Αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών του νομού


[Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας].

     Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ανακοίνωση της κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στο νομό μας, από τα οποία 3 ξεκινούν άμεσα να κατασκευάζονται και την ανέγερση ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στην πόλη της Καρδίτσας, εξέφρασε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του νομού Καρδίτσας Χρήστος Μουζιούρας.

    Ο εκπαιδευτικός κόσμος, αλλά και οι πολίτες του νομού, παρακολουθούν με ευχαρίστηση σε κάθε γειτονιά της πόλης και σε όλο και περισσότερα χωριά να χτίζεται ένα καινούριο σχολείο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον προγραμματισμό για την ανέγερση των νέων νηπιαγωγείων λύνεται επιτέλους ένα πρόβλημα για πολλά νήπια και προνήπια της Καρδίτσας, αφού για πολλά χρόνια τα μικρά παιδιά της πόλης ήταν αναγκασμένα να κάνουν τα πρώτα τους σχολικά βήματα σε νοικιασμένες και ακατάλληλες αίθουσες.

    Η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών στο νομό Καρδίτσας είναι μια πραγματικότητα που αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης αφού έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια 22 νέα σχολεία, έγιναν ουσιαστικές βελτιώσεις σε άλλες 31 σχολικές μονάδες και απομακρύνθηκε ο αμίαντος και από το τελευταίο σχολικό κτίριο του νομού.

    Στόχος όλων των ανθρώπων της εκπαίδευσης είναι η δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών συνθηκών που θα παρέχουν στα παιδιά μας ευκαιρίες για την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και σύνθετων ικανοτήτων για την πρόοδο τους, σ’ ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και στην κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη συμβολή  τόσο του συμπολίτη  Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας κ. Σπύρου Ταλιαδούρου όσο και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των άλλων Φορέων του νομού.

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Σιούφα αφιερωμένη στη μνήμη του Νικ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου οι «Μέρες Παράδοσης»