Επέστρεψε από την Κύπρο το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου μαζί με το «Ανθισμένο Χρυσοπράσινο Φύλλο»


Σήμερα τα χαράματα ολοκληρώθηκε η επιστροφή των δεκατριών μαθητών από την Πάφο. Ζώντας σε ένα όνειρο που εδώ και δύο χρόνια ποθούσαν να βγει αληθινό, με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη και μια γεμάτη και ικανοποιημένη ματιά, οι χρυσοπράσινοι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου Μουζακίου ξαναγύρισαν στους γονείς τους με τους υπεύθυνους καθηγητές του περιβαλλοντικού προγράμματος Ιφιγένεια Τριχιά, Ελένη Σφακιανάκη, Κων/νο Βαγενά και το συντονισμό της Δ/ντριας τους Παναγιώτας Μακρυγιάννη. Σε συνεργασία με τους μαθητές του Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής Γεροσκήπου Πάφου παρουσίασαν το πρόγραμμα : «Σχεδιάζουμε ενεργειακά βελτιωμένο κτίριο» στους 450 μαθητές του σχολειού στην Πάφο ,στους καθηγητές της Γεροσκήπου, στους γονείς ,στην πρόεδρο του συνδέσμου γονέων Γεροσκήπου, στο Δήμαρχο Γεροσκήπου, στο Γενικό Επιθεωρητή της Μέσης εκπαίδευσης Κύπρου , και στο Διευθυντή του σχολειού με επιτυχία. Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Λεμεσό, στο Περιβαλλοντικό κέντρο στο Ακρωτηρι, στον αρχαιολογικό χώρο των ψηφιδωτών της Πάφου, στο κάστρο στο λιμανάκι με τους φοίνικες της Πάφου, στο εργοστάσιο παρασκευής λουκουμιών Γεροσκήπου, στο ορειβατικό μονοπάτι μέσα στο δάσος Τρόοδος, στο χωριό Λεύκαρα με τα πέτρινα σπίτια και τα Λευκαριώτικα κεντήματα και τέλος στη Λευκωσία και στο χαρακτηριστικό σημείο της πράσινης γραμμής που χαράχτηκε πάνω στο χάρτη της Κύπρου με πράσινο στύλο καθώς και τα φυλακισμένα μνήματα . Όλοι οι μαθητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο για τους ήρωες που πάλεψαν να ενώσουν την Κύπρο με την Ελλάδα με μοναδικά συναισθήματα και έντονη συγκίνηση ..
Οι τρεις στόχοι του προγράμματος Χρυσοπράσινο Φύλλο που εδώ και 19 χρόνια γίνεται μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου πραγματοποιήθηκαν:
1)Οι μαθητές ασχολήθηκαν με ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα
2)Ενδυναμωθήκαν οι σχέσεις μεταξύ Κύπριων και Ελλαδιτών μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών  και
3)Οι Ελλαδίτες μαθητές βιώσαν από κοντά τι σημαίνει ότι η Κύπρος αιμορραγεί όσο δεν είναι ελεύθερη και όπως ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνάσιου της Γεροσκήπου: <<Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσμου .
Κανένας δεν ευρέθηκεν , για να την ιξηλείψει.
Κανένας για την βλέπει την που τα΄ψη ο Θεός μου .
Η Ρωμιοσύνη ενά χαθεί , όντας ο κόσμος λείψει!>>.

Προηγούμενο άρθρο Η σπουδαιότητα της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων
Επόμενο άρθρο Το Πασχαλινό ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας