«Απόκριες 2009» στο Δήμο Καρδίτσας


Πλούσιο και για όλες τις ηλικίες το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.Ε.Κ. σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες

ετοίμασε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καρδίτσας (ΔΗ.Κ.Ε.Κ) σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας, με στόχο μα δώσει τη δυνατότητα στους δημότες και του επισκέπτες να

διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν στο πνεύμα της εορταστικής περιόδου που διανύουμε.

Το πρόγραμμα «ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2009» ξεκινάει από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα και περιλαμβάνει εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην πόλη, όσο και σε Δημοτικά Διαμερίσματα.

Ενόψει των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. κ. Απ. Ξυδιά, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Παλαιοκκλησίου κ. Π. Παπαθανασίου την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρτεσιανού κ. Σπυρούλη και στελέχη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καρδίτσας.

Σχετικά με τις εκδηλώσεις ο κ. Βερίλλης δήλωσε τα εξής: «Ως Δήμος Καρδίτσας επιδιώκουμε την τελευταία διετία την διοργάνωση εορταστικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων που να διακρίνονται για την ποιότητά τους και να απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες ανάλογα με τις ανάγκες τους, ώστε οι δημότες να συμμετέχουν ενεργά. Αυτό το στόχο επιδιώκουμε και με τις εκδηλώσεις «ΑΠΟΚΡΙΑ 2009» και είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν τη δυνατότητας σε όλους μας να διασκεδάσουμε και να ψυχαγωγηθούμε».

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. κ. Απ. Ξυδιάς δήλωσε σχετικά:

«Με γνώμονα την προσφορά στην ποιοτική ψυχαγωγία των δημοτών μας ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζοντας τη ΔΗ.Κ.Ε.Κ. υλοποιεί ένα εορταστικό πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένο σε μικρούς και μεγάλους και είμαστε βέβαιοι ότι θα  απολαύσουμε όλοι ένα γιορτινό ξεφάντωμα, όπου μικροί και μεγάλοι φορώντας το καλύτερο χαμόγελό τους θα αφήσουν για λίγο πίσω τις έννοιες της καθημερινότητας. Καλούμε λοιπόν τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου μας  να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μας και να γιορτάσουν τις Απόκριες και τα Κούλουμα μαζί μας, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο κέντρο Κέντια, όπου διοργανώνουμε μια βραδιά αφιερωμένη στην 3η ηλικία με ένα πραγματικά πλούσιο πρόγραμμα, με συμβολική τιμή εισόδου 5 ευρώ.

Όσον αφορά τις υπαίθριες εκδηλώσεις, αν υπάρξουν  αλλαγές λόγω καιρικών συνθηκών στον τόπο διεξαγωγής τους, θα ανακοινωθούν εγκαίρως»

Τέλος, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δ.Δ. Παλαιοκκλησίου και Αρτεσιανού αναφέρθηκαν αντίστοιχα  ο κ. Παπαθανασίου και η κ. Σπυρούλη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΑΠΟΚΡΙΑ 2009»

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Βραδιά ψυχαγωγίας αφιερωμένη στην 3η ηλικία στο κέντρο ΚΕΝΤΙΑ. Συμμετέχει η ορχήστρα του κέντρου και ο Βασίλης Νταλάρας. Ώρα έναρξης 20:00.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Οι εκπαιδευτές και τα παιδιά των ΚΔΑΠ σας προσκαλούν στο αποκριάτικο μπαλταφάν με πολύ μουσική, διασκέδαση, με κόλπα και τρυκ από τον μάγο Τζώρτζιο. Αίθριο Δημοτικής Αγοράς. Ώρα έναρξης 16:30

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Συναυλία με το θρυλικό μουσικό συγκρότημα της δεκαετίας του ’60 Olympians, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Ώρα έναρξης 21:00.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Παραδοσιακό γαϊτανάκι, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί και κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου. Συμμετέχουν: ΚΔΑΠ, Δημοτικό Χορευτικό Μ. Ιωαννίδου, Δημοτική Φιλαρμονική Καρδίτσας. Ώρα έναρξης 17:00- Κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

Το ξεφάντωμα συνεχίζεται με πολυμελή τοπική ορχήστρα.

-Δημ. Διαμέρισμα Αρτεσιανού – ώρα έναρξης 16:30

Αποκριάτικο ξεφάντωμα και κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου. Συμμετέχει ο πολιτιστικός σύλλογος Αρτεσιανού.

Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Παραδοσιακά κούλουμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιοκλησίου με τη συμμετοχή λαϊκο- δημοτικής ορχήστρας. Ώρα έναρξης 12.

Προηγούμενο άρθρο Απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ
Επόμενο άρθρο Στα λευκά τα ορεινά και τα πεδινά νομού