Να τηρηθεί η δέσμευση για μείωση του τέλους παρεπιδημούντων


Η μείωση του ποσοστού απόδοσης του τέλους παρεπιδημούντων στους δήμους της χώρας από 2% και 5% στο 0,5% σύμφωνα με την πρόσφατη εξαγγελία της κυβέρνησης, ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το Δ.Σ. της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Ν. Καρδίτσας. Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ορέστης Ψαχούλας αναφέρθηκε στη μη τήρηση της εξαγγελίας και ζήτησε από τον Δήμο Καρδίτσας αλλά και τους υπόλοιπους δήμους του Νομού την αποσύνδεση της έκδοσης αδείας μουσικής από την πληρωμή ή όχι της ΑΕΠΙ και τη ρύθμιση των οφειλόμενων ποσών. Επίσης παρέθεσε τις δύο παραγράφους που αναφέρονται στο σχετικό τέλος, ενώ ανέφερε τα παρακάτω:

“Μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού στις 18 Δεκεμβρίου 2008, για την μείωση του Δημοτικού Φόρου, από 2% και 5%, σε 0,5% για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, εστιατόρια, cafe, bar, Κέντρα Διασκέδασης, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλου ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να νομοθετήσει για το τέλος παρεπιδημουντων «παρά μοναχά εφόσον υπάρξει μια κοινή συμφωνία» με την ΚΕΔΚΕ, παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού.

Ζητούμε από την κυβέρνηση την άμεση υλοποίηση με νομοθετική ρύθμιση της εξαγγελίας και δέσμευσης του Πρωθυπουργού για τη μείωση από 2% σε 0.5% του δημοτικού τέλους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ζητούμε από την κυβέρνηση την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου περί Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων. Ο συγκεκριμένος Νόμος χρήζει μεγάλων και άμεσων αλλαγών, ιδιαίτερα όπως αυτός εφαρμόζεται στην Ελλάδα και επιβαρύνει οικονομικά, άδικα και σε υπερβολικό βαθμό, τις περισσότερες από τις Μικρές Επιχειρήσεις. Οδηγεί δε καθημερινά ως υπόλογους στις αίθουσες των ελληνικών Δικαστηρίων, εκατοντάδες επιχειρηματίες.

Ζητούμε από την Δημοτική Αρχή την αποσύνδεση της έκδοσης αδείας μουσικής από την πληρωμή η όχι της ΑΕΠΙ (Πνευματικά δικαιώματα).

Ζητούμε από την Δημοτική Αρχή την ρύθμιση των οφειλούμενων ποσών -από την μη καταβολή του 5% & 2% – και όχι την εφάπαξ καταβολή τους, ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση των αδειών μουσικής και να μην σέρνονται στα δικαστήρια οι συνάδερφοι επιχειρηματίες.

Προς ενημέρωση, για τα μέλη της Ένωσης και μόνο, όσο αφορά τα συγγενικά δικαιώματα – ΕΡΑΤΩ – GRAMMO- ΑΠΟΛΛΩΝ- κατόπιν συμφωνίας ισχύουν φθηνότερες χρεώσεις.

Επίσης η ΕΝΩΣΗ θα διοργανώσει προσεχώς για τα μέλη της σεμινάρια ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΕΦΕΤ”.

Προηγούμενο άρθρο Υπαγωγή επαγγελματιών Μουζακίου στο ΤΕΒΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Ενωτικών Ομοσπονδιών Καρδίτσας, Λάρισας & Τρικάλων