Συνάντηση μαθητών με Νομάρχη & Πρόεδρο του Ν.Σ.


Με πρωτοβουλία της  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας και σε συνεργασία με τη Δ/νση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, ομάδα μαθητών της 1ης και 2ης  τάξης του  Λυκείου Ματαράγκας, την Τρίτη 20/01/2009 συνοδευμένοι από τους καθηγητές Κάμπα Σπυριδούλα, Δίκο Κων/νο, και Ρούση Βασιλική, στο πλαίσιο του σχολικού μαθήματος «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή»,  συναντήθηκαν με τον Νομάρχη κ. Φώτη Αλεξάκο και τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Ευάγγελο Δ. Κατσαρό, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις δράσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σε θέματα υποδομών, εκπαίδευσης και  ποιότητας ζωής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδείχθηκε από τους μαθητές για τον τρόπο λειτουργίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου και των αρμοδιοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

          Ειδικότερα, με τους μαθητές έγινε διεξοδική συζήτηση και παρουσιάσθηκε ο ρόλος  και οι αρμοδιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από τους εκπροσώπους της, καθώς και ενημέρωση για τους θεσμούς και τα όργανα αυτής σε επίπεδο νομού.

          Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ μαθητών και εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε ερωτήματα που υπέβαλαν οι μαθητές, σχετικά με θέματα σχολικών κτιρίων, οσμής του νερού, επικίνδυνοι δρόμοι κοντά στα σχολικά συγκροτήματα, ονοματοδοσία των σχολείων και το οργανόγραμμα των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Στο τέλος μοιράσθηκε υλικό με χάρτες, CD, ημερολόγια, σελιδοδείκτες και κάρτες με τις ελκυστικές περιοχές και τα αξιοθέατα του Νομού, με στόχο να διαμορφώσουν πλήρη και αναλυτική άποψη για το Νομό μας για τις τουριστικές περιοχές του καθώς επίσης και τα προϊόντα που παράγονται.        

Οι συναντήσεις και ο διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα γίνεται στα πλαίσια του ανοίγματος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης γενικότερα στην τοπική κοινωνία και στους νέους του Νομού, συνδυάζοντας με τον τρόπο αυτό και την βιωματική μάθηση, η οποία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία.

Προηγούμενο άρθρο Η κυβέρνηση συνεχίσει να εμπαίζει τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Την Καρδιτσομάγουλα επισκέφθηκε ο Νομάρχης