Πολλές οι δραστηριότητες της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης το 2008


Την πίτα της έκοψε με την παρουσία του Νομάρχη Καρδίτσας κ. Αλεξάκου και του Αντινομάρχη κ. Παπάρα.

Με τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Καρδίτσας για το 2008, τελείωσε η ετήσια γενική συνέλευση της διεύθυνσης, την οποία ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με την παρουσία του Νομάρχη Καρδίτσας κ. Αλεξάκου και του Αντινομάρχη κ. Παπάρα. Ο Διευθυντής κ. Χρήστος Σακελλαρίου κατά την διάρκεια του απολογισμού, τόνισε:

  1. ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ.

α)  Πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών. Το πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται το έτος 1996. και μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 3.067 αγρότες .Οι τελευταίες εντάξεις στο πρόγραμμα έγιναν στο τέλος  του έτους 2006. Ένα πρόγραμμα που δεν είχε επιτυχία στη φιλοσοφία του γιατί οι περισσότερες εκμεταλλεύσεις ήταν οριακές και δεν συμπεριλήφθησαν  οι αμιγείς κτηνοτρόφοι. Το μόνο θετικό ήταν η μεταβίβαση των εκμεταλλεύσεων από γονείς σε διαδόχους τα παιδιά τους. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στα πλαίσια του Δ΄Π.Κ.Σ.

Κατά την διάρκεια του 2008 εκδόθηκαν αποφάσεις που αφορούσαν αλλαγές στους δικαιούχους και στους διαδόχους καθώς και αποφάσεις επιβολής ποινών λόγω μη τήρησης των προϋποθέσεων ένταξης.

β)   Εξισωτική αποζημίωση: Το πρόγραμμα αυτό άρχισε με την είσοδο της χώρας μας στην Ε.Ε. το 1981 με 3600 εκμεταλλεύσεις των ορεινών περιοχών .

Το 2008 οι αιτήσεις υποβλήθηκαν στην Ε.Α.Σ. Καρδίτσας και οι πληρωμές γίνονται από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Η ενημέρωση των παραγωγών και οι έλεγχοι γίνονται από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης.

γ)    Συνεργατισμός – Ομάδες παραγωγών: Λειτουργεί η ομάδα παραγωγών μετα-ποίησης βιομηχανικής τομάτας << ΔΗΜΗΤΡΑ >> με έδρα το Δ.Δ. Φίλιας είναι σε καλό δρόμο και υλοποιεί πενταετές πρόγραμμα δράσης 2005-2009  οι παραγωγοί της όμως μπορούν να δραστηριοποιηθούν και σε άλλα πρωτογενή προϊόντα (άλλα κηπευτικά ).

Το 2006 ξεκίνησε και άλλη ομάδα παραγωγών ( καρπούζια – πεπόνια) αλλά δεν καρποφόρησε η λειτουργία της γιατί δεν πληρούσε τα ελάχιστα κριτήρια αναγνώρισης ( 20 μέλη 250.000 € .)  Ο έλεγχος των ομάδων παραγωγών, αξία παραγωγής και η αξιολόγηση – έγκριση των επιχειρησιακών προγραμμάτων γίνεται από 2 τριμελείς επιτροπές υπαλλήλων της υπηρεσίας (διαφορετικά άτομα ).

Ελέγχουμε τις δραστηριότητες και επενδύσεις δύο ομάδων παραγωγών του νομού Τρικάλων , οι οποίες υλοποιούνται στο νομό Καρδίτσας.

2.   ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

α) Περιβαλλοντικό πρόγραμμα μείωσης της Νιτρορύπανσης στο Θεσσαλικό κάμπο. Πληρώθηκαν 3.112 παραγωγοί με σύνολο στρεμμάτων 286.769 και 14.714.091,00 ευρώ  για δραστηριότητες του προγράμματος το έτος 2007 . Το 2008 είναι έτοιμα , εστάλησαν για πληρωμή 1691 δικαιολογητικά πληρωμής παραγωγών και τα υπόλοιπα είναι έτοιμα για αποστολή.

β) Πρόγραμμα διατήρησης Εκτατικών Καλλιεργειών που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση .Υποβλήθηκαν 3 αιτήσεις από τις οποίες η μία ανακλήθηκε  με αριθμό στρεμμάτων 70,6 και αντιστοιχεί το ποσόν των 1772.06 ευρώ.  Οι λόγοι που δεν υπήρξε ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αυτό είναι η Νιτρορίπανση και η έλλειψη γενετικού υλικού.

γ) Εκδόθηκαν περίπου 536 βεβαιώσεις για έκδοση αδειών αγροτικών αυτοκινήτων.

δ) χορηγήθηκαν 25 βεβαιώσεις χρήσεων γης για την εξαίρεση από την κατεδάφιση ποιμνιοστασίων και 40 βεβαιώσεις για την χοροθέτηση επενδύσεων.

3.  ΤΜΗΜΑ ΖΩΪΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Εφαρμοσθέντα προγράμματα:

α)  Βιολογική Κτηνοτροφία: Εντάχθηκαν 13 μονάδες και ενισχύθηκαν με το ποσό των 214.842,96 €. (  140 χοιρινά , 2310 αιγοπρόβατα , 220 βοοειδή).

β) Απειλούμενες με εγκατάλειψη φυλές Ζώων: όπως άλογο Πίνδου, Θεσσαλίας εντάχθηκαν 28 παραγωγοί. 61 άλογα ,571 πρόβατα (Καλαρίτικο πρόβατο) ποσό ενίσχυσης 36051 ευρώ

γ) Μελισσοκομία : Ένταξη στο Μητρώο νέων μονάδων είκοσι (20) με 800 κυψέλες, θεωρήθηκαν 100 βιβλιάρια με 20.000 κυψέλες έχουμε αύξηση της μελισσοκομίας στο νομό , φθάσαμε τις 55.000 Ευρωπαϊκές κυψέλες, οικονομική ενίσχυση αντικατάστασης κυψελών 129 μελισσοκόμων με ενίσχυση 44.100 €.  Τεχνική στήριξη μελισσοκόμων     54     ( Σχέδια Βελτίωσης ) 16865 κυψέλες και 50595,00 ευρώ.

δ)  Πριμοδότηση γαλακτοπαραγωγής. Ενισχύθηκαν 700 κτηνοτρόφοι

ε)  Εκτατικοποίηση ( πρόγραμμα) εντάχθηκαν 15 κτηνοτροφικές μονάδες 2617 αιγοπρόβατα

στ) Επιτόπιοι έλεγχοι 70 κτηνοτροφικών μονάδων για εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων που κατασκευάσθηκαν πριν της 20 / 3 / 2003 .

ζ)  Έλεγχοι όλο το χρόνο για την ταξινόμηση Βοείου κρέατος, έλεγχοι για το σύστημα υποχρεωτικής σήμανσης.

η)    Χορήγηση αδειών κτηνοτροφικών μονάδων 60

θ)    Ζωοτροφές Δειγματοληψίες, έγκριση, εγγραφές.

Ι)    Ενημερώσεις για τη σωστή διατροφή των ζώων, επιλογή κατάλληλων φυλών, χορηγήσεις βεβαιώσεων ποσόστωσης γάλακτος, ενισχύσεις αιγοπροβείου γάλακτος.

4.   ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

α)  Βιομηχανική Τομάτα

Α Στην ομάδα παραγωγών ΑΣΟΠ ΔΗΜΗΤΡΑ

Διοικητικός και λογιστικός έλεγχος εγγράφων

Έλεγχος πληρωμής εμπορικής αξίας βιομηχανικής τομάτας από βιομηχανία μεταποίησης προς ομάδα παραγωγών ΔΗΜΗΤΡΑ . Αφορά ποσότητα 14.289.780 κιλά βιομ. Τομάτας.

