Άτυπη συνάντηση Δημάρχων της Θεσσαλίας για τον Πολιτισμό


Οι κορυφαίες προσωπικότητες της Πολιτικής, του Πολιτισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ήρθαν στην Καρδίτσα για να λάβουν μέρος σε μια σημαντική εκδήλωση για την σχέση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πολιτισμού, υλοποίησαν μία  μοναδική συζήτηση με εξαιρετικές τοποθετήσεις που καθήλωσε τους παρευρισκομένους.

Η παρουσία του κ. Μπένου, πρώην Υπουργού και Δημάρχου στην Καρδίτσα έδωσε την αφορμή για την παρουσία τριών Θεσσαλών Δημάρχων (Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων) και ενός Αντιδημάρχου Πολιτισμού (Βόλου) στην εκδήλωση που έγινε το προηγούμενο Σάββατο στα πλαίσια του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ  Καρδίτσας  με θέμα: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος για πρώτη φορά σε ανοιχτή Εκδήλωση σε θέματα Πολιτισμού μεταξύ Αιρετών Θεσσαλίας που πιστεύεται  ότι είναι πολύ Χρήσιμος για την Πολιτιστική Μεσογειάδα που προγραμματίζεται αλλά και για γενικότερα θέματα Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ των Θεσσαλικών Πόλεων.

   Η παρουσία μιας χαρισματικής  προσωπικότητας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Πολιτιστικής Πολιτικής όπως είναι του Καταξιωμένου Υπουργού και Δημάρχου Σταύρου Μπένου έδωσε το ερέθισμα μιας ουσιαστικής συζήτησης για τον Πολιτισμό, που συντόνισε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Νίκος Ευθυμιάδης.

Τόσο ο Δήμαρχος  Καρδίτσας κ. Βερίλης, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Τζανακούλης και ο Δήμαρχος Τρικάλων κ. Ταμήλος όσο και οι παρεμβαίνοντες κ.κ. Γιάννης Σιάπκας,  Γιώργος  Κωνσταντάκος,  Αποστόλης Φιρφιρής, Μάνθος Γιολδάσης εμπλούτισαν την όλη συζήτηση που κινήθηκε στα πλαίσια  των καταπληκτικών εισηγήσεων των κ.κ. Κουρουπού Γιώργου, Χατζηαγγελάκη Λεωνίδα και Μπένου Σταύρου.

Στην συζήτηση έδωσαν τα παρόν οι βουλευτές κ.κ. Αναγνωστόπουλος, Τσιάρας, ο Νομάρχης Φώτης Αλεξάκος και πολλοί Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Προηγούμενο άρθρο Διοικητικό προσωπικό στα τμήματα διεύρυνσης & βιβλιοθήκες των ΑΕΙ
Επόμενο άρθρο Ανατέθηκαν 7 έργα προυπ. 2.431.000,00€