Την Τετάρτη 24 Απριλίου, 5-7μμ στο Εργαστήριο Ενόργανης Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ έγινε σεμινάριο/εργαστήριο για εκπαιδευτικούς από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος κ. Σταύρο Λαλά. Στο εργαστήριο είχαν δηλώσει συμμετοχή και παρακολούθησαν 21 άτομα (16 καθηγητές/τριες, 3 δάσκαλοι/λες και 2 φοιτήτριες). Η θεματολογία του εργαστηρίου ήταν σχετική με τον ποιοτικό έλεγχο και τη νοθεία στα έλαια και εκτός του Καθηγητή κ. Στ. Λαλά στην πραγματοποίησή του βοήθησαν και ο Τεχνολόγος Τροφίμων MSc κ. Βασίλειος Αθανασιάδης όπως και η Τελειόφοιτη Τεχνολόγος Τροφίμων κ. Αναστασία Καλογήρου.
Την Πέμπτη 25 Απριλίου, 5-7μμ στο Εργαστήριο Γάλακτος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ έγινε σεμινάριο/εργαστήριο για εκπαιδευτικούς από την Καθηγήτρια Εφαρμογών/Κτηνίατρο κ. Ελένη Μαλισσιόβα. Στο εργαστήριο είχαν δηλώσει συμμετοχή και παρακολούθησαν 21 άτομα (16 καθηγητές/τριες, 3 δάσκαλοι/λες, 1 φοιτήτρια και μια μαθήτρια Λυκείου). Η θεματολογία του εργαστηρίου ήταν σχετική με τον ποιοτικό έλεγχο και τη νοθεία στα γάλατα και εκτός της Καθηγήτριας κ. Ελ. Μαλισσιόβα στην πραγματοποίησή του βοήθησαν και η Τεχνολόγος Ζωικής Παραγωγής/Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Γάλακτος κ. Χριστίνα Παπατζίκου όπως και οι φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων κ. Ευαγγελία Αλικάρη, Δημήτρης Καψάλης και Οδυσσέας Πανιεράκης.
Οι συμμετέχοντες στα παραπάνω εργαστήρια εκτός της ενημέρωσης που είχαν για θέματα νομοθεσίας που αφορούν τα έλαια και τα γάλατα και της γνώσης που απέκτησαν δοκιμάζοντας μεθόδους ελέγχου ποιότητας των παραπάνω ειδών διαπίστωσαν και ιδίοις όμμασι το υψηλό επίπεδο εξοπλισμού που υπάρχει στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων καθώς και την εξαίρετη ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχεται στους φοιτητές του.
Την Παρασκευή 26 Απριλίου, 10-11:20πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στη συντήρηση των έργων του ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση. Η εκδήλωση συνέδεσε τις Φυσικές Επιστήμες με την Τέχνη και την παρακολούθησαν μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους συνοδούς καθηγητές τους από 13 σχολεία της πόλης της Καρδίτσας. Στην εκδήλωση που προλόγισε ο Υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας κ. Σεραφείμ Μπίτσιος απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων/νος Παπαλός και παρευρέθη η Αντιδήμαρχος Καρδίτσας (Παιδείας και Πολιτισμού) κ. Ελένη Αγραφιώτου. Η κ. Ευαγγελία Τσίβου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας ακολούθησε με μια σύντομη εισήγηση με θέμα «Μια χαρούμενη μέρα: η τέχνη του Γιολδάση λάμπει ξανά». Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Ιστορικός Τέχνης κ. Μάγδα Κουμπαρέλου που μίλησε με θέμα: «Ο συναρπαστικός κόσμος του ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση». Αφού οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με το ζωγράφο Δημήτρη Γιολδάση και το έργο του το λόγο έλαβαν οι συντηρητές των έργων του, που με πολύ παραστατικό τρόπο εξήγησαν τη διαδικασία συντήρησης. Ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τους λόγους που οι πίνακες αλλοιώνονται με το χρόνο και έδειξαν βήμα-βήμα τον τρόπο αποκατάστασής τους. Οι συντηρητές είναι οι Αργύρης Κονιδιτσιώτης, Συντηρητής Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης/Θεολόγος, Ευτυχία Παπαδοπούλου, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Γιώργος Παυλόπουλος, Συντηρητής Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης/MSc στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και Μαρία Χατζηνικολάου, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης. Η ενημέρωση, που σκοπό όπως προείπαμε είχε να συνδέσει τις Φυσικές Επιστήμες με την Τέχνη, είχε θέμα «Εφαρμογές θετικών επιστημών στη συντήρηση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το παράδειγμα της συλλογής Γιολδάση». Οι μαθητές αποχωρώντας από την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας και να γνωρίσουν από κοντά τα έργα και πολλών άλλων ζωγράφων εκτός του Γιολδάση.
Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας που διοργάνωσε την εκδήλωση ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο και τους προαναφερθέντες Καθηγητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ καθώς και το Δήμο Καρδίτσας για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί με τόση επιτυχία και αυτό το κομμάτι της εκδήλωσης για τις Φυσικές Επιστήμες.