Διεργασίες σχεδιασμού 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου


Κοινή συνάντηση της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής στη Νομαρχία.

Μετά από πρόσκληση του Νομάρχη, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου, κοινή συνάντηση της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιστημονική Επιτροπή διευρύνθηκε με τη συμμετοχή της προέδρου της κτηνιατρικής σχολής κας Φωτ. Αθανασοπούλου και του Δντου του τοπικού παραρτήματος ΤΕΙ κ. Στέργιου Βέργου. Η θεματολογία της σύσκεψης περιλάμβανε μια σύντομη αξιολόγηση του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, ο σχεδιασμός και ο  καθορισμός των στόχων για το 2ο Αν. Συνέδριο καθώς και ο σχεδιασμός τριών ενδιάμεσων θεματικών ημερίδων που αναμένονται να υλοποιηθούν εντός του τρέχοντος έτους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις και απόψεις από το σύνολο των συμμετεχόντων, τόσο για τον οργανωτικό σχεδιασμό όσο και για το περιεχόμενο του συνεδρίου και των ημερίδων. Οι καθηγητές, μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής,  έδειξαν έντονο ενδιαφέρον να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια καθώς η πρώτη συνεργασία κρίθηκε επιτυχημένη και είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν όσο μπορούν με την επιστημονική τους γνώση και την ερευνητική εμπειρία που διαθέτουν.

 Μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας ο Νομάρχης κ Φώτης Αλεξάκος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Το πρώτο Αναπτυξιακό Συνέδριο αποτέλεσε ένα από τα πρώτα βήματα μας στην  προσπάθεια να συνδυάσουμε το άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, με την διεύρυνση της λαϊκής συμμετοχής, ώστε να δώσουμε επιστημονική τεκμηρίωση και ταυτόχρονα οι πολίτες να συνδιαμορφώσουν και να αγκαλιάσουν τις προτεραιότητες που θέτουμε ως διοίκηση του νομού. Οι προτεραιότητες μας βέβαια βασίζονται πάντα στις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας και ως εκ τούτου είχε δοθεί έμφαση και  στον προσυνεδριακό διάλογο σαν μια προσπάθεια να καταγραφούν συνολικά και εμπεριστατωμένα τα προβλήματα και οι αναζητήσεις των πολιτών του νομού μας.

Βασικό μέλημα μας αποτελεί, το επόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο να είναι περισσότερο εξειδικευμένο και στοχευμένο.  Θέλουμε δηλαδή να θέσουμε από τώρα, περίπου ένα χρόνο πριν, μια ατζέντα θεμάτων που έχουν καταγραφεί σαν βασικές προτεραιότητες και ανάγκες της περιοχής μας. Στη συνέχεια, μέσα από τη διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου και με τη βοήθεια των καθηγητών της Επιστημονικής Επιτροπής, να αναζητηθούν οι πιο ενδεδειγμένες προτάσεις και λύσεις πάνω στους θεματικούς άξονες που θα τεθούν από την αρχή, προτάσεις που να στηρίζονται στη  «γνώση αιχμής» που παράγεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις περισσότερες φορές μένει άγνωστη προς το ευρύ κοινό και ανεκμετάλλευτη.

Έτσι στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο θέλουμε να παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα προκύψουν ύστερα από τη σύνθεση της υπάρχουσας επιστημονικής γνώσης και της λαϊκής συμμετοχής και οι οποίες θα είναι εφαρμόσιμες και υλοποιήσιμες την επόμενη ημέρα του Συνεδρίου».

Προηγούμενο άρθρο Aποδέσμευση έκτασης του στρατοπέδου ΛΟΥΜΑΚΗ
Επόμενο άρθρο «Μυρίζει» εκλογές το νέο ν/σ για την ψήφο των αποδήμων