11 Νέα νηπιαγωγεία κατασκευάζονται στην Καρδίτσα


Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την κατασκευή σχολείου και κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη.

Σύσκεψη στον ΟΣΚ παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Σπύρου Ταλιαδούρου και του Νομάρχη Φώτη Αλεξάκου.

Σύσκεψη εργασίας για θέματα Σχολικής Στέγης του Νομού Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Παιδείας κ. Σπύρου Ταλιαδούρου, του Νομάρχη  Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου, του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΚ κ. Παναγιώτη Παταργιά, του Προέδρου του ΟΣΚ κ. Θεόδωρου Καρλαύτη, του Γενικού Διευθυντή του ΟΣΚ κ. Αλκιβιάδη Καλογήρου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Νομάρχης Καρδίτσας παρέδωσε πλήρη φάκελο για την κατασκευή 11 νηπιαγωγείων κατά την προγραμματική περίοδο 2009-2012. Αποφασίστηκε ότι η κατασκευή 3 Νηπιαγωγείων τουλάχιστον θα ξεκινήσει μέσα στο 2009. Παράλληλα, ετοιμάζεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την ανέγερση Ειδικού Σχολείου ΑΜΕΑ και του Κλειστού Γυμναστηρίου ευθύς ως δοθούν στον ΟΣΚ τα τοπογραφικά σχέδια των οικοπέδων.

Επίσης θα εκταμιευθεί στην Νομαρχιακή Διεύθυνση Καρδίτσας το ποσό των 700.000 ευρώ που αφορά σε έργα που έχουν ολοκληρωθεί με βάση την προγραμματική συμφωνία του ΟΣΚ με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας και παραδόθηκαν στον ΟΣΚ οι πιστοποιήσεις τους, το ποσό των 500.000 ευρώ που αφορά σε πιστώσεις του 2008 για έργα που ήδη έχουν ολοκληρωθεί καθώς και 151.886 ευρώ για έργα αντικατάστασης στοιχείων αμιάντου.

Τα προτεινόμενα νηπιαγωγεία για κατασκευή είναι τα εξής:

1. 22ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας

2. 33ο και 35ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας

3. 14ο και 25ο Νηπιαγωγείο Καρδίσας

4. 7ο, 23ο και 38ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας

5. 3ο Νηπιαγωγείο Σοφάδων

6. 4ο Νηπιαγωγείο Παλαμά

7. 27ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας

8. 40ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας

9. 16ο και 24ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας

10. Νηπιαγωγείο Αγναντερού

11. Νηπιαγωγείο Καλλιθήρου

Ο Υφυπουργός Παιδείας μετά το πέρας της σύσκεψης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης μόνο υψηλής ποιότητας Παιδεία η οποία θα τους εξασφαλίζει την ισότητα στην εκκίνηση της πορείας τους, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

Προωθούμε σε όλη την Ελλάδα την ανέγερση 1.233 εκσυγχρονισμένων σχολικών μονάδων, έτσι ώστε να δημιουργείται η αίσθηση οικειότητας του μαθητή προς το σχολείο. Η εκπαίδευση των μαθητών και η διδασκαλία των δασκάλων  πρέπει να στηριχτεί σε βασικές υποδομές, που θα τους βοηθήσουν να λειτουργήσουν με καλύτερη οργάνωση και μεθοδικότητα στη διεξαγωγή των μαθημάτων τους.

Ειδικότερα, στο Νομό Καρδίτσας υλοποιήθηκε ένα τεράστιο έργο αναβάθμισης των υποδομών αυτών. Κατασκευάστηκαν 22 νέα σχολεία, έγιναν εκτεταμένες προσθήκες και βελτιώσεις σε 31 σχολεία ενώ ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα απομάκρυνσης αμιάντου από όλες τις σχολικές μονάδες που είχαν στοιχεία αμιάντου. Το συνολικό κόστος των κατασκευών και των βελτιώσεων ανήλθε περίπου στο ποσό των 22.200.000 ευρώ. Παράλληλα δόθηκε επιχορήγηση άνω των 3.000.000 στους ΟΤΑ για έργα επισκευής και συντήρησης των Σχολικών Κτιρίων στο Νομό Καρδίτσας.

Στον πενταετή σχεδιασμό για το 2008 – 2013, μέρος του οποίου συζητήσαμε στην σημερινή σύσκεψη, έχει προγραμματισθεί η κατασκευή 27 νέων σχολικών κτιρίων καθώς και επισκευές σε 79 κτίρια Δημοτικών Σχολείων και Δημοτικών και σε 32 Γυμνάσια Λύκεια και ΤΕΕ του Νομού Καρδίτσας. Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί η ανέγερση, κτιρίου στέγασης φοιτητικής εστίας του ΕΙΝ και κτιρίων Δημόσιας Βιβλιοθήκης και Γενικών Αρχείων του Κράτους».

Προηγούμενο άρθρο 15 νέοι εθελοντές θα στελεχώσουν τον Ερυθρό Σταυρό Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σαν Α.Ε. θα λειτουργεί πλέον το Παυσίλυπο