Υπεγράφησαν δύο συμβάσεις από τον Νομάρχη Καρδίτσας


Δύο (2) συμβάσεις (μιας μελέτης και ενός έργου) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας υπέγραψε ο Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος παρουσία του αντινομάρχη έργων Β. Νίκου και της Μαρίας Μήτσιου Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών με τους εκπροσώπους των εταιριών που αναδείχθηκαν μειοδότες μετά από σχετικές δημοπρασίες.

Η πρώτη σύμβαση αφορά την εκπόνηση της μελέτης «Οδός Πετρίλο-Όρια Νομού προς Τροβάτο-σύνδεση με Ν. Ευρυτανίας)» προεκτιμώμενης αμοιβής 255.634,60€ με ΦΠΑ και υπογράφθηκε με βάση την αριθμ. 22/281/24-10-2008 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων υποδομής και Ποιότητας Ζωής με την οποία εγκρίθηκε το με ημερομηνία 09-10-2008 πρακτικό IΙΙ της επιτροπής διαγωνισμού και ανατέθηκε η μελέτη στη σύμπραξη «Κλοκοτάρας Κων/νος-Σταγιάννη Α. και συνεργάτες Ε.Ε- Κουγιάνος Ιωάννης και συνεργάτες Ε.Ε – Κατσή Αθηνά-Παπαγιάννης Ιωάννης».

Το φυσικό αντικείμενο αφορά την εκπόνηση τεχνικής μελέτης και των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών για την κατασκευή του οδικού τμήματος από το Τ.Δ. Πετρίλου της Κοινότητας Ανατολικής Αργιθέας μέχρι τα όρια του νομού Καρδίτσας με κατεύθυνση προς Τροβάτο του νομού Ευρυτανίας, μήκους 6,3 χλμ. Το έργο θα διευκολύνει την πρόσβαση και την επισκεψιμότητα της περιοχής και γενικά θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών ορίζεται σε επτά (7) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων εγκρίσεων των ενδιάμεσων σταδίων.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά την κατασκευή του έργου με τίτλο «Σύνδεση νότιας παράκαμψης Καρδίτσας με τις καταληκτικές οδούς του πολεοδομικού συγκροτήματος πόλης Καρδίτσας» προϋπολογισμού 230.000,00€ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΕΑΠΝΑ-2. Το αντικείμενο του έργου αφορά εργασίες κατασκευής πλήρους οδοποιίας, αλλά και συμπληρωματικές, σε ορισμένους δρόμους της πόλης Καρδίτσας προκειμένου να διευκολυνθεί η σύνδεση τους με τη νότια περιφερειακή οδό. Η δημοπρασία έγινε στις 25-11-2008 και ανατέθηκε με την αριθμ. 27/341/16-12-2008 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής στην εργοληπτική επιχείρηση «Εργοτεχνική Καρδίτσας» με μέση έκπτωση δημοπρασίας 41,38% που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 15 μήνες.

Προηγούμενο άρθρο Η πρώτη Συνέλευση του Δικτύου Τροφίμων και Ποτών
Επόμενο άρθρο Στις 300 οι επιχειρήσεις του Νομού που αιτήθηκαν επιχορηγήσεως μέσω ΤΕΜΠΜΕ