Ομιλία Τσιάρα στην συγκέντρωση της ΝΟΔΕ Τρικάλων


Ως εκπρόσωπος του κόμματος της Ν.Δ. και κύριος ομιλητής, παραβρέθηκε στην συγκέντρωση της ΝΟΔΕ Τρικάλων στη Δημ. Τ.Ο. Πύλης, ο Βουλευτής του νομού και Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι αυτό που χαρακτηρίζει την πολιτική της Ν.Δ. είναι το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στον λαό και τον τόπο. Αναφέρθηκε στην επιπολαιότητα και την έλλειψη σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για τις πρακτικές πόλωσης και καταστροφολογίας, που ακολουθεί. Αναφέρθηκε στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ σημαντικό μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στην διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, στην επίδραση που έχει στην οικονομία της χώρας αλλά και τις αντοχές που επιδεικνύει η Ελληνική οικονομία. Ο κ. Τσιάρας τελείωσε την ομιλία του λέγοντας ότι η Ν.Δ. παραμένει προσηλωμένη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά και στην προσπάθεια για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.

Τα σημαντικότερα σημεία της χθεσινής ομιλίας του κ. Τσιάρα έχουν ως εξής:

«Τον Σεπτέμβριο του 2007, ζητήσαμε την ψήφο των Ελλήνων για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Παρά τα όποια λάθη ή παραλείψεις υπήρξαν, η πολιτική μας αποδίδει. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής αποτελεσματικά τη μεγάλη διεθνή οικονομική κρίση. Η οικονομία μας, παρά τις όποιες δυσκολίες, στέκεται γερά στα πόδια της. Αυτές τις δύσκολες ώρες είναι ευτύχημα για τον τόπο, ότι Κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία. Μια Κυβέρνηση σοβαρή, συνετή, που προτάσσει το εθνικό συμφέρον από το κομματικό. Το ολοκληρωμένο σχέδιό της Κυβέρνηση για έξοδο από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη. Και η πραγματική οικονομία θα δεχτεί τις ευεργετικές συνέπειές του. Σε τρεις άξονες-στόχους: Πρώτον, στη διατήρηση της ανάπτυξης, με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα για τη ρευστότητα της οικονομίας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεύτερον, στη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και στη θωράκιση της απασχόλησης. Και τρίτον, στη δημοσιονομική εξυγίανση με δραστική μείωση της σπατάλης.

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Κι είχαν απόλυτα δίκαιο να διαμαρτύρονται.  Λανθασμένες πολιτικές και παραλείψεις, που έχουν τις ρίζες τους στο πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν, οδήγησαν την αγροτική οικονομία στα σημερινά της αδιέξοδα και τους Έλληνες αγρότες σε δεινή θέση. Η Ν.Δ. στάθηκε δίπλα στους αγρότες με σύνεση και υπευθυνότητα. Και για πρώτη φορά, οι Έλληνες αγρότες βρήκαν απέναντι τους μια κυβέρνηση – συμπαραστάτη, πρόθυμη να τους ακούσει. Με ανοικτές πόρτες για όλους, χωρίς όρους και προαπαιτούμενα. Είδαν μια  κυβέρνηση, που σε μια δύσκολη οικονομική συγκύρια, εξάντλησε όλες τις δημοσιονομικές δυνατότητες και ενίσχυσε τους αγρότες, με ένα ικανοποιητικό πακέτο χρηματικών αποζημιώσεων. Είναι δεδομένο, πως όλα τα αιτήματα των αγροτών δεν ικανοποιήθηκαν. Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Για αυτό και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκίνησε έναν ευρύτατο διάλογο για τα προβλήματα και το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Οι Έλληνες αγρότες έχουν λόγο και συμμετέχουν πλέον ενεργά στην χάραξη της αγροτικής πολιτικής. Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να αντιληφθεί, ότι αυτήν την ώρα έχει μια κυβέρνηση, που κατανοεί και θέλει τη λύση στα χρόνια προβλήματα των αγροτών. Θέλει όμως και τη δική τους συμπαράστασή. Σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Στεκόμαστε με σεβασμό στις αγωνίες τους, μοιραζόμαστε τις ελπίδες τους και θα βρεθούμε κοντά τους σε όλα τα επίπεδα, μέχρι να δικαιωθούν όλες τους οι προσδοκίες.

  • Είμαστε εδώ για να κάνουμε έργο. Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι δεν έγιναν λάθη. Δε μπορούμε, όμως, να δεχθούμε τη λογική της ισοπέδωσης. Τη λογική της απαξίωσης του σημαντικού έργου της κυβέρνησης Καραμανλή. Και κυρίως δε δεχόμαστε μαθήματα απ’ αυτούς, που ταυτίστηκαν με τις πολιτικές της καθυστέρησης και της αδιαφάνειας, και παριστάνουν σήμερα τους τιμητές της πολιτικής ζωής. Ο κ. Παπανδρέου, στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία κατέθεσε, ως «σχέδιο» του ΠΑΣΟΚ, μια αντιγραφή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που η Κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει. Ανέδειξε το κενό του ΠΑΣΟΚ σε προτάσεις, θέσεις και πρόγραμμα. Ανέδειξε την αδυναμία τους να αρθρώσουν εναλλακτικό πολιτικό λόγο. Ο μόνος τρόπος διαφοροποίησης τους είναι η ένταση και ο λαϊκισμός. Οι πολίτες όμως απαιτούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις καθαρό, υπεύθυνο, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Οι πολίτες απορρίπτουν τις πρακτικές της πόλωσης, της οξύτητας, του φανατισμού. Το βασικό πολιτικό διακύβευμα σήμερα είναι αν τελικά σε αυτή τη χώρα θα επικρατήσει η υπευθυνότητα ή η δημαγωγία. Η κοινή λογική ή ο λαϊκισμός. Αν θα εμπιστευθούμε ένα σοβαρό και αξιόπιστο πρωθυπουργό όπως ο Κώστας Καραμανλής ή αν θα επιστρέψουμε στο παλιό γνωστό ΠΑΣΟΚ των φθαρμένων πολιτικών, των αποτυχιών και της δημοκοπίας;
  • Έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, που έρχονται από το παρελθόν και δεν λύθηκαν ακόμη. Γνωρίζουμε, ότι το έργο αυτό δεν είναι εύκολο. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας: Με πίστη στο έργο που προωθούμε. Με σιγουριά για το αποτέλεσμα. Έχουμε υποχρέωση να τα καταφέρουμε: Διορθώνοντας αδυναμίες. Ενισχύοντας τα στοιχεία που μας κάνουν δυνατούς. Νομοθετώντας με οδηγό τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας.»
Προηγούμενο άρθρο Eγκατάσταση του Βιολογικού και του Δικτύου Ακαθάρτων
Επόμενο άρθρο Aποκριάτικη εκδήλωση παιδικών & βρεφονηπιακών σταθμών