματα έστειλαν οι βουλευτές κ.κ. Τσιάρας Κων/νος και Ρόβλιας Κων/νος.

Προηγούμενο άρθρο Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων έκοψε την πίτα του