Δράσεις του Επιμελητηρίου Καρδίτσας


Πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη στην αρχή κάθε έτους εκδήλωση «Δεξίωση-κοπή πίτας» του Επιμελητηρίου μας. Στην εκδήλωση αυτή , που έγινε στις 17-1-2009, στο ξενοδοχείο  «ΚΙΕΡΙΟΝ» , παρευρέθηκε πλήθος επισήμων και μελών του Επιμελητηρίου μας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής και Θρησκευμάτων κος Σπύρος Ταλιαδούρος. Παρών ήταν ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας,  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, Βουλευτές του Νομού, ο Νομάρχης Καρδίτσας, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Δήμαρχοι του Νομού, Εκπρόσωποι του ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο Αντιπρόεδρος  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών ,  εκπρόσωποι των φορέων του Νομού , εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου.  Κατά τη Διάρκεια της εκδήλωσης,  ύστερα από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου βραβεύτηκαν τέσσερις επιχειρήσεις του Νομού, για την προσφορά τους όσο και την παρουσία τους στον επιχειρηματικό κόσμο. 

Α) Καινοτόμα Προϊόντα:

1. «ΜΟΝΟΘΕΡΜ ΑΒΕΕ» με αντικείμενο επιχείρησης «Παραγωγή Μονωτικών Υλικών, Τζαμιών, Κρυστάλλων κλπ» και «ΣΠΙΤΙ ΑΒΕΕ»  με αντικείμενο επιχείρησης «Παραγωγή Τρισδιάστατου Δομικού Πλέγματος κλπ» του Τμήματος Μεταποίησης.

2. «ΙΠΠΟΤΟΥΡ ΑΕ»  με αντικείμενο επιχείρησης «Ιπποφορβείο – Παραγωγή Μανιταριών» του Τμήματος Μεταποίησης.

Β) Εξαγωγική Δραστηριότητα και Συμμετοχή σε Εκθέσεις:

1. «ΜΟΝΟΤΙΚΙ ΑΕΒΕ» με αντικείμενο επιχείρησης «Κατασκευή Μονώσεων Κτιρίων – Παραγωγή Μονωτικών Υλικών και Χημικών Προϊόντων» του Τμήματος Μεταποίησης.

Γ) Αποκλειστική αντιπροσώπευση ξένου οίκου:  

1. «ΚΟΥΡΚΑΚΗΣ ΒΑΙΟΣ» με αντικείμενο επιχείρησης «Εισαγωγή και Εμπορία Παιδικών παιχνιδιών» του Εμπορικού Τμήματος.

Η εκδήλωση σημείωσε επιτυχία , οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια στην Επιτροπή που είχε αναλάβει το βάρος της όλης διοργάνωσης, δηλ. τους κ.κ. Κονταξή Δημήτριο, Γκούρλα Αθανάσιο και Ταμπακλή Ηλία. Στην εκδήλωση τέλος προσφέρθηκαν βασιλόπιτα, διάφορα εδέσματα, ποτά, κρασιά, αναψυκτικά κλπ , σε εφαρμογή προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ., ενώ η συνολική δαπάνη κυμάνθηκε στο ύψος που είχε καθορισθεί από το Δ.Σ. Παραγωγοί του Νομού και μέλη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας τους οποίους και ευχαριστούμε για την ανταπόκριση, πρόσφεραν τα κρασί-τσίπουρο για τις ανάγκες της Δεξίωσης.  Ολοκληρώθηκε η λειτουργική καταγραφή των χώρων του υπό σχεδιασμού κτιρίου του Επιμελητηρίου, στον χώρο που μας έχει παραχωρηθεί .  Για την εκπόνηση των πρώτων βασικών σχεδίων, τα οποία έχει στα χέρια του το Επιμελητήριο Καρδίτσας,  εργάστηκαν άοκνα και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ η κα Πιπίτσα Φιλίππου-Τσιώνα και οι συνεργάτες της.  Πολύτιμη επίσης ήταν η βοήθεια του κ. Θωμά Αηδόνη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στέκεται αρωγός στο τόσο σημαντικό αυτό εγχείρημα. Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός που Επιμελητηρίου οικονομικού έτους 2009 από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Συμμετοχή του Προέδρου κου Κων/νου Ψημμένου στην ετήσια εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στις 2/1/2009. Συμμετοχή του Προέδρου, μελών της Δ.Ε. και του Δ.Σ. ως και της  Διευθύντριας  και υπηρεσιακών παραγόντων σε πληθώρα συσκέψεων, ομιλιών, ημερίδων, εκδηλώσεων, συνεδριάσεων κ.λ.π., που έγιναν από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. , μέχρι  σήμερα στην Καρδίτσα και άλλες περιοχές της Χώρας. Αποστολή στο Επιμελητήριό μας διαφόρων ανακοινώσεων για Διεθνείς Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού διοργάνωση Εμπορικών Αποστολών, προκηρύξεων διαγωνισμών ως και προσφορές και ζητήσεις οίκων του εξωτερικού. (Για όλα αυτά έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις στον τύπο και δημοσίευση στο site Επιμελητηρίου www.karditsacci.gr).

Προηγούμενο άρθρο Οδοιπορικό στα μνημεία του Νομού Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νίκαια, Προμαχώνας, Κρήτη… τελευταίες εστίες αντίδρασης