Β) στη βιομηχανία μεταποίησης ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ

 Διοικητικός και Λογιστικός έλεγχος της ομάδας παραγωγών σύνταξη έκθεσης ελέγχου έλεγχος της μεταποιητικής μονάδας για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων καταμέτρηση αποθεμάτων τελικών προϊόντων. Η εισκομισθείσα πρώτη ύλη για μεταποίηση ανήλθε σε 64.839.402 κιλά . Η ποσότητα που ελέγχθηκε από την Υπηρεσία μας ανήλθε σε 6.165.696 κιλά και αντιστοιχεί σε ποσοστό 9.5%

β)  Αποξηραμένες ζωοτροφές Βιομηχανία επιτόπιος έλεγχος εκτάσεων και έλεγχος της βιομηχανίας ( Διοικητικός – Λογιστικός – Ποιοτικός ) σύνταξη έκθεσης ελέγχου διαβίβαση φακέλων οικονομικής ενίσχυσης μηδικής ποσότητας ζωοτροφών 3.326.000 κιλά σε πέλετς, ποσό ενίσχυσης 110.000 ευρώ

γ)   Δωρεάν Διανομή Τροφίμων έλεγχος δικαιολογητικών επιλεξιμότητα φορέων Διανομής, ποιοτικός – ποσοτικός έλεγχος προϊόντων.

Χορηγήθηκαν

α) 933.000 κιλά φέτα για όλη την Ελλάδα καθότι ο νομός μας ήταν κέντρο διανομής για όλη τη χώρα

β) 60.000 κιλά τυρί φέτα για το νομό μας

γ) 75.000 κιλά μακαρόνια για το νομό μας

 λλ

ζ)  Χορήγηση βεβαιώσεων σε παραγωγούς για το μέγεθος των εκμεταλλεύσεων, πρόωρη σύνταξη, ενστάσεις κ.λ.π.  

θ) Ελαιόλαδο διοικητικός έλεγχος νέων και τροποποιητικών δηλώσεων και καταγραφή στο ελαιοκομικό μητρώο.

5.  ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

α)    Τομέας ποιοτικού ελέγχου.

  1. Έλεγχος στις Γεωργικές Βιομηχανίες και στο Τελωνείο για μεταποιημένα προϊόντα (έλεγχος πρώτης ύλης, λήψη δειγμάτων)
  2. Ποιοτικός έλεγχος νωπών και υπερκατεψυγμένων (SUPER MARKET’S και Λαϊκή Αγορά)
  3. Ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος εξαγομένων νωπών προϊόντων στον τόπο φόρτωσης.

β)     Φυτουγειονομικός έλεγχος

1. Έλεγχος πιστοποιητικών προελέγχου στα εκκοκκιστήρια, πιστοποιητικά ελέγχου στο Τελωνείο, Βεβαιώσεις εισαγωγής ξυλείας.

2. Έλεγχος υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων με δειγματοληψίες στις λαϊκές αγορές και καταστήματα πώλησης νωπών γεωργικών προϊόντων.

γ)    Φυτοπροστασία

  1. Έλεγχος καταστημάτων πώλησης γεωργικών φαρμάκων, έκδοση αδειών ανανέωση παλαιών αδειών έλεγχος φαρμάκων στα καταστήματα.
  2. Επισκέψεις σε αγρούς και θερμοκήπια, αγροτικές προειδοποιήσεις, αποστολή δειγμάτων σε ερευνητικά κέντρα.
  3. Ακριδοκτονία, Έγιναν ψεκασμοί σε εστίες ακρίδων σε Δ.Δ. Φύλλου και Παλαμά.

Αρουραιοκτονία δόθηκαν φάρμακα σε φορείς για την αντιμετώπιση αρουραίων των αγρών.

