Κοντά στους αγρότες και μετά τα μπλόκα


Με την παρουσία του στο σύνολο των αγροτικών χωριών του νομού μας έχει ανοίξει έναν ευρύ διάλογο με την αγροτική κοινωνία της Καρδίτσας,  το μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. και πολιτευτής Νίκος Παππάς.

Οι άνθρωποι της υπαίθρου αναγνωρίζουν, σε κάθε επίσκεψή του στον τόπο που ζουν και εργάζονται, έναν αξιόπιστο συνομιλητή και σύμμαχο στις διεκδικήσεις τους και στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Παππάς έxει θέσει τόσο στην προηγούμενη όσο και στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τα θέματα της μείωσης του αγροτικού εισοδήματος, λόγω των χαμηλών τιμών και του αυξημένου κόστους παραγωγής, της αποζημίωσης για την εγκατάλειψη 68.000 στρεμμάτων στο νομό Καρδίτσας λόγω λειψυδρίας, της εντατικοποίησης των ελέγχων για την πάταξη της κερδοσκοπίας των μεσαζόντων στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων, ενώ είχε συνεχείς παρεμβάσεις για το θέμα των ανοιχτών τιμών τόσο στον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό όσο και στον πρόεδρο των εκκοκκιστών Νίκο Καραγιώργο.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για θέματα της καθημερινότητας των αγροτών ο Νίκος Παππάς έχει παρέμβει για την παράταση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΟΓΑ με συνάντηση του με τον Διοικητή του Οργανισμού κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, για το πρόβλημα της καταβολής των δικαιωμάτων σε 46 αγρότες του Πεδινού με συναντήσεις με το Διοικητή της ΑΤΕ Δημήτρη Μηλιάκο και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά, για την αδυναμία της ΕΑΣΚ να συγκεντρώσει τις ποσότητες σιταριού και καλαμποκιού που παρέμεναν αδιάθετες από τους παραγωγούς του νομού Καρδίτσας, με συνάντηση του με τον κ. Κοντό.

Όσον αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό τομέα, ο κ. Παππάς εκτιμά την αποδοχή που είχε στις τάξεις των παραγωγών το πακέτο αποζημιώσεων των 500 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που εξήγγειλε ο κ. Χατζηγάκης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια γενναία ενίσχυση σε μια εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία.

Παράλληλα ανταλλάσει απόψεις, ακούγοντας με προσοχή τις παρατηρήσεις και τις ανησυχίες των αγροτών και κυρίως των νέων, ενόψει του εθνικού διαλόγου για την αγροτική πολιτική, αφού κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι το μέλλον των καλλιεργειών και η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών για την παραμονή των ανθρώπων της υπαίθρου στον τόπο που αγαπούν.

Προηγούμενο άρθρο Παρουσιάστηκαν οι στόχοι & οι προτεραιότητες της ΕΛΑΣ για το 2009
Επόμενο άρθρο Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας