Ανατέθηκαν 7 έργα προυπ. 2.431.000,00€


Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της Τρίτης 3-02-2009 η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του αντινομάρχη κ. Νίκου αποφάσισε:

1. την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου “Βελτίωση-συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ν. Α. Καρδίτσας”(7η εργολαβία) προϋπολογισμού 1.190.000,00€ με ΦΠΑ στην εργοληπτική επιχείρηση «Ηλίας Ευθυμίου» με μέση έκπτωση δημοπρασίας πενήντα έξη τοις εκατό (56,00%) που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΚΑΠ-Οδοποιία και αφορά την αποκατάσταση φθορών σε διάφορα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ν.Α Καρδίτσας και περιλαμβάνει χωματουργικά-τεχνικά-οδοστρωσία και ασφαλτικά και θα περατωθεί μέσα σε δέκα οκτώ (18) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

2. την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Ανακατασκευή W.C και αντικατάσταση δικτύου θέρμανσης και θερμαντικών σωμάτων στο Γυμνάσιο Λεονταρίου», προϋπολογισμού 80.000,00€ με ΦΠΑ, στην κ/ξ Kαραγεώργος-Aρσενίου με έκπτωση δημοπρασίας επτά τοις εκατό (7,00%) που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή των W.C (επιχρίσματα, πλακίδια, χρωματισμοί, κουφώματα, είδη υγιεινής κλπ), νέο δίκτυο θέρμανσης, νέα θερμαντικά σώματα κλπ. Το έργο θα περατωθεί μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

3. την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Εξοπλισμός αρδευτικής γεώτρησης στο Παλαιοχώρι» προϋπολογισμού 47.005,00€ με ΦΠΑ στην κ/ξ Κωστακάκης Γεώργιος-Μπακαλάκος Δημήτριος με έκπτωση 7,00% που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

4. την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση-συντήρηση αγιογραφιών Ι.Μ Κώστη» προϋπολογισμού 180.000,00€ με ΦΠΑ στην εργοληπτική επιχείρηση «Παππάς Αριστείδης» με μέση έκπτωση δημοπρασίας τριάντα ένα τοις εκατό (31%) που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου και αφορά την στερέωση και αποκατάσταση του στατικού φορέα του Ιερού Ναού και επίσης εργασίες προς αντιμετώπιση της υπάρχουσας υγρασίας των ρηγματώσεων και της αποσάθρωσης της τοιχοποιίας. Προβλέπεται η αποκατάσταση της στέγης και των κουφωμάτων. Όλες οι εργασίες θα γίνουν με τις οδηγίες που περιγράφονται στη μελέτη “Στερέωση-Αποκατάσταση Καθολικού Ιεράς Μονής Κωστή” του Τμήματος Μελετών Μεταβυζαντινών Μνημείων της ΔΑΒΜΜ.

5. την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Ανάδειξη Ιστορικού Μονοπατιού Ανθοχωρίου – Αγίου Νικολάου Βλασίου», προϋπολογισμού 100.000,00€ με ΦΠΑ, στην εργοληπτική επιχείρηση Απόστολος Κουτσιούμπας με έκπτωση δημοπρασίας τρία τοις εκατό (3,00%) που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου και αφορά την διαμόρφωση – συντήρηση του μονοπατιού που αρχίζει από τον επαρχιακό δρόμο στη θέση της γέφυρας, απέναντι από το νερόμυλο στο Τ.Δ. Ανθοχωρίου του Δήμου Μουζακίου και φτάνει μέχρι τον Άγιο Νικόλαο Βλασίου της Κοινότητας Ανατολικής Αργιθέας. Το έργο θα περατωθεί μέσα σε δέκα (10) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

6. την απόρριψη της ένστασης και την ανάθεση του έργου «Τεχνικά έργα εξυπηρέτησης αγροκτημάτων Νομού» προϋπολογισμού 821.100,00€ με ΦΠΑ στην εργοληπτική επιχείρηση ΑΛΠΑ ΑΤΕ με έκπτωση δημοπρασίας 45,00% που είναι η χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή 14 τεχνικών σε διάφορα αγροκτήματα του Νομού.

Αναλυτικά περιλαμβάνονται:

  • κατασκευή ενός (1) κιβωτοειδούς οχετού Κ6-3 στο αγρόκτημα Ανάβρας
  • κατασκευή δύο (2) κιβωτοειδών οχετών K4-4 στα αγροκτήματα Αρτεσιανού και Καρδιτσομάγουλας
  • κατασκευή ενός (1) κιβωτοειδούς οχετού Κ6-3 στο δρόμο Ανθηρό-Γιαννουσέϊκα
  • κατασκευή δύο (2) κιβωτοειδών οχετών K3-4 στα αγροκτήματα Καλλιφωνίου και Κυψέλης
  • κατασκευή πέντε (5) κιβωτοειδών οχετών K3-3 στα αγροκτήματα Πασχαλίτσας (2), Αστρίτσας (2), και Συκεώνας
  • κατασκευή ενός (1) κιβωτοειδούς οχετού Κ2-2 στο αγρόκτημα Αμπέλου
  • κατασκευή ενός (1) εγκιβωτισμένου οχετού με 8 τσιμεντοσωλήνες Φ1,00μ. και τοίχου αντιστήριξης μήκους 70μ. στο αγρόκτημα Απιδιάς και
  • διαπλάτυνση γέφυρας ανοίγματος Lw=11,00μ. στο συλ. Κοτά στο αγρόκτημα Μαγούλας. Ο χρόνος κατασκευής των εργασιών ορίζεται σε δέκα πέντε (15) μήνες.

7. Τέλος η Ν.Ε αποφάσισε την ανάθεση του έργου Καθαρισμός περιφερειακής τάφρου Βλοχού-Παλαμά» προϋπολογισμό 13.700,22€ με στην εργοληπτική επιχείρηση Κων/νος Κοτρώτσιος. Στο φυσικό αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνεται ο καθαρισμός της περιφερειακής τάφρου Βλοχού-Παλαμά που σκοπό έχει τη βελτίωση της παροχετευτικότητας αυτής ώστε να αποφευχθούν καταστροφές των καλλιεργειών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Προηγούμενο άρθρο Άτυπη συνάντηση Δημάρχων της Θεσσαλίας για τον Πολιτισμό
Επόμενο άρθρο Έτοιμος ο ΣΜΑ της Πύλης