Αναπλάσεις σε Παλαιοκκλήσι & Ρούσσο


Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλη η σύμβαση ανάθεσης του έργου που θα αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά τις εισόδους των δύο Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Καρδίτσας.

Τη σύμβαση ανάθεσης του έργου «Διαμόρφωση εισόδων Δ.Δ. Παλαιοκκλησίου & Ρούσσου» στην ανάδοχο Κοινοπραξία « Ρόπης Θ. Κων/νος – Ράϊκος Κ. Νικόλαος» υπέγραψε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης.

Το έργο προβλέπει τις εξής παρεμβάσεις για το κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα:

Παλαιοκκλήσι:

  • Μικρή τροποποίηση της μικρής νησίδας, προκειμένου να διαμορφωθεί η ασφαλής ένταξη του ποδηλατοδρόμου στην είσοδο.
  • Την δημιουργία πεζοδρομίων για μήκος περίπου 70 μ από τον δρόμο Καρδίτσας – Μουζακίου και σε πλάτος από 1-4,5 μ., σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης (κράσπεδα, πλακόστρωση). Η πλακόστρωση θα γίνει με πλάκες πεζοδρομίου χρώματος γκρι και κόκκινου και το σχέδιο τόσο της πλάκας, όσο και της διαμόρφωσης της πλακόστρωσης θα υποδειχθεί από την υπηρεσία κατά την επίβλεψη της κατασκευής του έργου.
  • Την διαμόρφωση χαμηλού πρασίνου (χλοοτάπητας και κόκκινες πικροδάφνες) σε συνδυασμό με τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου που θα λειτουργούν σαν πατήματα, για την διέλευση των πεζών και την κατασκευή κρασπεδόρειθρων, σε συνέχεια της πλακόστρωσης στο τμήμα που βρίσκεται απέναντι από το πρατήριο βενζίνης, σε μήκος 75 μ.
  • Αλλαγή της θέσης της στάσης του αστικού λεωφορείου, ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των ποδηλάτων.
  • Την δενδροφύτευση στο χώρο που βρίσκεται δυτικά του δρόμου της εισόδου και την δημιουργία με τον τρόπο αυτό ενός μικρού θεματικού άλσους από φλαμουριές, καθώς και την άρδευση του χώρου αυτού.
  • Την φύτευση πέντε δέντρων στο πεζοδρόμιο ανατολικά του δρόμου της εισόδου, καθώς και την άρδευσή τους.
  • Την δημιουργία γραμμικού πρασίνου κατά μήκος του δρόμου Καρδίτσας – Μουζακίου και σε μήκος 300 μ. εκατέρωθεν του άξονα του δρόμου της εισόδου με τη φύτευση 25 κόκκινων πικροδαφνών .
  • Την πύκνωση του δικτύου των φωτιστικών, ακολουθώντας τον κάνναβο των δέντρων του άλσους, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.
  • Την φύτευση με χαμηλό πράσινο (χλοοτάπητας και θάμνοι) των νησίδων.
  • Την μεταφορά του εικονοστασίου στον χώρο που θα φυτευτεί με δένδρα.

Ρούσσο

  • Την δημιουργία πεζοδρομίων εκατέρωθεν του άξονα του δρόμου της εισόδου και τη δημιουργία πεζοδρομίων δυτικά του άξονα του κεντρικού δρόμου Καρδίτσας -Σμοκόβου σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης (κράσπεδα και πλακόστρωση). Η πλακόστρωση θα γίνει με πλάκες πεζοδρομίου χρώματος γκρι και κόκκινου και το σχέδιο τόσο της πλάκας όσο και της διαμόρφωσης της πλακόστρωσης θα υποδειχθεί από την υπηρεσία κατά την επίβλεψη της κατασκευής του έργου.
  • Τη δημιουργία πεζοδρομίου καμπύλης μορφής εκατέρωθεν του άξονα του δρόμου της εισόδου πλάτους 2μ., χωρίς κράσπεδα και με επίστρωση τσιμέντου.
  • Την δενδροφύτευση σε χάραξη που θα ακολουθεί την καμπύλη μορφή του πεζοδρομίου σύμφωνα με το σχέδιο της μελέτης , καθώς και την άρδευση των χώρων αυτών.
  • Την διαμόρφωση παρτεριών με χαμηλό πράσινο (θάμνοι) σε συνέχεια της πλακόστρωσης και την άρδευσή τους.
  • Την δημιουργία παρτεριού με γραμμικό πράσινο κατά μήκος του δρόμου Καρδίτσας – Σμοκόβου δυτικά του άξονα του κεντρικού δρόμου με τη φύτευση δένδρων και την άρδευσή τους.
  • Την πύκνωση του δικτύου των φωτιστικών, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.
  • Την φύτευση με χαμηλό πράσινο (χλοοτάπητας και θάμνοι) των νησίδων.

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας

Σχετικά με το έργο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης δήλωσε τα εξής:

«Το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τα Δημοτικά Διαμερίσματα είναι συνεχές και έμπρακτο. Η σχετική  μελέτη του έργου που θα υλοποιηθεί συντάχθηκε κατόπιν εντολής της Δημοτικής Αρχής και αφορά σε εργασίες διαμόρφωσης των εισόδων στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Καρδίτσας Παλαιοκκλήσι και Ρούσσο. Η σημερινή κατάσταση των εισόδων χρήζει βελτίωσης, αφού ο φωτισμός δεν είναι επαρκής, δεν υπάρχει πεζοδρόμιο για τη διέλευση των πεζών, καθόλου πράσινο και οι νησίδες που υπάρχουν για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας δεν είναι καλαίσθητες. Στο Δ.Δ. του Παλαιοκκλησίου δε, ο ποδηλατόδρομος που συνδέει την Καρδίτσα με το Παλαιοκκλήσι, καταλήγει στον κόμβο, χωρίς να παροχετεύει την κίνηση των ποδηλάτων με ασφαλή τρόπο.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών  και θα αναβαθμίσει αισθητικά, αλλά και λειτουργικά τις εισόδους των δύο Δημοτικών Διαμερισμάτων καθιστώντας τες παράλληλα και περισσότερο ασφαλείς.»

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