Τι θα ντυθείτε τις Απόκριες;


Στολές για όλα τα γούστα στο κατάστημα Αφών Νταλαγιώργου.

Οι πολυαναμενόμενες Αποκριές φτάνουν… Όλοι μας, υιοθετώντας πιο χαλαρή και χαρούμενη διάθεση, έχουμε αρχίσει να κανονίζουμε αποκριάτικα parties ή σε ποιο καρναβάλι θα συμμετάσχουμε… Η επιθυμία για ατέλειωτο γλέντι είναι μεγάλη. Πολλοί λένε ότι οι Απόκριες είναι μία περίοδος κατά την οποία ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να μεταμφιεστεί σε αυτό που πάντα υποσυνείδητα επιθυμούσε να είναι αλλά η καθημερινότητα δεν του το επιτρέπει. Κάτι τέτοιο ίσως ακούγεται ακραίο, ωστόσο στηρίζεται σε κάποια λογική. Είναι μία εκδήλωση όπου όλοι μπορούν να συμπεριφερθούν και να μιλήσουν χωρίς να τους παρεξηγήσει ή παρερμηνεύσει κανένας, για τον απλούστατο λόγο πως τις ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. Επομένως, μοιάζει λογικό να εμφανίζονται στην επιφάνεια απωθημένα που υπό άλλες συνθήκες θα παρέμεναν υποβόσκοντα.

Τι θα ντυθείτε τις απόκριες; Οι προτάσεις των καταστημάτων

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι… θλιμμένοι ίμο ή οι αγρότες με το αποκριάτικο ξεφάντωμα; Και πώς συνδέονται τα σκάνδαλα με… το Τριώδιο; Η απάντηση είναι πως και οι δύο περιπτώσεις έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για αποκριάτικη μεταμφίεση σε πολύ κόσμο.

Δυστυχώς όμως οι βιοτεχνίες που ετοιμάζουν τα αποκριάτικα κοστούμια και τις μάσκες δεν πρόλαβαν την επικαιρότητα και έτσι οι… δυσαρεστημένοι είναι πολλοί. Είναι όμως και… αποφασισμένοι και γι’ αυτό ενδέχεται να δούμε αρκετές «αυτοσχέδιες» στολές σε πάρτι και καρναβαλικές παρελάσεις, κρίνοντας από τη ζήτηση που έχουν οι συγκεκριμένες μεταμφιέσεις στα καταστήματα, που πωλούν αποκριάτικα. Μία περούκα με ξασμένες τούφες, μπόλικο μαύρο μολύβι στα μάτια και μαύρα αξεσουάρ με δέρμα και καρφιά αρκούν για να μεταμφιεστεί κάποιος σε ίμο, αν θέλει να αυτοσχεδιάσει, ενώ υπάρχει και έτοιμη στολή για τους μικρούς μας φίλους, μας είπε ο κ. Νταλαγιώργος, που μέχρι στιγμής είναι στις πρώτες προτιμήσεις των παιδιών. Και φέτος πάντως από τα αγαπημένα θέματα της Αποκριάς είναι οι ήρωες των παιδικών παραμυθιών και των κινούμενων σχεδίων που παίζονται και διαφημίζονται στην τηλεόραση.

Οι τιμές

Κατά μέσο όρο το κόστος για την αγορά ενός αποκριάτικου κουστουμιού ανέρχεται στα 20 με 30 ευρώ. Τα αξεσουάρ μπορεί να ανεβάσουν κατά πολύ την τιμή. Τα υφασμάτινα καπέλα με γούνα, μαλλιά, ακόμη και γυαλιά φτάνουν μέχρι και τα 10 ευρώ.

Οι περούκες ξεκινούν από τα 6.50 και φτάνουν μέχρι και τα 23 ευρώ. Οι στέκες κοστίζουν 1-3,5 ευρώ, τα στέμματα 3.50-4.50 ευρώ, οι ψεύτικες βλεφαρίδες με πούπουλα 7.30 ευρώ, το κόκαλο του ανθρωποφάγου 2 ευρώ, τα σπαθιά 2.30-3.80 ευρώ, τα όπλα 2.70-6.75 ευρώ, τα γάντια 2.90-6.80 ευρώ, οι χρωματιστές τουφίτσες μαλλιών 5 ευρώ και τα γυαλιά 3.30 – 11.60 ευρώ. Όσον αφορά στο κόστος ενοικίασης μίας στολής για μία μέρα, αυτό εξαρτάται από την ποιότητα. Όταν μία στολή βεστιαρίου κοστίζει 300 ευρώ, για την ενοικίασή της θα πρέπει κάποιος να δώσει 100-150 ευρώ. Αντίστοιχα το ενοίκιο για μία απλή στολή των 40-50 ευρώ είναι γύρω στα 15 με 20 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Η μάχη της Σέκλιζας μας νουθετεί & μας διδάσκει
Επόμενο άρθρο Ο Δ. Καρδίτσας προωθεί σημαντικά & πρωτοποριακά έργα