  1. ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΗΣ

Το Τμήμα Πολιτικής Γης έχει την ευθύνη του συντονισμού των Αναδασμών και την διοικητική αλληλογραφία ( αποστολή προσκλήσεων , σύνταξη πρακτικών ,συγκέντρωση αιτήσεων ,ενστάσεων , εκλογές για την ανάδειξη λαϊκών μελών για τις επιτροπές Αναδασμού και Εμπειρογνωμόνων , έκδοση Νομαρχιακών αποφάσεων για κύρωση αναδασμών , έκδοση τίτλων κυριότητας κυρωμένων Αναδασμών κ.λ.π.

1. Αναδασμοί . Συντάχθηκαν οι αποφάσεις κύρωσης των αναδασμών Καππά – Χάρματος και Παλιουρίου . Περατώθηκαν οι αναδασμοί Μητρόπολης, Φύλλου και Καλιθήρου και προχώρησαν οι εργασίες στα αγροκτήματα Αγιοπηγής, Μαύρικα και Γεωργικού, οι οποίοι προβλέπεται να περατωθούν το έτος 2009 .Διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη λαϊκών μελών αγροκτήματος Μάρκου .

2. Επιτροπή του Αρθρ. 22 Ν. 674/77. Εξεδόθησαν 50 γνωμοδοτήσεις και ισάριθμες αποφάσεις Νομάρχη που αφορούν διόρθωση κτηματολογικών στοιχείων κυρωμένων αναδασμών.

3. Εξεδόθησαν 40 παραχωρητήρια που προέκυψαν από συμπληρώσεις και διορθώσεις κτηματολογικών στοιχείων αγροκτημάτων και συνοικισμών.

4. Εξεδόθησαν 300 βεβαιώσεις καταλληλότητας αγρών και απαντήθηκαν αιτήματα κτηματιών σε θέματα εποικισμού.

5. Έγινε η σύνταξη των ετησίων προγραμμάτων Εποικισμού και Αναδασμού καθώς και ο απολογισμός του προγράμματος Αναδασμού.

7.   ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

  1. Σύνταξη προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων της Υπηρεσίας, Λογιστική παρακολούθηση της ανάθεσης των διατιθέμενων πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων σ’ αυτή.
  2. Μισθοδοσία μονίμου και επι συμβάσει προσωπικού της Υπηρεσίας.
  3. Εγγραφές στο Πρωτόκολλο 16.453
  4. Συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές της Υπηρεσίας.

8.    ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Α.     ΓΡΑΦΕΙΟ  Ο.Δ.Γ.Ε.

  1. Επενδύσεις στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις. Έγινε παρακολούθηση υλοποίησης και παραλαβή επενδύσεων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις  που είχαν ενταχθεί στο μέτρο 1.1 του ΕΠ ΑΑ-ΑΥ 2000-2006 και το μέτρο 2.1 του ΠΕΠ Θεσσαλίας . Παρελήφθησαν 36 επενδυτικά σχέδια βελτίωσης συνολικού ύψους 4.180.898 ευρώ και κατεβλήθησαν ενισχύσεις ύψους 1.933.655 ευρώ.
  2. Μέτρα μείωσης του κόστους Γεωργικών Κατασκευών. Υποβλήθηκαν πέντε  (5) αιτήσεις και καταβλήθηκε το ποσόν των 15.468,53 ευρώ

Β.     ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

    1) Έγινε   παραλαβή 58 γεωργικών εκμ/σεων Νέων Γεωργών για καταβολή σαυτούς της β΄και τελικής δόσης του πριμ πρώτης εγκατάστασης και χορηγήθηκε το ποσόν των 227.100 ευρώ ( η πρώτη δόση που αντιστοιχεί στο 70% του πριμ καταβλήθηκε με την έγκριση του φακέλου τα προηγούμενα χρόνια).

