Ξανά στα μπλόκα η ηγεσία της Ν.Α. Καρδίτσας


Ο Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από τους αντινομάρχες Βασίλη Νίκου και Γιώργο Παπάρα επισκέφτηκε για τρίτη φορά το μπλόκο των αγροτών στον αυτοκινητόδρομο έξω από τη Νίκαια όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα περισσότερα από 2000 τρακτέρ και συναντήθηκε με τους αγρότες του Νομού μας που βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας το δικαίωμά τους να παραμείνουν στο χωράφι.

Επισκέφθηκε διαδοχικά τα στέκια των αγροτών και συζήτησε μαζί τους για πάνω από τρεις ώρες τα προβλήματα, που κάνουν πολύ δύσκολη και αυτήν ακόμα την επιβίωση των αγροτών.

Οι εξευτελιστικές τιμές των βασικών προϊόντων (καλαμπόκι, βαμβάκι) και η αδυναμία διάθεσης των δημητριακών σε συνδυασμό με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής κάνουν αδύνατη την παραμονή μας στο χωράφι τόνιζαν οργισμένοι οι αγρότες. Υπογράμμιζαν δε ότι η πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα τώρα και όχι αύριο οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα των αγροτών.

 «Η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη για το εισόδημα των αγροτών. Αυτό σημαίνει ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να χορήγηση έκτακτη βοήθεια για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να επιβιώσουν. Από την άλλη μεριά είναι ανάγκη να υπάρξει ένας σοβαρός σχεδιασμός ώστε να μην επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο τα ίδια προβλήματα με την διάθεση των προϊόντων.

Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα από την έλλειψη των αναγκαίων έργων υποδομής για την μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς επίσης και τα θέματα που έχουν σχέση με την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ, του φθηνού πετρελαίου, της μείωσης των τιμών των αγροεφοδίων και των λιπασμάτων. Συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα καταβολής αποζημίωσης στους αγρότες που απώλεσαν την παραγωγή τους λόγω ξηρασίας και αφορά 68.000 στρέμματα.

Τέλος ο Νομάρχης, που δεν παρέλειψε να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του ιδίου και του συνόλου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Προηγούμενο άρθρο Πυρήνας πολιτισμού τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου
Επόμενο άρθρο H φωτοβολταϊκή επανάσταση έφτασε και στην Καρδίτσα