Διοικητικό προσωπικό στα τμήματα διεύρυνσης & βιβλιοθήκες των ΑΕΙ


[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ].

          Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ανακοίνωσε ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 14/1/2009 στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών  με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιο Μπουρά, τον τότε Ειδικό Γραμματέα του ΕΠΕΑΕΚ κ. Γεώργιο Πανδρεμένο και υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφασίστηκε η παράταση για πέντε μήνες της κάλυψης μέσω του ΕΠΕΑΕΚ της δαπάνης απασχόλησης προσωπικού με συμβάσεις έργου των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και των Τμημάτων Διεύρυνσης των Ανώτατων  Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ήδη εκδόθηκε για το θέμα αυτή η υπ΄ αριθμ. 3994/ΕΥΣ413/27-01-09 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

          Στη συνέχεια και μετά από αίτημα του Υφυπουργού Παιδείας προς το Υπουργείο Οικονομικών και συνεργασίας που είχε με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Λέγκα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενέκρινε την πρόσληψη 300 ατόμων σε Πανεπιστήμια και 75 σε ΤΕΙ, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών των Ακαδημαϊκών Τμημάτων Διεύρυνσης  και των Βιβλιοθηκών των ΑΕΙ, οι οποίοι θα προσληφθούν μετά τη λήξη του 5μήνου.

          Τέλος, το Υπουργείο Παιδείας έχει προωθήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αίτημα για έγκριση μονίμων θέσεων διοικητικού προσωπικού για τα Τμήματα αυτά μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ.

          Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η εξέλιξη καθώς δίνεται η δυνατότητα στα Τμήματα Διεύρυνσης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες τους να συνεχίσουν απερίσπαστα το έργο τους.

Προηγούμενο άρθρο Από τον Δ. Ιτάμου τιμήθηκε η μνήμη κάρας Άγ. Τρύφωνα
Επόμενο άρθρο Άτυπη συνάντηση Δημάρχων της Θεσσαλίας για τον Πολιτισμό