   2) Ν 2520 /97 ( όπως τροποποιήθηκε από τον Ν3399/05)

  α) Υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν 107 μελέτες βιωσιμότητας για αγορά γης με σκοπό την επιδότηση επιτοκίου δανείου συνολικού ύψους επενδύσεων 3.260.000 ευρώ

  β) Χορηγήθηκαν 377 βεβαιώσεις κυρίου επαγγέλματος αγρότη και  νέου αγρότη για να τύχουν οι ενδιαφερόμενοι των ωφελημάτων του ανωτέρω νόμου ( φοροαπαλλαγές κ.λ.π.)

Γ.     ΓΡΑΦΕΙΟ   R.I.C.A (ΔΙΚΤΥΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ)

Καταγραφή στοιχείων εκμεταλλεύσεων για τη διαπίστωση της οικονομικής  κατάστα-σης  της Ελληνικής γεωργίας. Ελέγχονται 90 εκμεταλλεύσεις, στους δε παραγωγούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δίδοντας οικονομοτεχνικά στοιχεία διανεμήθει  το ποσό των 11.700 €.

Δ.    ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 Πιστοποιήθηκαν το έτος 2008   οκτώ (8) εγκεκριμένοι φάκελοι για επενδύσεις μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων που αναφέρονται:

2 σε γαλακτοκομικά προϊόντα

1 σε αρωματικά φυτά

2 σε αλλαντικά

2 σε σφαγεία

1 στη τυποποίηση των οπωροκηπευτικών

Συνολικού ύψους επιλέξιμης δαπάνης 5.731.000 €.

Πληρώθηκαν το έτος 2008 φορείς που υλοποίησαν τις επενδύσεις τους αριθμός εφτά (7) συνολικού ύψους επιλέξιμων δαπανών 3.745.295 €.

9.   ΤΜΗΜΑ  ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ & ΑΜΠΕΛΟΥ

Το Τμήμα Οπωροκηπευτικών & Αμπέλου ασχολείται με τις δραστηριότητες του ελέγχου και της παρακολούθησης των α) κηπευτικών και οπωροφόρων δένδρων. β) τον έλεγχο και την αδειοδότηση των Θερμοκηπιακών μονάδων. γ) Τον έλεγχο και την παρακολούθηση των ανθοκομικών και ανθοθερμοκηπιακών μονάδων. δ) την εφαρμογή των προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας ε) Του μέτρου 3.12 κατασκευή αναβαθμίδων για την προστασία επικλινών εδαφών. Στ) Του μέτρου 3.13 διατήρηση έκτασης για την προστασία της άγριας πανίδας. ζ) Την εφαρμογή του προγράμματος Μακροχρόνιας παύσης η) Την εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης αμπελώνων και την ενημέρωση για την τήρηση Αμπελουργικού μητρώου.

 θ) Παραλαβή και τακτοποίηση των δηλώσεων συγκομιδής των αμπελοκαλλιεργητών καθώς και των δηλώσεων παραγωγής των οινοποιείων.

Το τμήμα είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση της Οικολογικής Γιορτής.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

  1. ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: Ενταγμένοι  212 παραγωγοί με 15194.08 στρ.  πληρώθηκαν  το έτος 2008 με το ποσόν των 812.910,57 ευρώ και αφορούν δραστηριότητες του έτους 2007
  2. ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΑΥΣΗ: Ενταγμένοι παραγωγοί έξη (2) και 4876 στρ. πληρώθηκαν με το ποσό 131.882,42 ευρώ . Στο αρχικό πρόγραμμα είχαν ενταχθεί (6) , αλλά οι τέσσερες απεντάχθηκαν με απόφαση του Υπουργείου.
  3. ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ & ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ : Παραγωγοί που  εντάχθηκαν στο πρόγραμμα 14   στρέμματα 60.7 πληρώθηκαν  με ποσό των 38.466,00 €υρώ
  4. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ: Χορηγήθηκαν το έτος 2008 683 δικαιώματα για αντίστοιχα στρέμματα σε 69 παραγωγούς.

