Πυρήνας πολιτισμού τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου


Εκδήλωση για την κοπή της πίτας τους πραγματοποιήθηκε το πρωί στο χώρο τους που βρίσκεται στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν το πρωί του Σαββάτου τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Καρδίτσας. Η εκδήλωση έγινε στο χώρο των Εργαστηρίων Τέχνης, στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, παρουσία του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομήνικου Βερίλλη, του Προέδρου των Εργαστηρίων Τέχνης  κ. Ηλ. Κολιού, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Απ. Ξυδιά, του Προέδρου της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Απ. Καπράνα, των μελών του Δ.Σ., του προσωπικού και των μελών των Εργαστηρίων Τέχνης.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας σχετικά με τη λειτουργία των εργαστηρίων τόνισε τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή, θέλοντας να συμβάλει  στην εικαστική μόρφωση και στην αισθητική καλλιέργεια παιδιών, νέων και ενηλίκων της πόλης μας, στηρίζει ενεργά τη λειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης και το προσωπικό τους, ώστε οι σπουδαστές να αποκομίσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερα οφέλη από τη παρακολούθηση και τη συμμετοχή τους στα τμήματα των Εργαστηρίων.

Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου και να συγχαρώ τους δασκάλους των Εργαστηρίων Τέχνης για τη σοβαρή δουλειά που κάνουν.

Καλώ,  τους δημότες και ιδιαίτερα τους νέους της πόλης μας, που θέλουν να αναπτύξουν την καλλιτεχνική και εικαστική παιδεία, να εμπιστευθούν τα Εργαστήρια Τέχνης και είμαι βέβαιος πως θα μείνουν απολύτως ικανοποιημένοι από την υψηλή ποιότητα των σπουδών.»

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των Εργαστηρίων Τέχνης κ. Ηλ. Κολιός είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά αυτής της δομής του Δήμου, γιατί βοηθάει άτομα όλων των ηλικιών να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από την ενασχόλησή τους με την Τέχνη και τον πολιτισμό, καλλιεργώντας το ταλέντο τους.

Στα Εργαστήρια Τέχνης λειτουργούν αυτή τη στιγμή 8 Τμήματα:

  • Παιδικό Ζωγραφικής
  • Παιδικό Κεραμικής
  • Εφηβικό Ζωγραφικής
  • Τμήμα Προετοιμασίας Ελεύθερου- Γραμμικού Σχεδίου για ΑΕΙ
  • Τμήμα Προετοιμασίας για Σχολή Καλών Τεχνών
  • Τμήμα Ενηλίκων Ζωγραφικής
  • Τμήμα Ενηλίκων Καραμικής
  • Τμήμα Ενηλίκων Αγιογραφίας

Συνολικά ο αριθμός των μελών των Τμημάτων αυτών ανέρχεται σε 260 άτομα.

Προηγούμενο άρθρο Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΑΕΔ για το 2009
Επόμενο άρθρο Ξανά στα μπλόκα η ηγεσία της Ν.Α. Καρδίτσας