Παραμένει στο Δήμο Καρδίτσας η διαχείριση του Παυσιλύπου


Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν επιτρέπει τη χρήση του ως αναψυκτηρίου και  κατά συνέπεια αναστέλλεται η λειτουργία του με τη σημερινή μορφή.

Στα πλαίσια της υποχρεωτικής προσαρμογής της λειτουργίας του Παυσιλύπου στο νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβουλίου στην συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου.

Με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας η διαχείριση του Παυσιλύπου παραμένει στην ευθύνη του Δήμου Καρδίτσας. Όμως με έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών  μας γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Καρδίτσας δεν μπορεί να το λειτουργήσει ως αναψυκτήριο.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης, όσον αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε τα εξής:

« Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας συζήτησε το θέμα  του Παυσιλύπου στα πλαίσια της αναγκαίας προσαρμογής της λειτουργίας του στο νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα. Όπως τόνισα και κατά την εισήγησή μου, το Παυσίλυπο δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αναψυκτήριο με ευθύνη του Δήμου, γιατί το απαγορεύει ο νέος Κώδικας, κάτι που μας γνωστοποιήθηκε επισήμως από το Υπουργείο Εσωτερικών σε απάντηση δικού μας έγγραφου ερωτήματος.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με τη συμμετοχή στο Μετοχικό Κεφάλαιο κατά 99% του Δήμου και κατά 1% του Επιμελητηρίου Καρδίτσας παρότι πλειοψήφισε συγκεντρώνοντας 12 ψήφους, δεν εγκρίθηκε, καθώς για την ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία.

Η πρόταση για διατήρηση του Παυσιλύπου στην ευθύνη του Δήμου πλειοψήφισε έναντι της πρότασης να ανατεθεί η λειτουργία του με δημοπράτηση σε ιδιώτη-ες με ψήφους 11 έναντι 10, ενώ 2 ψήφους συγκέντρωσε η πρόταση για δημιουργία Α.Ε. και αναζήτηση συνεργάτη. Κατά συνέπεια, καθώς για τη συγκεκριμένη ψηφοφορία δεν απαιτούνταν απόλυτη πλειοψηφία, το Παυσίλυπο παραμένει στην ευθύνη του Δήμου.

Με δεδομένη την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και την ενημέρωσή μας από τον Επίτροπο που ελέγχει τις δαπάνες του Δήμου τυχόν εφαρμογή της απόφασης συνεπάγεται ότι το Παυσίλυπο δεν μπορεί να λειτουργήσει με τη σημερινή μορφή του αναψυκτηρίου και κατά συνέπεια υποχρεούμαστε να αναστείλουμε τη λειτουργία του και να το διατηρήσουμε μόνο ως αίθουσα- πολιτιστικό κέντρο.

Δεδομένου όμως ότι η λειτουργία του αναψυκτηρίου στο Παυσίλυπο είναι αναγκαία για την πόλη, είναι βέβαιο ότι το θέμα θα επανέλθει είτε με απόρριψη της απόφασης από την Παριφέρεια, είτε με δική μας πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του θέματος ».

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ: ΑΦΕΛΕΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ‘Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤA;
Επόμενο άρθρο Νέα έργα στο Δήμο Καρδίτσας μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ»