Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί


Απαιτούν την κύρωση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης από τη Βουλή, όπως ακριβώς υπογράφηκε την 1/12/08.

Δύσκολο τέλος έχει η τρέχουσα εβδομάδα για τους πολίτες, καθώς οι γιατροί όλης της χώρας πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου. Συνεκλήθησαν οι Γενικές Συνελεύσεις των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών για κλιμάκωση του αγώνα, αφού όπως επισημάνθηκε, η κυβέρνηση αναιρεί βασικά στοιχεία της συλλογικής σύμβασης και κυρίως την ετήσια διάρκειά της, τα οικονομικά της μεγέθη κ.α.

Στην Καρδίτσα

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν και οι γιατροί του Νοσοκομείου Καρδίτσας και των Κέντρων Υγείας του  Νομού, όπου ο Πρόεδρος κ. Κώστας Αθανασίου ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις εξελίξεις. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αθέτησε την κλαδική συμφωνία με την ΟΕΝΓΕ, ενώ αναφέρθηκε και στις παλινωδίες στις επιτροπές της  Βουλής. «Το πρόβλημα δεν είναι «κλαδικό» αλλά αφορά στο ίδιο το μέλλον της δημόσιας υγείας και περίθαλψης. Συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικής αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας που εκθέτει όχι μόνο τον υπουργό υγείας, αλλά συνολικά την κυβέρνηση. Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει οριστικά το ΕΣΥ, να μη βελτιώσει ούτε στο ελάχιστο την απαράδεκτη πραγματικότητα των δημόσιων νοσοκομείων και όσων εργάζονται σε αυτά. Η κυβέρνηση επιλέγει με την τακτική της να ανοίξει ένα άλλο σοβαρό κοινωνικό μέτωπο στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας υγείας και περίθαλψης. Η ευθύνη για τη σύγκρουση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και την αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων είναι αποκλειστικά δική της. Για λόγους σεβασμού της συλλογικής αξιοπρέπειας των νοσοκομειακών γιατρών, η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΚΥΚ αποφασίζει:

  1. Καταγγέλλει την κυβερνητική αναξιοπιστία
  2. Απαιτεί την άμεση κύρωση από τη Βουλή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης όπως ακριβώς υπογράφηκε την 1/12/08
  3. Συμμετέχουμε στην 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη (12/2/09) και Παρασκευή (13/2/09)
  4. Με αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών, καλύπτουμε μέχρι και τη Δευτέρα 16/2/09 τα επείγοντα περιστατικά
  5. Την Δευτέρα 16/2 στάση εργασίας (9-12 π.μ.) και στις 11 π.μ. εκ νέου γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. Καρδίτσας για εκτίμηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων»
Προηγούμενο άρθρο Νέες αμειβόμενες θέσεις αιρετών στο Δ. Καρδίτσας:
Επόμενο άρθρο Ικανοποιητική ήταν η υλοποίηση ΚΑΠ 2008