Σύσκεψη για ανάπλαση ποταμών & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ στην ΤΕΔΚ


Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τέταρτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 17μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΤΕΔΚ με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Θα ζητηθούν θέματα που αφορούν τους Δήμους και συγκεκριμένα θα αποφασισθεί ο σχεδιασμός των δράσεων για την εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων σε τομείς όπως, ο εντοπισμός και ανάπλαση παρόχθιων περιοχών του Νομού Καρδίτσας. Οι περιοχές οι οποίες χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο φυσικό ενδιαφέρον θα καταγραφούν και στη συνέχεια θα εκπονηθούν επιχειρησιακά σχέδια ανάδειξης και αξιοποίησης.

Επίσης θα απασχολήσει τους αιρετούς η εφαρμογή βιοκλιματικών και «έξυπνων» τεχνολογιών σε επιλεγμένα σχολεία του Νομού.

Θα συζητηθεί  ακόμη η κατασκευή  ποδηλατοδρόμων αφού γίνει η απαραίτητη περιγραφή των υποδομών του Νομού στον τομέα αυτό.

Άλλωστε για το θέμα των ποδηλατοδρόμων εστάλη επιστολή από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ.Κωτσό στον κ.Νομάρχη να συμπεριλάβει στις υπό εκπόνηση μελέτες κατασκευής δρόμων και τους  ποδηλατοδρόμους.

Κατά την σημερινή  σύσκεψη θα απασχολήσει ακόμη τους Αιρετούς και ιδιαίτερα των τεσσάρων μεγάλων Δήμων η προετοιμασία για την υποβολή φακέλων Ολοκληρωμένων Σχεδίων Δράσης» και «Σχεδίων Υλοποίησης για το πρόγραμμα  ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.

Οι δράσεις του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό  Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση των όρων της ενεργειακής αποδοτικότητας σε τοπικό επίπεδο, στην προώθηση δράσεων με άμεσα εφαρμόσιμα αποτελέσματα και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των στελεχών της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

    

Επιλέξιμοι ΟΤΑ για την υποβολή Φακέλων  στο Νομό μας είναι  οι Δήμοι Καρδίτσας  Μουζακίου,  Παλαμά  &  Σοφάδων .Οι τέσσερεις Δήμοι πληρούν το πληθυσμιακό κριτήριο (πληθυσμό μεγαλύτερο  από 10.000 κατοίκους ) που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα.  

Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να είναι  πιστοποιημένοι για έργα Τύπων Α και Β, κατά τα προβλεπόμενα στις κατευθύνσεις περί της διαχειριστικής επάρκειας των Δικαιούχων Πράξεων του ΕΣΠΑ 2009-2013, ή να έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα προς την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία.

Στους Δήμους που δεν είναι επιλέξιμοι (δηλαδή με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων), θα δοθεί η δυνατότητα μελλοντικής συμμετοχής σε ειδικό πρόγραμμα με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Προηγούμενο άρθρο Επέκταση ποδηλατοδρόμων από Καρδίτσα προς Δέλτα & Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Δημοπρατήθηκε το Διοικητήριο με κατάθεση 18 προσφορών