Η ευαισθησία του κ. Τέγου & της παράταξής του σχετικά με αιτήματα Δημοτών…


[Του  Αποστόλη Μπουγουλιά, Αρχιτέκτονα μηχανικού].

 «Η ευαισθησία του κ. Τέγου και της παράταξής του σχετικά με αιτήματα Δημοτών και ο ρόλος του ως αντιπολίτευση στο Δήμο Καρδίτσας».

                                    

Με αφορμή την αξιοποίηση του parking ιδιοκτησίας της Εκκλησίας του Αγ. Κων/νου, δημότες της πόλης μας με παρέμβασή τους στις 24-01-09 και πριν τη διενέργεια  του πλειοδοτικού διαγωνισμού που προκήρυξε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την εκμίσθωση του χώρου σε ιδιώτη, ζήτησαν από την επιτροπή διαγωνισμού τη ματαίωση του, επιδίδοντας και σχετικό υπόμνημα .

Στη συνέχεια περισσότεροι από 25 δημότες (σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου) υποβάλαμε για συζήτηση ,με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο Δημ.Συμβούλιο της Πέμπτης 29-01-09,την παρακάτω αίτηση .

«Κύριε Πρόεδρε,

Με τη διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση είναι καθήκον όλων των τοπικών φορέων ανάλογα με τις δυνατότητές τους να επιδείξουν στην πράξη την κοινωνική τους ευαισθησία.

Πρέπει να στηρίξουμε όλοι μας την τοπική μας οικονομία , τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους της πόλης μας. 

Επειδή βασικό μέτρο στήριξης αποτελεί κατά την άποψή μας και η εξασφάλιση χώρων στάθμευσης , με προσιτό τιμολόγιο, κοντά στο Εμπορικό κέντρο της πόλης μας,

Ζητάμε

Να εισαχθεί προς συζήτηση και λήψη απόφασης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 29-1-09, με τη μορφή του κατεπείγοντος το θέμα της εκμετάλλευσης του χώρου PARKING, ιδιοκτησίας του Αγ. Κων/νου.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε:

  1. Να ακυρωθεί η  διεξαχθείσα την 24-01-09  δημοπρασία για την εκμετάλλευση από ιδιώτη επιχειρηματία του χώρου PARKING, ιδιοκτησίας του Αγ. Κων/νου και να αναλάβει και όποια ζητήματα οικονομικής φύσης προς τον προσωρινό μειοδότη.
  2. Η εκκλησία να παραχωρήσει το ιδιόκτητο οικόπεδό της έναντι συμβολικού ενοικίου στο Δήμο Καρδίτσας για την εκμετάλλευσή του σαν χώρο PARKING , όπως είναι χαρακτηρισμένο από το Σχέδιο πόλης.
  3. Το τιμολόγιο για τη στάθμευση να είναι το ίδιο με αυτό των άλλων χώρων που ήδη εκμεταλλεύεται ο Δήμος Καρδίτσας.
  4. Σε συνεργασία Δήμου Καρδίτσας και Εκκλησίας να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή υπογείου γκαράζ στην περιοχή και πιθανά πολυόροφου γκαράζ στη θέση του οικοπέδου. Μια τέτοια λύση θα εξυπηρετεί τόσο τους ενορίτες του Αγ. Κων/νου όσο και τους πολίτες και επισκέπτες της Πρωτεύουσας του Νομού.»

Και ενώ ο Πρόεδρος , ο Δήμαρχος , ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ.Παλαμιώτης και αρκετοί Δημ.Σύμβουλοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση με την έννοια του κατεπείγοντος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.Τέγος και οι σύμβουλοι της παράταξής του κ. Τσίπρας και κ. Πίτσαβος ζήτησαν να μη γίνει συζήτηση επικαλούμενοι λόγους του τύπου:

Α. Δεν είμαστε προετοιμασμένοι

Β. Δεν συμφωνούμε με γενικότερες αναφορές της αίτησης για τη μελλοντική αξιοποίηση του χώρου

Γ. Τους αιφνιδιάσαμε για να πάρουμε τη δόξα μόνοι μας κ.α.

Κάτω από αυτή την αντίδραση και στα πλαίσια της λογικής μας για συναινετικές διαδικασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο για σοβαρά προβλήματα , συμφωνήσαμε να γίνει η συζήτηση του αιτήματός μας σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , αφού ομόφωνα το Δημ. Συμβούλιο δεσμεύτηκε ότι αν χρειαστεί θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση πριν τη συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για την επικύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού. 

Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 30-1-09, ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου κ. Τάτσιος, υλοποιώντας την δέσμευση του Δημ. Συμβουλίου και μετά από ενημέρωση ότι το

Μητροπολιτικό Συμβούλιο θα συνεδρίαζε Σάββατο 31-01-09, κάλεσε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο για το απόγευμα της Παρασκευής και ώρα 6.00 μ.μ.

Διαπιστώθηκε έλλειψη απαρτίας και φυσικά το Δημ.Συμβούλιο δν έγινε ποτέ.

Απουσίαζαν τα περισσότερα μέλη, και συμπτωματικά! όλα τα μέλη της παράταξης του κ.Τέγου.

Όπως ενημερωθήκαμε από τον κ. Πρόεδρο και τον κ. Δήμαρχο ο κ. Τέγος δήλωσε ότι θα έλειπε εκτός Καρδίτσας.

Η Καρδίτσα όμως είναι μικρή .

Ο κ. Τέγος  και άλλα μέλη της παράταξής του προτίμησαν να βρίσκονται ,την ώρα του Συμβουλίου, σε κοινωνικές εκδηλώσεις και άλλες συναντήσεις.

Γεγονός που αποδεικνύει  ότι η παρελκυστική τακτική του κ. Τέγου και της παράταξής του στο Συμβούλιο της Πέμπτης είχε άλλο σκοπό.

Λυπούμαστε αφάνταστα γι’ αυτό.

Η παράταξη του κ. Τέγου δείχνει με τη στάση της (όχι μόνο γι’ αυτό το συγκεκριμένο θέμα) ότι προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μη συζητούνται θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να μην παίρνονται αποφάσεις.

Επιθυμούν να πρωτοστατήσουν τελικά σε μια εικόνα που να δείχνει παραλυσία όλου του Συμβουλίου.

Και όσο και αν μια τέτοια συμπεριφορά θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ,στην αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής που τους αντικατέστησε, σαν έκφραση μέγιστης πικρίας σήμερα 2 χρόνια μετά, δεν δικαιολογούνται δυστυχώς μικροπολιτικές και μηδενισμός των πάντων.

Για την κακή λειτουργία και εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου για την οποία σαφώς έχει της ευθύνες της η πλειοψηφία, όπως εξ άλλου έχουμε τοποθετηθεί και στο παρελθόν,  δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η μειοψηφία η οποία διακατέχεται από την απαράδεκτη λογική «Πέθανε η δική μου μάνα καμμιά να μη μείνει».

Είναι κρίμα γιατί ο λαός της Καρδίτσας τους τίμησε εκλέγοντάς τους για 8 ολόκληρα χρόνια στη διοίκηση των δημοτικών μας πραγμάτων.

Κάθε εκλεγμένος οφείλει ευαισθησία και σεβασμό στους θεσμούς , στην πόλη και τους δημότες της , είτε βρίσκεται στη διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για την «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»
Επόμενο άρθρο Εργασίες στο δρόμο Μακρυχώρι-Ψαθοχώρια & προς Μυρίνη