Έτοιμος ο ΣΜΑ της Πύλης


Σύντομα ξεκινά τη λειτουργία του για τη μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ των Τρικάλων.

Δέσμευση Γκούπα για την κατασκευή του δρόμου Μουζακίου – Πύλης προϋπολογισμού 2.300.000 ΕΥΡΩ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπας συνοδευμένος από τους Δημάρχους Μουζακίου και Πύλης κ.κ. Κωτσό και Κουφογάζο επισκέφθηκαν το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πύλης όπου διαπίστωσαν ότι οι εγκαταστάσεις, μαζί με τους τράκτορες είναι έτοιμα για τη λειτουργία του σταθμού και τη μεταφορά μέσω αυτού των απορριμμάτων των Δήμων Μουζακίου, Πύλης και της ευρύτερης περιοχής στο ΧΥΤΑ των Τρικάλων.

Στην επίσκεψη διαπιστώθηκε το πρόβλημα της πρόσβασης των οχημάτων προς και από το ΣΜΑ μέσω των υπαρχόντων δρόμων και οι δύο δήμαρχοι έκαναν γνωστό το Γενικό Γραμματέα ότι έχουν έτοιμη τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του δρόμου (προϋπολογισμού 2.300.000 ΕΥΡΩ) που οδηγεί από το Μουζάκι (διασέλα) προς την Πύλη και ο κ. Γκούπας  δεσμεύτηκε για την άμεση χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου που κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του ΣΜΑ.

Με την πλήρη λειτουργία του ΣΜΑ τη Πύλης το σύνολο των απορριμμάτων των Δήμων Μουζακίου, Αργιθέας, Αχελώνου και Αν. Αργιθέας θα μεταφέρεται στο ΧΥΤΑ Τρικάλων που ήδη έχει ξεκινήσει η δοκιμαστική του λειτουργία. Έτσι ένα λύνεται ένα τεράστιο πρόβλημα που είχε να κάνει με τις ανοιχτές χωματερές που λειτουργούσαν μέχρι τώρα σ’ όλους τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλίας.

«Επιτέλους λύνουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως αυτοδιοίκηση στη Δυτική Θεσσαλία και αφορούσε τη διάθεση των στερεών αποβλήτων, που μέχρι τώρα γινόταν σε ανοιχτές χωματερές, Με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ των Τρικάλων και του ΣΜΑ της Πύλης τα απορρίμματα του Δήμου μας θα μεταφέρονται εκεί και θα κλείσουμε οριστικά την τελευταία ανοιχτή μας χωματερή της Λαζαρίνας. Η μελέτη για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ της Λαζαρίνας ήδη προχωρά σε συνεργασία με τους μηχανικούς του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Θεσσαλίας» τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός και συνέχισε:

«Παράλληλα έχουμε τη δέσμευση του κ. Γκούπα για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του δρόμου Μουζακίου – Πύλης συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000 ΕΥΡΩ που θα κάνει εύκολη την πρόσβαση στο ΣΜΑ της Πύλης και ταυτόχρονα θα μειώσει κατά πολύ την απόσταση Πύλης Μουζακίου με άμεση συνέπεια στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος από το Περτούλι προς τη Λίμνη Πλαστήρα μέσω Μουζακίου και Πύλης με μεγάλα τα οφέλη για τις δύο πόλεις».

Προηγούμενο άρθρο Ανατέθηκαν 7 έργα προυπ. 2.431.000,00€
Επόμενο άρθρο Αυτόνομα λειτουργεί ο Δ. Καρδίτσας για τα φωτοβολταΐκά