Επίσης το 2008 υπεβλήθησαν στην υπηρεσία μας 47 αιτήσεις για 587,7 δικαιώματα αμπελοκαλλιέργειας από το Εθνικό Αποθεματικόγια τα οποία δεν απάντησε ακόμα το Υπουργείο.

Από το έτος 2008 άρχισε και εφαρμόζεται το πρόγραμμα της οριστικής εγκατάλειψης αμπελώνων με πριμοδότηση. Υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας 28 αιτήσεις για 129,3 στρ. με ποσό ενίσχυσης 97.750,80 ευρώ. Εγκρίθηκαν 12 αιτήσεις για 66.9 στρ. και ποσό ενίσχυσης 50.576,40 ευρώ

Σχετικά με την αναδιάρθρωση και μετατροπή  αμπελώνων για το έτος 2008-2009 υποβλήθηκαν 59 αιτήσεις με 614.6 στρ. που αντιστοιχούν στο ποσό των 399.961.30 ευρώ Εγκρίθηκαν 12 αιτήσεις με 203.6 στρ. και το ποσό 170.072.00 ευρώ. Το 2008 ικανοποιήθηκε το αίτημά μας προς το Υπουργείο για εμπλουτισμό για επιπλέον ποικιλιακό δυναμικό στην αμπελοκαλλιέργεια  καθώς και η αναγνώριση του Τοπικού οίνου Καρδίτσας.

Στο Νομό μας λειτουργούν δύο οινοποιεία και 6 εμφιαλωτήρια  και υπάρχει ενδιαφέρον για έγκριση νέων οινοποιείων και επέκταση των υπαρχόντων.

10.    ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 Το Τμήμα πληροφορικής είναι στελεχωμένο με δύο χειριστές Η/Υ . Εξέδωσε το 2008  :

  1. Για το Μητρώο Αγροτών 700 βεβαιώσεις
  2. Για το Μητρώο Οπωρ/κων  170       »»

Επίσης στέλνει στο Υ.Α.Α.&Τα τα στοιχεία

  1. Ελαιοκομικού Μητρώου
  2. Αμπελουργικού Μητρώου
  3. Νιτρορίπανσης  και προσφέρει τη βοήθειά του όπου τους χρειασθεί η Υπηρεσία σε θέματα πληροφορικής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΙΕΙΑΣ

        Το γραφείο αλιείας ασχολείται με την ενημέρωση των υδατοκαλλιεργητών και ψαράδων της περιοχής για τη βελτίωση της επαγγελματικής τους κατάρτισης και των συνθηκών εργασίας.  Εξέδωσε δελτία τύπου για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και τη ορθολογική αλίευση αυτών. Προέβη σε  ελέγχους για τη προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος ( ρύπανση λιμνών και ποταμών από τοξικά απόβλητα, φυτοφάρμακα, λύματα κ.λ.π. ( δείγματα ψαριών και νερού εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο).Σε συνεργασία με τη Ν.Α και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ( το οποίο εκπόνησε μελέτη για την αξιοποίηση της λίμνης Σμοκόβου ) προέβη στον εμπλουτισμό της λίμνης με ιχθύδια κυπρίνου συνολικού κόστους 4.000 ευρώ Για μεταποιητικές δραστηριότητες στον τομέα της αλιείας η μονάδα σεα γυοορλντ Α.Ε.Β.Ε. πληρώθηκε με το ποσό των 208.351.00 ευρώ και η μονάδα Μίσσας με το ποσόν των 71.300.00 ευρώ.   

                                                               Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                                          ΧΡΗΣΤΟΣ  ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Προηγούμενο άρθρο Νέες εντάξεις 9,5 εκατ. ευρώ στο Β κύκλο του Επενδυτικού Νόμου
Επόμενο άρθρο Ενίσχυσαν το μπλόκο της Νίκαιας Νέοι Αγρότες Καρδίτσας & ΟΑΔΗΣΚ