Προγράμματα που υλοποιεί η Δ/νση Δ.E. Kαρδίτσας


Hμερίδα με θέμα «Πολιτιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα – Εμπειρίες – Εφαρμογές στη σχολική πράξη» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Kυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων της TEΔK από το  Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων της Διεύθυνσης Β ΄ θμιας, σε συνεργασία με το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας και το 2ο Γυμνάσιο Μουζακίου.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν σχέδια καθώς επίσης και η θεματολογία των πολιτιστικών προγραμμάτων με τη μέθοδο project, όπως εξ ΄ άλλου και υλοποιημένες δράσεις για:

α) Τον Πολιτισμό και τις Νέες Τεχνολογίες και

β) Τις Σχολικές Εορτές (Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου – Η προσέγγιση της ιστορικής μνήμης, ένα μοντέλο επεξεργασίας από το βιβλίο του Γυμνασίου «Οδηγός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων»).

Η ημερίδα ξεκίνησε με  χαιρετισμό  από το Διευθυντή Β/θμιας  Εκπαίδευσης  Ν. Καρδίτσας  κ. Γεώργιο Τζέλλο, ενώ το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τις παρακάτω ομιλίες :

>  «Σχέδια και θεματολογία Πολιτιστικών Προγραμμάτων με τη μέθοδο project», από την κ. Ευαγγελία  Κοτρώτσιου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων  Δ/νσης Δ.Ε.  Ν. Καρδίτσας.

> «Παραδοσιακός χορός, τραγούδι και ενδυμασία ως πηγές  άντλησης στοιχείων για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων» από τον κ. Αντώνη  Παπαμιχαήλ, Υπεύθυνο Πολιτιστικών  Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων, Δ/νσης  Δ/θμιας  Εκπ/σης  Ν. Τρικάλων.

> «Πολιτισμός  και  Νέες Τεχνολογίες» : Υλοποιημένο Πολιτιστικό Πρόγραμμα από το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ.   Κων/ντίνο Ραχμάνη ΠΕ03 και Μαρία Μπαλακτσή ΠΕ19.

> «Ήθη και έθιμα στη σχολική πράξη: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου – Η προσέγγιση της ιστορικής μνήμης». Δράση του 2ου Γυμνασίου Μουζακίου που υλοποιήθηκε με βάση ένα μοντέλο επεξεργασίας από το σχολικό εγχειρίδιο «Οδηγός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων» του Ο.Α.Ε.Δ., με  Υπεύθυνη Πολιτιστικής Ομάδας την κ. Κωνσταντία Τσαμαγκίδου εκπ/κός ΠΕ05, Διευθύντρια 2ου Γυμνασίου Μουζακίου

             Ακολούθησε σχολιασμός από την υπεύθυνη κ. Ευαγγελία Κοτρώτσιου.

Προηγούμενο άρθρο Δημοπρατείται το Διοικητήριο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ανατέθηκαν άλλα δυο έργα με αποφάσεις της Ν.Ε