Οι σχολικές χορωδίες έδωσαν πολλές υποσχέσεις


Εντυπωσιακή υπήρξε η εκδήλωση με τις σχολικές χορωδίες και κατενθουσίασε τον κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα.

Πολλές υποσχέσεις έδωσαν για το μέλλον τους οι σχολικές χορωδίες και έδωσαν σάρκα και οστά στην 1η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι. Ν. της Αγίας Σοφίας στα πλαίσια του 26ου Διεθνές Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Με ενθουσιασμό, ζεστασιά και όρεξη οι παιδικές φωνές, αγοριών και κοριτσιών πλημμύρισαν την αίθουσα και έδωσαν μεγάλη ηθική ικανοποίηση αλλά και αισθητική απόλαυση στο κοινό που κατέκλυσε ασφυκτικά την αίθουσα.

Όμορφες, καλοδουλεμένες, δεμένες χορωδίες, πειθαρχημένες παρουσίασαν γνωστά τραγούδια, ελαφρο-λαϊκού ρεπερτορίου μονοφωνικά κυρίως κατάλληλα στο να ενθουσιάσουν και τον πιο «άμεσο» ακροατή.

Όλες οι χορωδίες εισέπραξαν πολλά χειροκροτήματα και την αγάπη του κοινού, ενώ οι καθηγητές μουσικής που τις διεύθυναν, έδειξαν ότι έχουν την ικανότητα, να ασχοληθούν με τη χορωδιακή μουσική.

Συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά που κοπίασαν και δούλεψαν και στους γονείς τους, αλλά κυρίως στους δασκάλους Μουσικής και τους διευθυντές των Σχολείων.

Στη συνάντηση σχολικών Χορωδιών της Κυριακής έλαβαν μέρος :

1) Η σχολική Χορωδία των 6ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων Καρδίτσας υπό την Διεύθυνση της Καθηγήτριας μουσικής κ. Τσακπίνογλου Ευτέρπης.

2) Η σχολική Χορωδία του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας υπό την διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής κ. Ντίνας Εγγλέζου.

3) Η σχολική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Μητρόπολης υπό την Διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής κ. Ιωάννας Γκερμπεσιώτη.

4) Η παιδική και νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά υπό την Διεύθυνση της κ. Λιάννας Μίσσα.

5) Η Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης, υπό την Διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

6) Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Παλαμά υπό την Διεύθυνση του κ. Ευάγγελου Πέτρου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η αναβάθμιση του έργου του καθηγητή μουσικής στη σχολική μονάδα και η ανάδειξη της δουλειάς του μέσα από ένα μόνιμο χορωδιακό θεσμό, όπως είναι το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Οι καλύτερες σχολικές χορωδίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαμέσου των σχολικών χορωδιακών συναντήσεων που καθιερώνονται, θα έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό και σε σημαντικά Φεστιβάλ.

Προηγούμενο άρθρο Από τις 2 Φεβρουαρίου η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Kάμπου