Να παραχωρηθεί το parking στον Δήμο Καρδίτσας


Στην κοινωνία μας  τα προϊόντα συνεχίζουν ν’ αυξάνονται με τρόπο ασύμμετρο ως προς τους ίδιους τους σκοπούς τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το αυτοκίνητο, το οποίο έχει ξεπεράσει ήδη τη χρήση του ως εργαλείο και έχει γίνει μέσο ατομικής προβολής και κοινωνικής καταξίωσης. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καρδίτσας και κυρίως του παρκαρίσματος, είναι το γνωστό κάθε μεγάλης ελληνικής πόλης η οποία γνώρισε γρήγορη, άναρχη και χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ανάπτυξη. Από τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας γίνονται προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος (κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – δημιουργία υποδομής μέσων μαζικής μεταφοράς και διαμόρφωση συνείδησης χρήσης τους από τους κατοίκους, κατασκευή χώρων στάθμευσης). Οι υποδομές όμως που προγραμματίζονται για το κυκλοφοριακό δεν θα λύσουν το πρόβλημα, εάν παραλλήλως δεν βρεθούν περισσότεροι δημοτικοί χώροι στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης μας. Σήμερα λοιπόν, πραγματοποιήθηκε η εξ αναβολής δημοπρασία για το χώρο στάθμευσης στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, η δημοτική κίνηση «Αυτοδιοικητική Αλλαγή» με επικεφαλής τον κ. Αποστόλη Μπουγουλιά πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, προκειμένου να ακυρωθεί η δημοπρασία και να παραχωρηθεί το πάρκινγκ στο Δήμο Καρδίτσας έναντι συμβολικού αντιτίμου προς την Ιερά Μητρόπολη. Την επιστολή αυτή η δημοτική κίνηση την παρέδωσε στον επικεφαλής της δημοπρασίας και υπεύθυνο του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού Αρχιμανδρίτη Αχίλλιο Σιώκα, ενώ θα την κοινοποιούσαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο και στον  Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βερίλλη. Η επιστολή αναφέρει:

«Με δεδομένη την κοινωνική ευαισθησία της Εκκλησίας και του σημερινού Μητροπολίτη μας  προσωπικά, απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα

Ζητάμε

  1. Να ματαιωθεί η σημερινή δημοπρασία για την εκμετάλλευση από ιδιώτη επιχειρηματία του χώρου PARKING, ιδιοκτησίας του Αγ. Κων/νου.
  2. Η εκκλησία να παραχωρήσει το ιδιόκτητο οικόπεδό της έναντι συμβολικού ενοικίου στο Δήμο Καρδίτσας για την εκμετάλλευσή του σαν χώρο PARKING, όπως είναι χαρακτηρισμένο από το Σχέδιο πόλης.
  3. Το τιμολόγιο για τη στάθμευση να είναι το ίδιο με αυτό των άλλων χώρων που ήδη εκμεταλλεύεται ο Δήμος Καρδίτσας.
  4. Σε συνεργασία Δήμου Καρδίτσας και Εκκλησίας να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή υπογείου γκαράζ στην περιοχή και πιθανά πολυόροφου γκαράζ στη θέση του οικοπέδου. Μια τέτοια λύση θα εξυπηρετεί τόσο τους ενορίτες του Αγ. Κων/νου όσο και τους πολίτες και επισκέπτες της Πρωτεύουσας του Νομού.

Με τη διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση είναι καθήκον όλων των τοπικών φορέων ανάλογα με τις δυνατότητές τους να επιδείξουν στην πράξη την κοινωνική τους ευαισθησία.

Πρέπει να στηρίξουμε όλοι μας την τοπική μας οικονομία, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους της πόλης μας». 

Προηγούμενο άρθρο Οι Νέοι Αγρότες σε κάθε μορφής αγωνιστικές αγροτικές διεκδικήσεις
Επόμενο άρθρο Γενική περιγραφή του Δ. Μουζακίου