Επέκταση ποδηλατοδρόμων από Καρδίτσα προς Δέλτα & Τρίκαλα


Με επιστολή του προς το Νομάρχη Καρδίτσας κ. Αλεξάκο ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Γιώργος Κωτσός προτείνει στις μελέτες των δρόμων Καρδίτσα – Τρίκαλα και Καρδίτσα – Δέλτα να προβλεφθεί η κατασκευή ποδηλατοδρόμων ώστε να επεκταθεί η χρήση του ποδηλάτου και να μειωθεί ο όγκος των αυτοκινήτων που εισέρχονται καθημερινά στην πόλη της Καρδίτσας με προφανή τα οφέλη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα και το πρόβλημα της ρύπανσης

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Καρδίτσα  17 Φεβρουαρίου 2009

         ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ                                                     Αριθμ. Πρωτ.66

ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δ/νση: Μ. Αλεξάνδρου 34                                                Προς:

Τηλεφ: 24410-27674                                                      κ. Νομάρχη Καρδίτσας

 Fax   : 24410-75194                                                          Φώτη  Αλεξάκο

                                                                                    Κοιν: Δημάρχους Νομού   

Καρδίτσας                                                                                

            Θέμα: Κατασκευή Ποδηλατοδρόμων

    Κύριε Νομάρχη 

Η  Πρωτεύουσα  του Νομού η  πόλη της Καρδίτσας αποτελεί μια πόλη φιλική για το ποδήλατο. Η φιλικότητα της πόλης στο ποδήλατο είναι αποτέλεσμα προσπαθειών χρόνων αλλά σίγουρα η ρυμοτομία και η γεωγραφική θέση έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Στην έδρα του Νομού αρκετοί συμπολίτες μας χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, δεδομένου ότι η πόλη διαθέτει ένα σημαντικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Επίσης είναι γνωστό σε όλους μας ότι η Πόλη της Καρδίτσας αντιμετωπίζει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η κατάσταση επιδεινώνεται από την είσοδο στην Πόλη αυτοκινήτων κατοίκων όμορων Δήμων λόγω των καθημερινών τους συναλλαγών με υπηρεσίες, είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Η κατασκευή των ποδηλατοδρόμων που θα ενώνουν την πόλη της Καρδίτσας με όμορους Δήμους και Δημοτικά Διαμερίσματα θα δώσει την δυνατότητα σε πολλούς κατοίκους να μετακινηθούν και αυτοί με την χρήση του ποδηλάτου. Το ποδήλατο  αποτελεί σήμερα ένα εκπληκτικό  μέσο μεταφοράς  οικονομικό, καθαρό και υγιεινό.  Ταυτόχρονα η χρήση του ποδηλάτου μπορεί να δώσει  λύση, στα δύο σημαντικά  προβλήματα των σύγχρονων πόλεων,  το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα της ρύπανσης. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  γυμνάζει τον οργανισμό και βοηθά αποτελεσματικά στην  καταπολέμηση του άγχους.

Επειδή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εκπονεί μελέτες για την κατασκευή συγχρόνων  δρόμων στους άξονες  Καρδίτσας -Τρικάλων και Καρδίτσας -Δέλτα προτείνουμε να προβλεφθεί στις μελέτες η κατασκευή ποδηλατοδρόμων στους υπό κατασκευή δρόμους, ώστε να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο η χρήση του ποδηλάτου και εκτός της πόλης της Καρδίτσας..

Προηγούμενο άρθρο Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του Μέλλοντος (;)
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για ανάπλαση ποταμών & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ στην ΤΕΔΚ