Η εκπομπή «Μαγειρέματα» στη λίμνη Πλαστήρα


Η εκπομπή «Μαγειρέματα» επισκέπτεται τη Λίμνη Πλαστήρα και αγναντεύει από το Φράγμα, την υπέροχη θέα που προσφέρει το όνειρο ζωής του «Μαύρου Καβαλάρη» της Καρδίτσας!

Στο εκπληκτικό τοπίο που προσφέρει η Λίμνη Πλαστήρα, το κατάφυτο από έλατα, οξιές και καστανιές και πιο πίσω, τα χιονισμένα βουνά, νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε ένα τόπο που πραγματικά, μπορεί να προσφέρει τα πάντα! Από διάφορα είδη πουλιών και φυτών, μέχρι πολλά είδη ψαριών, όπως γριβάδια, ασπρόψαρα, χέλια, λαβράκια και φυσικά, κορέγονους!

Η Μυρσίνη, αποφασίζει τα ρίξει τα δίχτυα της και να ψαρέψει μόνη της το… μεσημεριανό μας! Με τη βοήθεια του κ. Μάκη Μιτσιόπουλου, καταφέρνει και μας εξασφαλίζει, φρέσκους κορέγονους, το πιο διάσημο ψάρι της λίμνης! Στην όχθη, την περιμένει ο κ. Χρήστος Ζαμπέτας, για να μαγειρέψουν μαζί τους κορέγονους, αλλά και μία συνταγή της Μυρσίνης, μπακαλιάρο πανέ, που κάνει τον κ. Χρήστο να… γλύφει και τα δάχτυλά του!

Λίγο μετά τη βόλτα με τα άλογα, γύρω από την υπέροχη λίμνη που απλώνεται ήσυχα, ανάμεσα στα δέντρα, αλλά και τα μαθήματα τοξοβολίας που έκανε, η Μυρσίνη, αποφασίζει να επισκεφθεί το κτήμα «Ο Παράδεισος» και να φτιάξει με την κα. Βάγια Σκουφή, την πιο εύκολη πίτα, τον πλαστό!

Η κα. Σκουφή και η κα. Μαρά, μέλη των Συνεταιρισμών Γυναικών Λίμνης Πλαστήρα και Νεοχωρίου αντίστοιχα, μας εξηγούν, πώς φτιάχνουν τα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού ρεντζέλι και κολοκύθι!

Οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Νεοχωρίου αποφασίζουν να συνοδέψουν τις μαγειρικές μας με ένα τραγούδι, που φέρνει κοντά την παρέα, ενώ η κα. Σοφία Μαρά, μας μαγειρεύει καπαμά με αποξηραμένα κορόμηλα και μας θυμίζει πώς μαγείρευαν οι γιαγιάδες μας, τα παλιά τα χρόνια.

Η Μυρσίνη μαθαίνει από πρώτο χέρι, από τα παραδοσιακό εργαστήριο ζυμαρικών «Καραγκούνα» πώς να φτιάχνει χυλοπίτες, ενώ λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, ένα γλυκάκι, είναι απαραίτητο. Στην κοινότητα του Ελληνοκάστρου, η Πρόεδρος, κα. Πανωραία Μακρή, μας φτιάχνει το «καλό» γλυκό της περιοχής, το παντεσπάνι!

«ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 14:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ.

E-mail εκπομπής: mageiremata@skai.gr

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: http://www.mirsini.gr/

Προηγούμενο άρθρο ΔΕΥΑΚ: Από την απαξίωση στον αυταρχισμό
Επόμενο άρθρο Υπαγωγή επαγγελματιών Μουζακίου στο ΤΕΒΕ Καρδίτσας